Äänikirjat ja e-kirjat muuttivat joukolla omaan kännykkään – sähköiset kirjat saat helposti suoratoistopalveluna

Julkaistu 15.7.2021

Sähköisten kirjojen suoratoistopalvelut ovat avanneet kirjojen ystäville aivan uudenlaisia lukukokemuksia. Nyt lomalukemisetkin kulkeutuvat mökille ja matkoille entistä helpommin kännykässä.

Perinteisellä, painetulla kirjalla on aina puolensa ja ystävänsä, mutta sähköisten kirjojen suosio on kasvanut rajusti. Markkinoille rantautuneet BookBeat ja Storytel ovat kirjojen suoratoistopalveluita, jotka toimivat samalla tavalla kuin musiikissa Spotify tai elokuvien puolella Netflix. Kuukausimaksun maksettuasi voit lukea tai kuunnella palvelun ääni- ja e-kirjoja rajoittamattomasti. Tarjolla on tuhansittain vaihtoehtoja eri kategorioissa: romaaneja, runoutta, dekkareita, elämäkertoja, fantasiaa, erotiikkaa, historiaa, jännitystä, klassikkoja, novelleja, tietokirjallisuutta sekä myös lasten ja nuorten kirjoja. Suomenkielisten lisäksi lukemista on myös englannin ja ruotsin kielillä. Lukunautinnon välineeksi riittää oma älykännykkä tai tabletti.

Ideana on, että valitset palveluntarjoajan valikoimasta mieleisesi teoksen ja luet tai kuuntelet sitä älypuhelimellasi tai tabletilla silloin, kun siihen on aikaa. Palvelu muistaa, mille sivulle viimeksi jäit, ja voit myös vaihtaa lukemisen kuuntelemiseen kesken kaiken tai päinvastoin. Ne ovat käteviä ominaisuuksia, esimerkiksi jos edessä on pitkä automatka, jonka aikana haluat kuunnella loppuun kesken jääneen kirjan. Kodin hiljennyttyä nukkumaan voit vaihtaa kirjan kuuntelemisen lukemiseen ja jatkaa sitä kännykän avulla. Mieluisimmat kirjat voit siirtää valmiiksi omaan virtuaaliseen kirjahyllyysi. Kirjan lukeminen tai kuunteleminen tapahtuu yleensä netin kautta suoraan palvelimelta. Kirjan voit myös ladata offline-versioksi omalle laitteellesi, jolloin lukeminen onnistuu silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole tasaisesti tarjolla, vaikkapa junassa tai kesämökillä.

Palveluihin on mahdollista tutustua kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson avulla, ja tilausjakson voi lopettaa koska tahansa. Kirjavalikoima eri palveluissa vaihtelee hiukan, joten kokeilemismahdollisuus on paikallaan. Kaikki palvelut toimivat mm. Android- ja Apple-laitteilla.

Kirjojen suoratoistopalveluja mm:

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä

Tiistaina 21.5. kello 7.30–15.00 välisenä aikana on kaukolämpöverkoston saneeraustöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä. Keskeytys koskee kiinteistöjä kaduilla Aallontie, Vihurintie, Tyrskytie ja Vanatie.
Lue lisää

Häiriöt,
21.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joroisissa

Torstaina 23.5. kello 8–14 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joroisissa.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Keskiviikkona 22.5. kello 8–12 välisenä aikana on kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä. Keskeytys johtuu kaukolämpöverkoston huoltotöistä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Varpaisjärvellä

Tiistaina 21.5. klo 6.00 – 10.00 on keskeytys lämmönjakelussa Varpaisjärven koulun ympäristössä, tarkemmin alueella Koivuniementie, Koulutie, Kirjastontie, Kauppatie ja Rivitie.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuussa

Maanantaina 20.5. klo 7.30 – 13.30 on keskeytys lämmönjakelussa Joensuussa Patotien, Luototien sekä Riuttatien alueilla.
Lue lisää

Häiriöt,
16.5.2024

Muuttolintujen aiheuttamia sähkökatkoja havaittu runsaasti Iisalmen alueella

Olemme viime aikoina saaneet ilmoituksia Iisalmen alueilta lyhyistä sähkökatkoista, jotka ovat tapahtuneet erityisesti aamuisin ja iltaisin.
Lue lisää

Häiriöt,
15.5.2024