Kalaportaiden vihkiäiset – Tule juhlimaan kanssamme!

Nilsiän reitti on valtakunnallisesti tunnustettu vesienhoidon ja kansallisen kalatiestrategian kärkikohde, joka aikanaan on ollut nykyisin erittäin uhanalaisen järvitaimenen yksi tärkeimmistä lisääntymisalueista Vuoksen vesistössä. Karjalankosken ja Juankosken kalaportaat avaavat nyt järvitaimenille vaellusreitin Vuotjärveen ja siihen laskeviin jokiin ja puroihin.

Juhli kanssamme!

Tervetuloa Savon Voiman Juankosken vesivoimalaitoksen ruukkialueella vietettävään Suomen Luonnon Vesistöpäivään, jolloin Juankosken ja Karjalankosken kalaportaat vihitään virallisesti käyttöön.

AIKA: Lauantai 28.8.2021 klo 11.30 | PAIKKA: Juankosken Ruukki, Juankoskentie 9

Karjalankosken kalaportaiden vihkiminen näytetään yleisölle Juankosken voimalaitosalueella näytöltä, sillä Karjalankosken voimalaitokselle ei yleisöllä ole pääsyä. Koko tapahtuma striimataan livenä Youtubeen. Klikkaa oheista linkkiä ja liity seuraan, jos et pääse Juankosken voimalaitokselle paikan päälle!

Siirry YouTubeen katsomaan tapahtumaa

Alueella on avoimet ovet kello 11.30–15.00. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Juankosken historialliseen vesivoimalaitosalueeseen, voimalaitoksella sijaitsevaan sähkömuseonäyttelyyn sekä Juankosken kalaportaisiin. Upeasta musiikkiesityksestä vastaa Eija Ahvo ja Tuija Rantalainen Villi, vapaa vesitie -ohjelmallaan yhdessä Juankosken koululaiskuoron kanssa. Lisäksi yleisöä viihdyttää Juicen musiikkia esittävä Heinäpää-bändi.

Vierailijoille tarjoamme kalasoppaa ja kahvia.

Paikoitusalueena on Virastotalon parkkipaikka. Tilaisuuteen voidaan ottaa enintään 300 osallistujaa.

Sydämellisesti tervetuloa!

#vesistökunnostusverkosto #vesistöpäivä #järvitaimen #uhanalaisetlajit #kunnostajatkoolla #luonnonpäivä #liputanluonnolle

Ympäristövastuu

Kalaportaat Juankosken ja Karjalankosken vesivoimalaitoksiin

Kalaporrashankkeilla tuetaan vaelluskalojen, kuten erittäin uhanalaisen järvitaimenen elinolosuhteita ja lisääntymistä.

Lue lisää kalaporrashankkeesta