Sähköinen asiointi

Tältä sivulta löydät asiointisi sujuvoittamiseksi sähköiset lomakkeet koottuna yhteen pakettiin. Voit toki ottaa meihin yhteyttä chatilla ja puhelimitsekin. Ja virtuaaliavustajamme Salama Virtanen palvelee sinua väsymättömästi kellon ympäri. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin. Oletko muuttamassa? Kurkkaa muuttajan ABC-ohje.

Mitä etsit? Valitse aihealue ja löydä nopeasti.

Sähkökuorman ohjaus

Uudet sähkömittarit tarjoavat lisää ulottuvuuksia kuormanohjaukseen. Tarkempi ajastaminen mahdollistaa paremman sähkönkulutuksen hallinnan ja auttaa vähentämään kulutuspiikkejä. Hyvin ohjattuna kiinteistösi sähköjärjestelmä toimii ympäristöä ja kustannuksia säästäen.

Lue lisää sähkökuorman ohjauksesta. Sivulta löytyvällä lomakkeella voit ilmoittaa haluamasi kuormanohjauksen ajastuksen sekä tilata HAN-portin aukaisun.

Sähkökuorman ohjaus

Sähkösuunnittelijoille ja -urakoitsijoille

Tilaa mittarin asennus, liittymän kytkentä, pientuotantolaitoksen liittäminen ja pääsulakekoon muuttaminen täyttämällä  yleistietolomake. Tee tilaus vähintään neljä työpäivää ennen tarvetta.

Täytä yleistietolomake

Varavoimalaitokset ja verkonvaihtokytkimien asennukset ilmoitetaan Savon Voima Verkolle perustietolomakkeella.

Täytä perustietolomake

Sähkökaapeleiden näyttöpalvelu

Hyödynnä Savon Voima Verkon kaapelinäyttöpalvelu, niin vältyt kalliilta yllätyksiltä tuntemattomissa paikoissa maata kaivaessasi.

Tilaa kaapelinäyttö

Pyydä tarjous kaukolämpöliittymästä

Tee aidosti kestävä päätös ja liity kaukolämpöön – me huolehdimme kaikesta muusta.

Täytä tarjouspyyntölomake, niin teemme sinulle tarjouksen liittymästä sekä arvioimme laitehankinta- ja lämmityskustannukset.

Pyydä tarjous

Kaukolämpöliittymän omistajanvaihdos

Jos omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös  kaukolämpöliittymä vaihtaa omistajaa. Liittymät ovat irtainta omaisuutta, jotka eivät siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymän uuden omistajan tulee ilmoittaa omistajuuden muutoksesta Savon Voimalle.

Ilmoita omistajanvaihdoksesta

Kaukolämpöputkien näyttöpalvelu

Hyödynnä Savon Voiman kaukolämpöputkien näyttöpalvelu, niin vältyt kalliilta yllätyksiltä tuntemattomissa paikoissa maata kaivaessasi.

Tilaa kaukolämpöputkien näyttö

Energiayhteisöt

Talo- ja kiinteistöyhtiöt voivat ottaa oman sähköntuotannon monipuolisemmin käyttöön perustamalla energiayhteisön. Energiayhteisön perustaminen mahdollistaa tuotetun sähkön käyttämisen asuntojen ja liiketilojen hyödyksi.

Lue lisää energiyhteisöistä. Sivulta löydät lomakkeen, jolla voit ilmoittaa energiayhteisön perustamisesta.

Energiayhteisön perustaminen

Sähkövero ja sähköveroluokka

Vastuu oikeasta sähköveroluokasta tai veroluokan muutoksen ilmoittamisesta on asiakkaalla. Jos asiakas on ollut toimintaansa nähden väärässä sähköveroluokassa, sähkövero-oikaisu voidaan tehdä takautuvasti kuluvan ja kolmen edellisen vuoden osalta.

Lue lisää sähköverosta. Sivulta löytyvällä vakuutuslomakkeella voit ilmoittaa veroluokan muutoksesta.

Sähkövero ja vakuutuslomake

Sähkö- tai metsävahinko

Vahingonkorvausta haetaan Savon Voima Verkolta kirjallisesti vahinkoilmoituslomakkeella. Huomioithan, että korvauksia haetaan verkkoyhtiöltä aina vahinkoilmoituksella. Verkkoyhtiötä ei voi laskuttaa suoraan vahingoista.

Tee vahinkoilmoitus

Jätä soittopyyntö

Voit jättää sivuiltamme löytyvällä lomakkeella asiakaspalveluumme soittopyynnön milloin vain. Soitamme antamaasi puhelinnumeroon viimeistään seuraavana arkipäivänä klo 8–17.

Jätä soittopyyntö

Palautteesi on meille tärkeä.

Otamme mielellämme vastaan palautettasi. Sen avulla kehitämme toimintaamme, jotta saisit entistä parempaa palvelua. Jätäthän yhteystietosi palautteeseen, niin voimme olla sinuun tarvittaessa myöhemmin yhteydessä.

Palautelomakkeelle

Säästäjille ja tehostajille

Asioi sähköisesti Väpissä

Asioi henkilökohtaisessa Väppi-palvelussasi, jossa voit muun muassa tehdä muuttoilmoituksen, tarkistaa sopimustietosi ja tarkkailla sähkön- ja lämmönkäyttöäsi.

Kirjaudu Väppiin

Asiakaspalvelu

Etkö löytänyt etsimääsi? Jäikö jokin vielä askarruttamaan? Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse ja chatilla.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024