Äänikirjat ja e-kirjat muuttivat joukolla omaan kännykkään – sähköiset kirjat saat helposti suoratoistopalveluna

Julkaistu 15.7.2021

Sähköisten kirjojen suoratoistopalvelut ovat avanneet kirjojen ystäville aivan uudenlaisia lukukokemuksia. Nyt lomalukemisetkin kulkeutuvat mökille ja matkoille entistä helpommin kännykässä.

Perinteisellä, painetulla kirjalla on aina puolensa ja ystävänsä, mutta sähköisten kirjojen suosio on kasvanut rajusti. Markkinoille rantautuneet BookBeat ja Storytel ovat kirjojen suoratoistopalveluita, jotka toimivat samalla tavalla kuin musiikissa Spotify tai elokuvien puolella Netflix. Kuukausimaksun maksettuasi voit lukea tai kuunnella palvelun ääni- ja e-kirjoja rajoittamattomasti. Tarjolla on tuhansittain vaihtoehtoja eri kategorioissa: romaaneja, runoutta, dekkareita, elämäkertoja, fantasiaa, erotiikkaa, historiaa, jännitystä, klassikkoja, novelleja, tietokirjallisuutta sekä myös lasten ja nuorten kirjoja. Suomenkielisten lisäksi lukemista on myös englannin ja ruotsin kielillä. Lukunautinnon välineeksi riittää oma älykännykkä tai tabletti.

Ideana on, että valitset palveluntarjoajan valikoimasta mieleisesi teoksen ja luet tai kuuntelet sitä älypuhelimellasi tai tabletilla silloin, kun siihen on aikaa. Palvelu muistaa, mille sivulle viimeksi jäit, ja voit myös vaihtaa lukemisen kuuntelemiseen kesken kaiken tai päinvastoin. Ne ovat käteviä ominaisuuksia, esimerkiksi jos edessä on pitkä automatka, jonka aikana haluat kuunnella loppuun kesken jääneen kirjan. Kodin hiljennyttyä nukkumaan voit vaihtaa kirjan kuuntelemisen lukemiseen ja jatkaa sitä kännykän avulla. Mieluisimmat kirjat voit siirtää valmiiksi omaan virtuaaliseen kirjahyllyysi. Kirjan lukeminen tai kuunteleminen tapahtuu yleensä netin kautta suoraan palvelimelta. Kirjan voit myös ladata offline-versioksi omalle laitteellesi, jolloin lukeminen onnistuu silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole tasaisesti tarjolla, vaikkapa junassa tai kesämökillä.

Palveluihin on mahdollista tutustua kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson avulla, ja tilausjakson voi lopettaa koska tahansa. Kirjavalikoima eri palveluissa vaihtelee hiukan, joten kokeilemismahdollisuus on paikallaan. Kaikki palvelut toimivat mm. Android- ja Apple-laitteilla.

Kirjojen suoratoistopalveluja mm:

Mitä uutta?

Haemme kunnossapitovastaavaa vesivoiman tuotantoon

Tuotamme uusiutuvaa sähköenergiaa 11 vesivoimalaitoksellamme Pohjois- ja Etelä-Savossa. Luotettava ja ympäristöystävällinen vesivoimalaitosten toiminta varmistetaan osaavalla ja huolellisella tuotantokoneiston ylläpidolla ja käytöllä. Haemme nyt teknistä asiantuntijaa vesivoimalaitosten käyttö- ja kunnossapitotehtäviin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
27.1.2023

Haemme voimalaitosoperaattoria Iisalmeen

Tehtävässä toimit voimalaitoksen kunnossapitotehtävissä konekunnossapidossa sekä tarvittaessa erilaisissa käyttötehtävissä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
27.1.2023

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta myös mahdollisissa poikkeustilanteissa

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
19.1.2023

Onko sinulla kipinää energia-alalle? Hae meille – haku on käynnistynyt!

Meillä pääset kehittämään uusia, kestäviä ratkaisuja ja palveluja energiantuotantoon, tulevaisuuden sähköverkkoon, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja itäsuomalaisten sujuvaan arkeen. Tarjoamme harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyötehtäviä monille eri aloille Kipinä-kesäharjoitteluohjelman kautta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.1.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Vihtatiellä Joensuussa

Kaukolämmön jakelukeskeytys Vihtatiellä Joensuussa
Lue lisää

Häiriöt,
17.1.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Noljakantiellä Joensuusssa

Kaukolämmön jakelukeskeytys Noljakantiellä Joensuusssa
Lue lisää

Häiriöt,
11.1.2023