Sähkökuorman ohjaus – ajasta sähkökäyttöisten laitteistojen käynnistymistä

Aloitimme vuoden 2023 alussa etäluettavien sähkömittarien vaihtoprojektin. Nämä uuden sukupolven Aidon 7000 -sarjan mittalaitteet tarjoavat lisää ulottuvuuksia kuormanohjaukseen – voit esimerkiksi ajastaa sähkökäyttöisiä laitteistoja, kuten lämminvesivaraajaa tai varaavaa lämmitystä entistä monipuolisemmin. Tarkempi ajastaminen mahdollistaa myös paremman sähkönkulutuksen hallinnan ja auttaa vähentämään kulutuspiikkejä. Hyvin ohjattuna kiinteistösi sähköjärjestelmä toimii ympäristöä ja kustannuksia säästäen.

Kuormanohjauksen saat käyttöösi helposti mittalaitteen päivityksen yhteydessä, jos sinulla on valmiiksi asennettuna sähkökeskuksessa tarvittavat releohjauksella toimivat kontaktorit. Kontaktorien lisäksi tarkkaan kuormanohjaukseen tarvitaan edellä mainittu Aidon 7000 -sarjan sähkömittari.

Mikäli sinulla ei vielä ole uuden mallista mittaria, ja haluat ottaa kuormanohjauksen käyttöön vakioasennusaikataulua nopeammin, tarjoamme mittarin vaihdon 120 € hintaan. Huomioithan myös, että kuormanohjaus edellyttää lisäksi sähköurakoitsijasi asentamia releohjattavia kontaktoreja. Jos et tiedä, onko sinulla kuormanohjaukseen tarvittavat kontaktorit jo asennettuna, kysythän asiaa sähköurakoitsijaltasi.

Vakioasennusaikataulun mukaisesti vaihdettuna uusi mittari asennuksineen on asiakkaillemme maksuton ja kuormanohjauksen ajastaminen sekä säätäminen hoidetaan Savon Voiman toimesta ilmaiseksi asiakkaan ilmoittaman tarpeen mukaan.

Voit ilmoittaa haluamasi kuormanohjauksen ajastuksen sekä tilata HAN-portin aukaisun alla olevalla lomakkeella. Huomioithan, että lomakkeella ei voi pyytää edellä mainittuja toimenpiteitä, jos sähkömittari sijaitsee monimittauskeskuksessa.

Lomake kuormanohjauksen ajastukseen ja HAN-portin aukaisuun

Lomakkeen täyttäminen edellyttää pankkitunnistautumisen. Tunnistautuminen avautuu erilliseen ikkunaan, joten sallithan selaimen asetuksista ponnahdusikkunat.

Usein kysyttyä

Mistä tiedän, onko sähkömittarissani kuormanohjaus käytössä?
Miten saan mittarin asiakasrajapinnan käyttöön (HAN-portti)?
Mikä kuormanohjausajankohta minun kannattaisi valita?
Riittääkö lyhyempi lämmitysaika lämminvesivaraajalleni?
Miten voin vaihtaa kuormanohjaustani?
Vaikuttaako verkkopalvelutuotteeni kuormanohjaukseen?
Saanko kuormanohjauksen seuraamaan pörssisähkön hintavaihteluita?

Mitä uutta?

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024

Sukevan alueella tehdään mittavaa säävarman sähköverkon rakennushanketta

Uusi sähköverkko otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuoden 2025 alkupuolella ja lopulliset purku- sekä viimeistelytyöt valmistuvat vuoden 2025 elokuun loppuun mennessä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
27.5.2024

Sähköverkon lentotarkastukset alkavat – tarkastuksilla parannetaan kunnonhallintaa ja toimitusvarmuutta

Savon Voima Verkko teettää kesäkuussa lentotarkastuksia ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten. Eläinten laidunalueet ja hevostallit pyritään aina mahdollisuuksien mukaan kiertämään.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
24.5.2024