Hengenvaarallinen nollavika – näin tunnistat sen

Sähköverkon nollavika aiheutuu yleensä pienjänniteverkon riippukierrekaapelien kannatusköyden eli PEN-johtimen katkeamisesta puiden kaatuessa sähkölinjalle. PEN-johdin on metallinen kaapeli, jonka varassa vaihejohtimet riippuvat pylväiden välillä ja toimii myös virtapiirin osana. Katkenneiden johtimien lähelle ei saa mennä, sillä niistä voi saada hengenvaarallisen sähköiskun.

Jos epäilet nollavikaa, ota heti yhteyttä vikailmoitusnumeroon 0800 307 400.

Nollavika voi pahimmillaan aiheuttaa jännitteen nousun 230 voltista 400 volttiin. Jännitteen nousu voi rikkoa kodin sähkölaitteita ja saattaa aiheuttaa sähköiskun vaaran. Vika voi aiheuttaa tulipalovaaran, jos sähkövirta yrittää hakea purkautumistietä rakennuksen rakenteista. Vikaantuneet kodin sähkölaitteet lisäävät myös tulipaloriskiä. Nollavian vaikutuksia rakennuksessa pienentää hyvä maadoitus. Suosittelemme rakennuksesi maadoituksen tarkastamista säännöllisesti ja tarvittaessa sen lisäämistä. Työn suunnittelee ja toteuttaa sähköurakoitsijasi.

Näin tunnistat nollavian:

Mitä teen jos epäilen nollavikaa?

Mitä uutta?

Joensuun Noljakassa kaukolämmön toimituksen katko

Joensuussa Noljakassa Kortetiellä on sattunut kaivuun yhteydessä kaukolämpöputkivaurio, josta johtuen kaukolämmön toimituksessa on katko. Vikaa korjataan ja alustavasti arvioituna vika saadaan korjattua perjantain 10.5. alkuiltapäivän aikana.
Lue lisää

Häiriöt,
10.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä

Maanantaina 6.5.2024 klo 9–16 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä Asematien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
3.5.2024