Muuttajan ABC

Muuttaessasi uuteen kotiin, sähköjen päälle saamiseksi tarvitset sopimukset sekä sähkön myynnistä että verkkopalvelusta. Molemmat sopimukset syntyvät valitsemasi sähkönmyyjän toimesta.

Vältä ikävä yllätys varmistamalla hyvissä ajoin, että uudessa kodissasi on muuttopäivänä sähköt.

Kun sähkönmyyntisopimuksesi päättyy esimerkiksi muuttaessasi pois asunnosta, eikä kohteeseen ole ilmoitettu uutta myyntisopimusta ja asiakasta, katkaisemme sähköt heti seuraavana arkipäivänä. Sähkömarkkinoiden menettelytapojen mukaisesti katkaisut tehdään nykyisin aina myös sähkölämmitteisille kohteille. Kun olet muuttamassa uuteen kotiin, tee ensin sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa hyvissä ajoin ennen muuttoa. Näin varmistat, että sähköt ovat päällä heti, kun niitä tarvitset. Jos muuttopäiväsi on esimerkiksi lauantai, tee sopimus alkamaan jo keskiviikosta, jolloin saamme siitä tiedon riittävän ajoissa.

Ennen kytkentää meidän on turvallisuussyistä vielä varmistettava, ettei asunnossasi ole kytkentähetkellä päällä sähkölaitteita, joista voi aiheutua tulipalo- tai hengenvaaraa. Jos emme saa varmistettua tilannetta sähkömittarin kautta, lähetämme sinulle tekstiviestin sähkönmyyjältä saamaamme  puhelinnumeroon. Jos saat tämän viestin, varmista, että sähkölaitteita ei ole päällä ja vastaa saamaasi viestiin ”kytke”. Sähköjen päällekytkentä tehdään maksutta, mutta arkisin kello 16.00 jälkeen sekä viikonloppuisin tehtävistä kiireisistä pikakytkennöistä peritään palveluhinnaston mukainen lisämaksu.

Mikäli muuttoosi liittyy myös kiinteistökauppa, niin siinä tapauksessa on hoidettava myös sähköliittymän omistajanvaihto ja se hoituu toimittamalla Savon Voimalle kauppakirja tai muu dokumentti esimerkiksi perunkirja, joka todistaa sähköliittymän siirtymisen uudelle omistajalle. Asian voit hoitaa myös lähettämälle Savon Voimalle täytetyn myyjän ja ostajan allekirjoittaman sähköliittymän siirtosuostumuksen.

Sähköliittymän siirtosuostumuslomakkeen voit ladata oheisesta linkistä:

Siirtosuostumuslomake (pdf)

Vuokranantaja

Huomaathan, että emme tee enää ns. taustasopimuksia, joilla aiemmin teimme sähkön myyntisopimukset vuokranantajalle sille aikavälille, kun huoneistossa ei ollut vuokralaista. Nyt näissäkin huoneistoissa sähköt katkaistaan, jos sähkön myyntisopimus ei ole voimassa.

Mitä uutta?

Varo sähkökaapelia, kun kaivat – selvitä kaapelin sijainti etukäteen

Jos kaivutyöt ovat ajankohtaiset alueella, jolla voi olla sähköjohtoja, selvitä niiden sijainti etukäteen. Kaapelinäyttöpalvelu auttaa paikallistamisessa.
Lue lisää

Verkossa,
14.4.2021

Joroisten Maaveden vesivoimalaitos on otettu saneerauksen jälkeen tuotantokäyttöön

Savon Voima on uusinut Maaveden vesivoimalaitoksen loppuun palvelleet voimalaitoskoneistot ja -automaation. Uusitun laitteiston myötä laitoksen aiheuttama ympäristökuormitus pienenee, sillä turbiinirakenteissa ei käytetä öljyjä vaan voiteluaineena on vesi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
9.4.2021

Savon Voima Oyj:n yhtiökokoustiedote 2021

Savon Voima Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 9.4.2021 Siilinjärvellä. Emoyhtiön ja konsernin tuloslaskelma ja tase edelliseltä tilikaudelta vahvistettiin yhtiökokouksessa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.4.2021