Sähkötakalla saa helposti lisälämpöä ja tulen tunnelmaa

Julkaistu 12.2.2019

Sähkötakat ovat helppoja ja turvallisia ja toimivat tarvittaessa myös lämmittiminä.

Sähkötakka on sisustuselementti, jossa aidon näköinen tulen liekki luodaan halogeeni- tai led-valoilla. Koska sähkötakassa ei ole tulta, ne eivät vaadi hormia. Sähkötakka on useimmiten valmis käytettäväksi heti, kun pistoke on seinässä. Höyrytakoissa tuliefekti syntyy valojen heijastuessa vesihöyryyn, muissa sähkötakoissa valot valaisevat liekin lailla liikkuvia kangassuikaleita. Näin saadaan aikaan samankaltainen tunnelma kuin oikeassa tulessa.

Höyrytakat ovat uutta Suomen sisustustakkamarkkinoilla. Valmistajan mukaan niiden tuliefekti on kaikkein aidoin. Lämmityskauden aikana takan tuottama vesihöyry kosteuttaa mukavasti huoneilmaa.

Useissa sähkötakoissa on sähkövastus, joka toimii lämmönlähteenä. On mahdollista valita, käyttääkö omassa sähkötakassaan vain liekkiefektiominaisuutta vai samanaikaisesti myös lämmitystä.

Energianeuvojan mielestä sähkötakkojen lämmitysominaisuus on parhaimmillaan silloin, kun sitä käytetään lisälämmittimenä. Lämpövastus ei siis riitä lämmittämään esimerkiksi kesämökkiä. Sisustustakkojen noin 1000–2000 watin lämmitysteho vastaa silti usein montaa pienitehoista sähköpatteria. Siksi sähkötakka voi joskus riittää jopa pienen, noin 20–30 neliöisen, saunakammarin ainoaksi lämmittimeksi.

Myös esimerkiksi ilmalämpöpumppu ajaisi saman asian lämmön lähteenä, ja olisi käyttökustannuksiltaan energiatehokkaampi.

– Sähkötakka sopii hyvin sellaiselle, joka haluaa takan, mutta ei halua pelata puiden kanssa. Kun sähkötakassa on lämmitin, laite vaatii vähintään oman 10–16 ampeerin sulakkeen. Jos sähkötakan lämmitintä käytetään noin 1000 tuntia vuodessa, käyttö maksaa arviolta 100–200 euroa.

Mitä uutta?

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä

Maanantaina 6.5.2024 klo 9–16 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä Asematien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
3.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024