Vaihda nyt öljylämmitys ympäristöystävälliseen kaukolämpöön

Julkaistu 6.4.2022

Voit saada remonttiin 4 000 euron avustuksen tai vaihtoehtoisesti lähes 7 000 euron kotitalousvähennyksen.

Pientalon öljylämmityksen muuttamiseen ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon on tarjolla avustusta. Avustuksen määrä on 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun. Avustus myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella, ja maksetaan, kun hanke on valmistunut. Myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Sitä ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle.  

Avustusta voi hakea takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin niin kauan, kuin siihen osoitetut määrärahat riittävät. Avustuksen myöntää keskitetysti Pirkanmaan ELY-keskus. 

Huom.!  Vaihtoehtoisesti vuonna 2022 maksettuihin öljylämmityksestä luopumiseen liittyviin muutostöihin voit saada kotitalous-
vähennystä 60 % työn osuudesta. Vähennyksen maksimimäärä on 3 500 euroa henkilöltä ja omavastuu 100 euroa. Eli kahden maksajan taloudessa maksimisumma voi olla lähes 7 000 euroa. Lämmitysjärjestelmän muutokseen myönnetyn avustuksen saajat eivät enää voi hakea kotitalousvähennystä.

Tee ilmastoteko, joka nostaa myös talosi arvoa 

Ota meihin yhteyttä. Me neuvomme sinua sopivimman kaukolämpöratkaisun valinnassa ja myös tukihakemuksen teossa. Kaikkien Savon Voiman kaukolämpöverkossa olevien omakotitalojen kaukolämpö on täysin fossiilivapaata °Kauko Vihreää.

SINUA PALVELEE:

Jari Pietiläinen
asiakkuuspäällikkö,
jari.pietilainen@savonvoima.fi
p. 050 463 7348

Anssi Luusua,
asiakkuuspäällikkö,
anssi.luusua@savonvoima.fi
p. 040 734 1296

Mitä uutta?

Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa verkostoanalyytikkoa sähköverkkoliiketoimintaamme

Tehtäviisi kuuluu datan käsittelyä ja analysointia sekä johtopäätösten, toimenpiteiden ja suositusten tekemistä. Tuot esiin uusia tapoja hyödyntää ja visualisoida dataa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
25.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Kiuruvedellä

Perjantaina 26.4. kello 9.00–16.00 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Kiuruvedellä Asematien alueella. Keskeytys koskee kiinteistöjä Asematien ja Kievarintien alueilla
Lue lisää

Häiriöt,
25.4.2024

Savon Voima lisää Vasaralankosken juoksutusta kevättulvan hillitsemiseksi

Vesitilanteen takia Savon Voiman Maaveden vesivoimalaitoksen ohijuoksutusta Vasaralankoskeen johtavan ohijuoksutusväylän kautta tullaan lisäämään nykyisestä 5,5 kuutiosta aina 10 kuutioon sekunnissa. Juoksutuksen takia Maaveden alapuolisessa Sysmän ja Paron vesistöissä ennustetaan tulevan tulvahaittoja.
Lue lisää

Häiriöt,
24.4.2024

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024