Savon Voima luo merkittävän aluetaloudellisen rahavirran investoinneillaan

Teetimme vuonna 2022 Gaia Consulting Oy:llä Savon Voiman energiantuotanto- ja sähköverkkoliiketoimintojen aluetaloudellisen vaikuttavuuden selvityksen. Selvityksessä laskettiin näissä liiketoiminnoissa syntyvät taloudelliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset.

886

kotimaista työpaikkaa vuodessa

22,1 milj. €

verotuloja kunnille ja valtiolle

125 milj. €

rahavirtaa hankinnoista Suomen talouteen

Savon Voiman sähköverkkoliiketoiminta ja energiantuotantotoiminta luovat yhteensä 543 työpaikkaa Savoon ja 343 muualle Suomeen. Verotuloja kunnille ja valtiolle kertyi tuloveroista ja yhteisöveroista kaikkiaan 22,1 miljoonaa euroa ja rahavirtaa Suomen talouteen 125,1 miljoonaa euroa. Kaikkiaan selvityksen mukaan Savon Voiman hankinnat aiheuttavat alihankintaketjussa kuusinkertaisen tuloverovaikutuksen koko Suomen tasolla omien työntekijöiden tuloveroihin verrattuna.

Savon Voiman oman henkilöstön määrä sähköverkko- ja energiantuotantoliiketoiminnoissa oli tarkasteluhetkellä 149 henkilöä. Eniten työpaikkoja syntyi investointitöistä.

Mitä uutta?

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024