Energiansäästöön uusi palvelusivusto – Savon Voima avaa voimapiste.fi -sivuston

Julkaistu 22.5.2023

Savon Voima avaa 22.5. voimapiste.fi -sivuston, josta Savon Voima Verkon alueella asuvat pääsevät tarkastelemaan energiankulutustietojaan entistä reaaliaikaisemmin. Palvelun tarjoaman rajapinnan avulla voi seurata omaa energiankulutusta ja löytää tapoja energiansäästöön.

”Sähkö- ja lämpöverkkopalveluiden tuottajana meille kertyy paljon dataa asiakkaan energiankäytöstä. Voimapiste on palvelusivu, jonka avulla asiakkaat pääsevät hyödyntämään dataansa, vaikka energiansäästöön. Palvelun avulla asiakkaat voivat rakentaa esimerkiksi taloautomaatioon optimointia tai yksinkertaisesti seurata kuinka paljon energiaa kuluu erilaisilla kulutus- ja säästötoimenpiteillä”, kertoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Sähkön hinta muuttuu entistä vaihtelevammaksi

Energiansäästö nousi viime vuonna kaikkien tietoon ennätyskorkeiden sähkönhintojen myötä. Savolaiset säästivät energiaa monina kylminä kuukausina Suomen keskivertoa enemmän. Nyt säästöinto näyttää laantuneen. Räsänen muistuttaa, että omaa energiakulutusta olisi hyvä seurata ja ymmärtää, jotta mahdollisia toimenpiteitä olisi helpompi tehdä tarpeen tullen.

”Energiansäästö on aina ympäristöystävällistä ja fiksua, mutta erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa kun sähkön riittävyys ja hinnat vaihtelevat entistä enemmän. On myös mahdollista, että edessä vielä ainakin yksi haastava energiatalvi. Lisäksi sähkön hinnat voivat nousta korkeiksi myös kesällä, kun sähkön- ja lämmönyhteistuotantoa on huoltotauolla ja jos tuulisuus on vähäistä. Kannustaisinkin kaikkia vähintään tutustumaan omaan energiankulutukseensa nyt kun siihen on helposti mahdollisuus.”

Voimapiste.fi -sivuston tarjoaman rajapinnan lisäksi Savon Voima Verkon asiakkaat voivat seurata energiankulutustaan Väppi-sovelluksen tai sähkölaskun kautta.

Voimapiste tarjoaa sovelluskehittäjille rajapinnan ja dataa

Voimapiste.fi kautta Savon Voima tarjoaa asiakkaille tai palvelu- ja sovelluskehittäjien käyttöön avoimen rajapinnan, eli APIn. Palvelurajapinnasta asiakas saa ensivaiheessa dataa omasta sähkönkulutuksestaan, sääennusteesta ja sähkömarkkinasta yleensäkin. Palvelun käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen vahvan tunnistautumisen kautta.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että mahdollisilta kumppaneilta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Räsänen.

Tutustu sivustoon voimapiste.fi.

Lisätietoja
Tuomas Räsänen
ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima
tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024

Kari Anttonen aloittanut Savon Voiman kaukolämmön ja sähkötuotannon liiketoimintajohtajana

Huhtikuun alussa liiketoimintajohtajana aloittaneen Kari Anttosen mukaan asiakkaiden energiapalvelutarpeeseen vastaaminen ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen ovat Savon Voiman tärkeimpiä tehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista,
10.4.2024

Savon Voima Oyj:n yhtiökokoustiedote

Savon Voima Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 9.4.2024 Siilinjärvellä. Emoyhtiön ja konsernin tuloslaskelma ja tase edelliseltä tilikaudelta vahvistettiin yhtiökokouksessa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.4.2024