Äänikirjat ja e-kirjat muuttivat joukolla omaan kännykkään – sähköiset kirjat saat helposti suoratoistopalveluna

Julkaistu 15.7.2021

Sähköisten kirjojen suoratoistopalvelut ovat avanneet kirjojen ystäville aivan uudenlaisia lukukokemuksia. Nyt lomalukemisetkin kulkeutuvat mökille ja matkoille entistä helpommin kännykässä.

Perinteisellä, painetulla kirjalla on aina puolensa ja ystävänsä, mutta sähköisten kirjojen suosio on kasvanut rajusti. Markkinoille rantautuneet BookBeat ja Storytel ovat kirjojen suoratoistopalveluita, jotka toimivat samalla tavalla kuin musiikissa Spotify tai elokuvien puolella Netflix. Kuukausimaksun maksettuasi voit lukea tai kuunnella palvelun ääni- ja e-kirjoja rajoittamattomasti. Tarjolla on tuhansittain vaihtoehtoja eri kategorioissa: romaaneja, runoutta, dekkareita, elämäkertoja, fantasiaa, erotiikkaa, historiaa, jännitystä, klassikkoja, novelleja, tietokirjallisuutta sekä myös lasten ja nuorten kirjoja. Suomenkielisten lisäksi lukemista on myös englannin ja ruotsin kielillä. Lukunautinnon välineeksi riittää oma älykännykkä tai tabletti.

Ideana on, että valitset palveluntarjoajan valikoimasta mieleisesi teoksen ja luet tai kuuntelet sitä älypuhelimellasi tai tabletilla silloin, kun siihen on aikaa. Palvelu muistaa, mille sivulle viimeksi jäit, ja voit myös vaihtaa lukemisen kuuntelemiseen kesken kaiken tai päinvastoin. Ne ovat käteviä ominaisuuksia, esimerkiksi jos edessä on pitkä automatka, jonka aikana haluat kuunnella loppuun kesken jääneen kirjan. Kodin hiljennyttyä nukkumaan voit vaihtaa kirjan kuuntelemisen lukemiseen ja jatkaa sitä kännykän avulla. Mieluisimmat kirjat voit siirtää valmiiksi omaan virtuaaliseen kirjahyllyysi. Kirjan lukeminen tai kuunteleminen tapahtuu yleensä netin kautta suoraan palvelimelta. Kirjan voit myös ladata offline-versioksi omalle laitteellesi, jolloin lukeminen onnistuu silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole tasaisesti tarjolla, vaikkapa junassa tai kesämökillä.

Palveluihin on mahdollista tutustua kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson avulla, ja tilausjakson voi lopettaa koska tahansa. Kirjavalikoima eri palveluissa vaihtelee hiukan, joten kokeilemismahdollisuus on paikallaan. Kaikki palvelut toimivat mm. Android- ja Apple-laitteilla.

Kirjojen suoratoistopalveluja mm:

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytyksiä Joensuussa

Keskiviikkona 27.9. kello 7.30–10.30 on Joensuussa Rauhankadun ja Vanamokadun alueella sekä torstaina 28.9. kello 7.30–13.30 Vanatien alueella keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
26.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmen Paloisvuorentiellä

Keskiviikkona 27.9.2023 kello 8–18 välisenä aikana on Iisalmessa kaukolämpöverkoston saneerauksesta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
25.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella
Lue lisää

Häiriöt,
25.9.2023

Väppi-palvelussa voi esiintyä hitautta

Teemme tietojärjestelmien päivityksiä keskiviikosta 20.9.2023 kello 15.00 alkaen ja muutostöiden on arvioitu olevan ohi torstaina 21.9.2023 iltapäivällä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.9.2023