Poroveden ja Joutsenjoen kylien alueet siirtyvät säävarmaan verkkoon Iisalmen länsipuolella

Julkaistu 3.9.2020

Jo vuonna 2017 maastosuunnittelulla alkanut säävarma-maakaapelointihanke saatetaan päätökseen, kun Iisalmen kaupungin länsipuolen kylät, Porovesi ja Joutsenjoki, kytketään säävarman verkon piiriin. Rakentaminen valmistuu syksyn 2021 aikana ja työmaan jäljetkin viimeistellään siistiksi vuoden 2021 loppuun mennessä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 1,8 miljoonaa euroa.

Iisalmen länsipuolella ovat kuluneen kesän aikana työkoneet myllänneet, kun Laasonlahden ja Joutsenjoen välistä keskijännitteistä sähkölinjaa on uusittu.

– Työt alkoivat maakaapeloinnin osalta toukokuun alussa ja ilmajohtotyöt ovat parhaillaan menossa. Uusi verkosto käyttöönotetaan syksyn ja alkuvuoden 2021 kuluessa ja samalla siistitään kaikki hankkeesta aiheutuneet jäljet. Viimeistään vuoden 2021 loppuun mennessä kaiken pitäisi olla valmista, kertoo verkostorakennuttaja Kalle Leskinen Savon Voima Verkolta.

Verkostoa uusiessa myös tekniikka päivitetään uusimpaan mahdolliseen. Vanhat pylväsmuuntamot korvataan ympäristöystävällisemmillä puistomuuntamoilla, joissa muuntaja on altaassa eikä öljy pääse vikatilanteessa ympäristöön. Lisäksi kuusi muuntamoa on varustettu kaukokäytöllä.

– Kaukokäytöstä on apua esimerkiksi vikatilanteissa, jolloin häiriöiden paikantaminen on nopeampaa eikä asiakkaiden tarvitse kärsiä pitkistä sähkökatkoista.

– Kaiken kaikkiaan tässä saneerauksessa kaapeloidaan keskijänniteverkkoa noin kahdeksan kilometriä ja pienjänniteverkkoa noin 35 kilometriä. Uutta keskijännitteistä ilmajohtoa rakennetaan tien viereen yhteensä noin parisen kymmentä kilometriä, josta se on helpommin kunnossapidettävissä ja ei niin altis kaatuvien puiden tai oksien aiheuttamille sähkövioille, summaa Leskinen lopuksi.

Lisätietoa:

Maastosuunnittelu: Exsane Oy
Pääurakoitsija: Eltel Networks Oy

Eltel Networks Oy, Arto Paavilainen, p. 040 311 3958arto.paavilainen@eltelnetworks.com
Savon Voima Verkko Oy, Kalle Leskinen, p. 044 723 7444kalle.leskinen@savonvoima.fi


Säävarma-saneeraushankkeet ovat osa Savon Voima Verkon säävarma-ohjelmaa, jossa rakennetaan säävarmaa sähköverkkoa vuosittain noin 1000 kilometriä. Mittavassa investointiohjelmassa maakaapeloidaan merkittävimmät keskijänniteverkon johto-osuudet sekä pienjänniteverkko siltä osin, kuin maasto sen sallii. Verkon toimitusvarmuutta parantava ohjelma suunnitellaan ja toteutetaan aina perustelluin ja kustannustehokkain ratkaisuin.

Lue lisää Savon Voima Verkko Oy:n säävarma-ohjelmasta ja seuraa työmaiden etenemistä:

www.savonvoima.fi/saavarma
www.facebook.com/savonvoimaverkko

Mitä uutta?

Keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä

Maanantaina 6.5.2024 klo 9–16 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä Asematien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
3.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024

Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa verkostoanalyytikkoa sähköverkkoliiketoimintaamme

Tehtäviisi kuuluu datan käsittelyä ja analysointia sekä johtopäätösten, toimenpiteiden ja suositusten tekemistä. Tuot esiin uusia tapoja hyödyntää ja visualisoida dataa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
25.4.2024