Hyödynnä 4000 euron tuki – vaihda öljylämmityksesi ympäristöystävälliseen kaukolämpöön

Julkaistu 25.9.2020

Nyt öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön kannattaa. Omakoti- ja paritalojen lämpöremontteihin kaukolämpöön siirryttäessä tukea on mahdollisuus saada maksimimissaan 4000 €. Toimi nopeasti, sillä tukirahaa on tarjolla rajallinen määrä!

Ympärivuotisessa asumiskäytössä olevien, öljylämmitteisten pientalojen omistajille on nyt tarjolla kelpo porkkana öljylämmityksestä luopumiseen. Avustus on vihreää elvytystä koronakriisin jälkeiselle ajalle ja sen myöntää keskitetysti Pirkanmaan ELY-keskus. 

Paljonko avustusta myönnetään ja millaisiin kohteisiin sitä voi hakea?

Tuki koskee omakoti- tai paritaloja, jotka ovat ympärivuotisessa asuinkäytössä (ei myönnetä vapaa-ajan asunnoille). Avustuksen maksimimäärä on 4000 € ja sen saa toimenpiteisiin, joissa öljynlämmitys vaihdetaan kaukolämpöön, ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöön. Jos vaihdettava järjestelmä on joku muu, on avustus tällöin 2500 €. Hakija maksaa kustannukset ensin itse, jonka jälkeen avustusta haetaan ja se myönnetään kustannusarvion perusteella. Hakijana voi olla yksityishenkilö tai kuolinpesä.

Avustusta ei myönnetä seuraavissa tapauksissa:

Miten haetaan?

Voit hakea avustusta jo ennen hankkeen aloittamista, jolloin saat varmistettua rahoituspäätöksen ennen remontin aloittamista. Avustusta voi hakea myös takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Avustusta myönnetään rajoitetun ajan määrärahan puitteissa niin, että hankkeen on oltava valmis ja hakemus sisällä viimeistään 18.11.2022.

Avustushakemus on helppo täyttää ja sen voi tehdä joko aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa, tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä hakemuslomaketta käyttäen. Hakuohjeet löytyvät ELY-keskuksen nettisivuilta.

Jos kiinnostuit ja asut paikkakunnalla, jossa on Savon Voiman kaukolämpöä, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua sopivimman kaukolämpöratkaisun valinnassa ja myös tukihakemuksen teossa.

Anssi Luusua
Asiakkuuspäällikkö (Joensuu)

Email:  anssi.luusua@savonvoima.fi

Puhelin:  040 734 1296

Jari Pietiläinen
Asiakkuuspäällikkö (Savo)

Email:  jari.pietilainen@savonvoima.fi

Puhelin:  050 463 7348

Mitä uutta?

Yhdessä kohti hiilineutraalia huomista: Savon Voiman ja Famifarmin yhteistyö pienentää hiilijalanjälkeä puutarhan omassa lämmöntuotannossa

Savon Voima solmi lämpökeskuksen kaukovalvontaan ja painelaitteen käytönvalvontaan liittyvän sopimuksen Joroisissa Järvikylän kartanossa toimivan Famifarmin kanssa. Palvelun kohteena on Famifarmin kolmen megawatin lämpökeskus.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
16.9.2021

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen biokonversio lisää uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja pienentää hiilidioksidipäästöjä

Tavoitteenamme on olla täysin hiilineutraali sähkön ja lämmön tuottaja vuoteen 2030 mennessä, mikä edellyttää, että vanhaa laitostekniikkaa tulee uusia, jotta fossiilisia polttoaineita voidaan korvata biopolttoaineilla. Joensuun voimalaitoksella investoidaan biokonversioon, joka mahdollistaa siirtymisen 100 prosentin biopolttoaineosuuksiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
15.9.2021

Energiapalapeliä ratkaisemassa

Mistä asuntoni lämpö tulee ja mikä veteni lämmittää? Suurin osa suomalaisista saa elämiseen tarvittavan lämmön kaukolämmöstä ja Savon Voima mahdollistaa tämän 21 kaukolämpöverkon alueella. Tällä hetkellä kuumana käy – kaukolämpöveden lisäksi – keskustelu energiantuotannon ympäristövaikutuksista.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Ympäristö,
21.7.2021

Kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä vie Leppävirtaa harppauksen kohti hiilinegatiivisuustavoitetta

Leppävirran kunta ja Savon Voima solmivat yhteistyösopimuksen, jolla Savon Voima toteuttaa kunnalle hiilinegatiivisuustavoitetta tukevan energiaratkaisun. Vokkolan alueella sijaitsevien hiihtoareenan sekä jäähallin kylmälaitteilta saatavalla lauhdelämmöllä tullaan kattamaan alueella olevien liikunta- ja majoitustilojen lähes kaikki lämmöntarve.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2021

Kaupunkiyhtiöt alkavat porata syvää geolämpökaivoa Tampereella – Savon Voima mukana geolämpöä tutkivassa yhteenliittymässä

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi tarvitaan nopeita, skaalattavia ja kestäviä energiaratkaisuja. Geolämpö on yksi tehokas ratkaisu kohti päästötöntä ja hiilineutraalia tulevaisuutta. Tampereella on alkanut poraushanke, jossa tutkitaan geolämmön poraamista Suomen maaperästä vesivasaratekniikalla ja yhden kaivon periaatteella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
16.6.2021

Iisalmen voimalaitoksen omat hukkalämmöt kaukolämmöksi uuden lämpöpumpputekniikan avulla

Iisalmen voimalaitos tuottaa talvikaudella reilun 20 000 asukkaan kaupungille kaukolämpöä ja sähköä puuperäisistä polttoaineista sekä turpeesta. Tulevasta lämmityskaudesta alkaen kaukolämmön tuotannossa hyödynnetään innovatiivista lämpöpumppujärjestelmää, joka tuottaa energiaa ympäri vuoden kokonaan CO2-vapaasti eri lämmönlähteistä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
7.5.2021