Energiansäästöön uusi palvelusivusto – Savon Voima avaa voimapiste.fi -sivuston

Julkaistu 22.5.2023

Savon Voima avaa 22.5. voimapiste.fi -sivuston, josta Savon Voima Verkon alueella asuvat pääsevät tarkastelemaan energiankulutustietojaan entistä reaaliaikaisemmin. Palvelun tarjoaman rajapinnan avulla voi seurata omaa energiankulutusta ja löytää tapoja energiansäästöön.

”Sähkö- ja lämpöverkkopalveluiden tuottajana meille kertyy paljon dataa asiakkaan energiankäytöstä. Voimapiste on palvelusivu, jonka avulla asiakkaat pääsevät hyödyntämään dataansa, vaikka energiansäästöön. Palvelun avulla asiakkaat voivat rakentaa esimerkiksi taloautomaatioon optimointia tai yksinkertaisesti seurata kuinka paljon energiaa kuluu erilaisilla kulutus- ja säästötoimenpiteillä”, kertoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Sähkön hinta muuttuu entistä vaihtelevammaksi

Energiansäästö nousi viime vuonna kaikkien tietoon ennätyskorkeiden sähkönhintojen myötä. Savolaiset säästivät energiaa monina kylminä kuukausina Suomen keskivertoa enemmän. Nyt säästöinto näyttää laantuneen. Räsänen muistuttaa, että omaa energiakulutusta olisi hyvä seurata ja ymmärtää, jotta mahdollisia toimenpiteitä olisi helpompi tehdä tarpeen tullen.

”Energiansäästö on aina ympäristöystävällistä ja fiksua, mutta erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa kun sähkön riittävyys ja hinnat vaihtelevat entistä enemmän. On myös mahdollista, että edessä vielä ainakin yksi haastava energiatalvi. Lisäksi sähkön hinnat voivat nousta korkeiksi myös kesällä, kun sähkön- ja lämmönyhteistuotantoa on huoltotauolla ja jos tuulisuus on vähäistä. Kannustaisinkin kaikkia vähintään tutustumaan omaan energiankulutukseensa nyt kun siihen on helposti mahdollisuus.”

Voimapiste.fi -sivuston tarjoaman rajapinnan lisäksi Savon Voima Verkon asiakkaat voivat seurata energiankulutustaan Väppi-sovelluksen tai sähkölaskun kautta.

Voimapiste tarjoaa sovelluskehittäjille rajapinnan ja dataa

Voimapiste.fi kautta Savon Voima tarjoaa asiakkaille tai palvelu- ja sovelluskehittäjien käyttöön avoimen rajapinnan, eli APIn. Palvelurajapinnasta asiakas saa ensivaiheessa dataa omasta sähkönkulutuksestaan, sääennusteesta ja sähkömarkkinasta yleensäkin. Palvelun käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen vahvan tunnistautumisen kautta.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että mahdollisilta kumppaneilta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Räsänen.

Tutustu sivustoon voimapiste.fi.

Lisätietoja
Tuomas Räsänen
ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima
tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024