Mitä verkkopalvelu sisältää?

Sähkön siirtämisestä tuottajalta käyttäjälle huolehtii aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö kuten Savon Voima Verkko Oy. Tehtävänämme on ylläpitää toimivaa sähkönjakelukanavaa kaikille sähkön myyntiyhtiöille, joilta asiakkaat haluavat sähköenergiansa hankkia. Sähkösopimuksen lisäksi tarvitaan verkkopalvelusopimus, jolla sovitaan verkkopalvelusta ja sen toimittamisen ehdoista sähkönkäyttöpaikkaasi.

Sähköverkkoyhtiöiden tehtävänä on ylläpitää toimivaa sähkönjakelukanavaa kaikille sähkön myyntiyhtiöille, joilta asiakkaat haluavat sähköenergiansa hankkia.  Tuntitasoiset kulutustiedot luetaan etämittauksella ja verkkoyhtiö Savon Voima Verkko toimittaa käyttöpaikkojen kulutustiedot asiakkaille sekä sähkön myyntiyhtiöille ja kantaverkkoyhtiölle.

Verkkopalvelu sisältää:

Noin 80-90 % siirron kustannuksista on luonteeltaan kiinteitä, siirretyn energian määrästä riippumattomia kustannuksia.

Palveluverkostomme

Usein kysyttyä

Miten sähkölaskun kokonaishinta jakautuu?
Voivatko eri verkkoyhtiöiden siirtohinnat poiketa toisistaan?

Sähkön verkkopalvelut sinulle toimittaa Savon Voima Verkko Oy. Jakelualueen kartan löydät oheisen linkin takaa. Kartassa näet suunnitellut ja parhaillaan menossa olevat työkeskeytykset sekä vikakeskeytykset keskijänniteverkossa.

Jakelualueen kartta

Mitä uutta?

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024