Sähkökuorman ohjaus – ajasta sähkökäyttöisten laitteistojen käynnistymistä

Olemme aloittaneet vuoden 2023 alussa etäluettavien sähkömittarien vaihtoprojektin. Nämä uuden sukupolven Aidon 7000 -sarjan mittalaitteet tarjoavat lisää ulottuvuuksia kuormanohjaukseen – voit esimerkiksi ajastaa sähkökäyttöisiä laitteistoja, kuten lämminvesivaraajaa tai varaavaa lämmitystä entistä monipuolisemmin. Tarkempi ajastaminen mahdollistaa myös paremman sähkönkulutuksen hallinnan ja auttaa vähentämään kulutuspiikkejä. Hyvin ohjattuna kiinteistösi sähköjärjestelmä toimii ympäristöä ja kustannuksia säästäen.

Kuormanohjauksen saat käyttöösi helposti mittalaitteen päivityksen yhteydessä, jos sinulla on valmiiksi asennettuna sähkökeskuksessa tarvittavat releohjauksella toimivat kontaktorit. Kontaktorien lisäksi tarkkaan kuormanohjaukseen tarvitaan edellä mainittu Aidon 7000 -sarjan sähkömittari.

Mikäli sinulla ei vielä ole uuden mallista mittaria, ja haluat ottaa kuormanohjauksen käyttöön vakioasennusaikataulua nopeammin, tarjoamme mittarin vaihdon 120 € hintaan. Huomioithan myös, että kuormanohjaus edellyttää lisäksi sähköurakoitsijasi asentamia releohjattavia kontaktoreja. Mikäli et tiedä, onko sinulla kuormanohjaukseen tarvittavat kontaktorit jo asennettuna, kysythän asiaa sähköurakoitsijaltasi.

Vakioasennusaikataulun mukaisesti vaihdettuna uusi mittari asennuksineen on asiakkaillemme maksuton ja kuormanohjauksen ajastaminen sekä säätäminen hoidetaan Savon Voiman toimesta ilmaiseksi asiakkaan ilmoittaman tarpeen mukaan.

Kysy lisää kuormanohjauksen mahdollisuuksista asiakaspalvelustamme.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Usein kysyttyä

Mistä tiedän, onko sähkömittarissani kuormanohjaus käytössä?
Miten saan mittarin asiakasrajapinnan käyttöön (HAN-portti)?
Mikä kuormanohjausajankohta minun kannattaisi valita?
Riittääkö lyhyempi lämmitysaika lämminvesivaraajalleni?
Miten voin vaihtaa kuormanohjaustani?
Vaikuttaako verkkopalvelutuotteeni kuormanohjaukseen?
Saanko kuormanohjauksen seuraamaan pörssisähkön hintavaihteluita?

Mitä uutta?

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Sähköverkon automaattinen jälleenkytkentäaika pitenee

Savon Voima Verkko Oy on pidentänyt automaattisten jälleenkytkentöjen kestoa asiakkaille koituvien haittavaikutuksien vähentämiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.1.2024