Energiansäästöön uusi palvelusivusto – Savon Voima avaa voimapiste.fi -sivuston

Julkaistu 22.5.2023

Savon Voima avaa 22.5. voimapiste.fi -sivuston, josta Savon Voima Verkon alueella asuvat pääsevät tarkastelemaan energiankulutustietojaan entistä reaaliaikaisemmin. Palvelun tarjoaman rajapinnan avulla voi seurata omaa energiankulutusta ja löytää tapoja energiansäästöön.

”Sähkö- ja lämpöverkkopalveluiden tuottajana meille kertyy paljon dataa asiakkaan energiankäytöstä. Voimapiste on palvelusivu, jonka avulla asiakkaat pääsevät hyödyntämään dataansa, vaikka energiansäästöön. Palvelun avulla asiakkaat voivat rakentaa esimerkiksi taloautomaatioon optimointia tai yksinkertaisesti seurata kuinka paljon energiaa kuluu erilaisilla kulutus- ja säästötoimenpiteillä”, kertoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Sähkön hinta muuttuu entistä vaihtelevammaksi

Energiansäästö nousi viime vuonna kaikkien tietoon ennätyskorkeiden sähkönhintojen myötä. Savolaiset säästivät energiaa monina kylminä kuukausina Suomen keskivertoa enemmän. Nyt säästöinto näyttää laantuneen. Räsänen muistuttaa, että omaa energiakulutusta olisi hyvä seurata ja ymmärtää, jotta mahdollisia toimenpiteitä olisi helpompi tehdä tarpeen tullen.

”Energiansäästö on aina ympäristöystävällistä ja fiksua, mutta erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa kun sähkön riittävyys ja hinnat vaihtelevat entistä enemmän. On myös mahdollista, että edessä vielä ainakin yksi haastava energiatalvi. Lisäksi sähkön hinnat voivat nousta korkeiksi myös kesällä, kun sähkön- ja lämmönyhteistuotantoa on huoltotauolla ja jos tuulisuus on vähäistä. Kannustaisinkin kaikkia vähintään tutustumaan omaan energiankulutukseensa nyt kun siihen on helposti mahdollisuus.”

Voimapiste.fi -sivuston tarjoaman rajapinnan lisäksi Savon Voima Verkon asiakkaat voivat seurata energiankulutustaan Väppi-sovelluksen tai sähkölaskun kautta.

Voimapiste tarjoaa sovelluskehittäjille rajapinnan ja dataa

Voimapiste.fi kautta Savon Voima tarjoaa asiakkaille tai palvelu- ja sovelluskehittäjien käyttöön avoimen rajapinnan, eli APIn. Palvelurajapinnasta asiakas saa ensivaiheessa dataa omasta sähkönkulutuksestaan, sääennusteesta ja sähkömarkkinasta yleensäkin. Palvelun käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen vahvan tunnistautumisen kautta.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että mahdollisilta kumppaneilta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Räsänen.

Tutustu sivustoon voimapiste.fi.

Lisätietoja
Tuomas Räsänen
ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima
tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024

Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa verkostoanalyytikkoa sähköverkkoliiketoimintaamme

Tehtäviisi kuuluu datan käsittelyä ja analysointia sekä johtopäätösten, toimenpiteiden ja suositusten tekemistä. Tuot esiin uusia tapoja hyödyntää ja visualisoida dataa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
25.4.2024

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024