Hyödynnä 4000 euron tuki – vaihda öljylämmityksesi ympäristöystävälliseen kaukolämpöön

Julkaistu 25.9.2020

Nyt öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön kannattaa. Omakoti- ja paritalojen lämpöremontteihin kaukolämpöön siirryttäessä tukea on mahdollisuus saada maksimimissaan 4000 €. Toimi nopeasti, sillä tukirahaa on tarjolla rajallinen määrä!

Ympärivuotisessa asumiskäytössä olevien, öljylämmitteisten pientalojen omistajille on nyt tarjolla kelpo porkkana öljylämmityksestä luopumiseen. Avustus on vihreää elvytystä koronakriisin jälkeiselle ajalle ja sen myöntää keskitetysti Pirkanmaan ELY-keskus. 

Paljonko avustusta myönnetään ja millaisiin kohteisiin sitä voi hakea?

Tuki koskee omakoti- tai paritaloja, jotka ovat ympärivuotisessa asuinkäytössä (ei myönnetä vapaa-ajan asunnoille). Avustuksen maksimimäärä on 4000 € ja sen saa toimenpiteisiin, joissa öljynlämmitys vaihdetaan kaukolämpöön, ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöön. Jos vaihdettava järjestelmä on joku muu, on avustus tällöin 2500 €. Hakija maksaa kustannukset ensin itse, jonka jälkeen avustusta haetaan ja se myönnetään kustannusarvion perusteella. Hakijana voi olla yksityishenkilö tai kuolinpesä.

Avustusta ei myönnetä seuraavissa tapauksissa:

Miten haetaan?

Voit hakea avustusta jo ennen hankkeen aloittamista, jolloin saat varmistettua rahoituspäätöksen ennen remontin aloittamista. Avustusta voi hakea myös takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Avustusta myönnetään rajoitetun ajan määrärahan puitteissa niin, että hankkeen on oltava valmis ja hakemus sisällä viimeistään 18.11.2022.

Avustushakemus on helppo täyttää ja sen voi tehdä joko aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa, tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä hakemuslomaketta käyttäen. Hakuohjeet löytyvät ELY-keskuksen nettisivuilta.

Jos kiinnostuit ja asut paikkakunnalla, jossa on Savon Voiman kaukolämpöä, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua sopivimman kaukolämpöratkaisun valinnassa ja myös tukihakemuksen teossa.

Anssi Luusua
Asiakkuuspäällikkö (Joensuu)

Email:  anssi.luusua@savonvoima.fi

Puhelin:  040 734 1296

Jari Pietiläinen
Asiakkuuspäällikkö (Savo)

Email:  jari.pietilainen@savonvoima.fi

Puhelin:  050 463 7348

Mitä uutta?

Savon Voima ottaa tehokkaasti lämpöjä talteen – Siilinjärven kaukolämpöenergia on nyt lähes kokonaan hukkalämmöllä tuotettua

Savon Voiman ja Advenin välillä vuonna 2020 solmitun sopimuksen myötä peräti 98,7 % Siilinjärven keskustaajaman kaukolämmöstä oli hukkalämmöillä tuotettua, kun vuosi sitten osuus oli 61 %.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
29.3.2021

Kaukolämmön tuottamisen edellytykset on turvattava

Me allekirjoittaneet energiayhtiöt olemme huolissamme kaukolämmön tulevaisuudesta. Huolemme perustuu maamme kaupunkien energiayhtiöiden uusimpaan tilannekuvaan, jonka mukaan kaukolämmön tuotannon edellytykset heikkenevät monen tekijän summana. Tämä kehitys vaarantaa maamme lämmityksen huoltovarmuuden ja johtaa tehtyjen investointien vajaakäyttöön sekä kariutuneisiin kustannuksiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
22.3.2021

Tehokasta vedenkäyttöä Iisalmen voimalaitoksella – kiertotalouden hengessä

Puupolttoaineen ja turpeen mukana voimalaitokselle kulkeutuu vettä, joka saadaan savukaasupesurin ja uuden vedenkäsittelylaitteiston avulla talteen, kun savukaasupesurissa muodostuvasta lauhdevedestä tuotetaan raakavettä voimalaitoksen käyttöön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
25.2.2021

Vaikka pakkanen paukkuu niin lämpöä riittää, vai riittääkö?

Lämmityksen toimintaa ei välttämättä tule pohdittua ennen kuin siinä on jotain vikaa tai olosuhteet muuten eivät vastaa odotettua. Kaukolämmitetyissä asunnoissa lämmönsaanti on turvattu monella tapaa. Savon Voiman valvomot ja päivystäjät seuraavat laitostemme sekä verkkojemme toimintaa kellon ympäri.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
10.2.2021

Neljä energiayhtiötä yhteiskehittävät lämmön kulutusjoustoa ‒ tavoitteina asiakkaiden parempi palveleminen ja energiatehokkuus

Energiapalveluyhtiö Väreen perustajat Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy, Alva-yhtiöt ja Lappeenrannan Energia Oy lanseeraavat yhteiskehittämisen tuloksena syntyneen lämmön kulutusjoustopalvelun.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
27.1.2021

Meneekö yrityksestäsi ylimääräistä lämpöä harakoille?

Kiinteistöissä ja tuotantoprosesseissa syntyvät merkittävämmät hukkalämmöt kannattaa myydä kaukolämpöverkkoon ja hyödyntää lähialueen talojen ja rakennusten lämmitykseen.
Lue lisää

Energiaa säästämässä, Kaukolämpö, Ympäristö,
20.1.2021