Hyödynnä 4000 euron tuki – vaihda öljylämmityksesi ympäristöystävälliseen kaukolämpöön

Julkaistu 25.9.2020

Nyt öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön kannattaa. Omakoti- ja paritalojen lämpöremontteihin kaukolämpöön siirryttäessä tukea on mahdollisuus saada maksimimissaan 4000 €. Toimi nopeasti, sillä tukirahaa on tarjolla rajallinen määrä!

Ympärivuotisessa asumiskäytössä olevien, öljylämmitteisten pientalojen omistajille on nyt tarjolla kelpo porkkana öljylämmityksestä luopumiseen. Avustus on vihreää elvytystä koronakriisin jälkeiselle ajalle ja sen myöntää keskitetysti Pirkanmaan ELY-keskus. 

Paljonko avustusta myönnetään ja millaisiin kohteisiin sitä voi hakea?

Tuki koskee omakoti- tai paritaloja, jotka ovat ympärivuotisessa asuinkäytössä (ei myönnetä vapaa-ajan asunnoille). Avustuksen maksimimäärä on 4000 € ja sen saa toimenpiteisiin, joissa öljynlämmitys vaihdetaan kaukolämpöön, ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöön. Jos vaihdettava järjestelmä on joku muu, on avustus tällöin 2500 €. Hakija maksaa kustannukset ensin itse, jonka jälkeen avustusta haetaan ja se myönnetään kustannusarvion perusteella. Hakijana voi olla yksityishenkilö tai kuolinpesä.

Avustusta ei myönnetä seuraavissa tapauksissa:

Miten haetaan?

Voit hakea avustusta jo ennen hankkeen aloittamista, jolloin saat varmistettua rahoituspäätöksen ennen remontin aloittamista. Avustusta voi hakea myös takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Avustusta myönnetään rajoitetun ajan määrärahan puitteissa niin, että hankkeen on oltava valmis ja hakemus sisällä viimeistään 18.11.2022.

Avustushakemus on helppo täyttää ja sen voi tehdä joko aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa, tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä hakemuslomaketta käyttäen. Hakuohjeet löytyvät ELY-keskuksen nettisivuilta.

Jos kiinnostuit ja asut paikkakunnalla, jossa on Savon Voiman kaukolämpöä, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua sopivimman kaukolämpöratkaisun valinnassa ja myös tukihakemuksen teossa.

Anssi Luusua
Asiakkuuspäällikkö (Joensuu)

Email:  anssi.luusua@savonvoima.fi

Puhelin:  040 734 1296

Jari Pietiläinen
Asiakkuuspäällikkö (Savo)

Email:  jari.pietilainen@savonvoima.fi

Puhelin:  050 463 7348

Mitä uutta?

°Kauko Elo – Asumisviihtyvyyttä ennalta sovitulla kuukausimaksulla

Olemme kehittäneet °Kauko Elo -palvelun, joka tuo perinteisten toimintatapojen rinnalle täysin uuden ajattelumallin. Taloyhtiö valitsee sopivan sisälämpötilan ja me hoidamme loput. Vieläpä ennalta sovittuun kiinteään kuukausihintaan.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
11.1.2021

Joensuun voimalaitoksen ensimmäiset investoinnit kohti hiilineutraalia Joensuuta käynnistyvät

Uuden lämmönvaihtimen avulla Joensuun voimalaitoksen sähköntuotannon joustavuutta voidaan huomattavasti lisätä, jolloin öljyllä toimivien varalämpölaitosten käyttö talven huippupakkasilla tulee vähenemään.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
21.10.2020

Modernia kaukolämpöä – kiertotalous keskiössä

Siilinjärvi on hyvä esimerkki siitä, miten lämmitys voidaan järjestää kiertotalouden ihanteiden mukaisesti. Siilinjärven kaukolämmön tuotannossa ja jakelussa toteutuu muun muassa hukkalämpöjen hyödyntäminen, kaksisuuntainen kaukolämpö, energiatehokkuus sekä ympäristöystävällisyys.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
13.10.2020

Avointa kaukolämpöä Joensuuhun

Savon Voima etsii aktiivisesti keinoja vähentääkseen kaukolämmön tuotannon CO2-päästöjä ja kehittää toimintaansa. Joensuun kaukolämpöliiketoiminnan mukaantulon myötä tavoitteista on kasvanut vieläkin kunnianhimoisempia – Joensuun kaupungin kanssa on sitouduttu Hiilineutraali Joensuu 2025 -tavoitteisiin.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
14.9.2020

Siilinjärvi siirtyy moderniin kaukolämpöön

Siilinjärvellä käytetään jatkossa entistä enemmän teollisuuden hukkalämpöä talojen ja rakennusten lämmitykseen. Savon Voima ja energia- ja vesiyhtiö Adven ovat solmineet sopimuksen, jossa entistä suurempi osa Yaran Siilinjärven tehtaiden tuotannon hukkalämmöstä siirretään Siilinjärven taajama-alueen kaukolämpöverkkoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
30.6.2020

Savon Voima ja Joensuun kaupunki solmivat yhteistyösopimuksen ja ilmastokumppanuussitoumuksen

Yhteistyösopimuksen keskeisenä tavoitteena on uusien ja puhtaiden ratkaisujen kehittäminen, pilotointi ja käyttöön ottaminen sekä Joensuun kasvun tukeminen. Kaupunki toimii alustana uusien älykkäiden ratkaisujen toteuttamisessa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
26.6.2020