Energiansäästöön uusi palvelusivusto – Savon Voima avaa voimapiste.fi -sivuston

Julkaistu 22.5.2023

Savon Voima avaa 22.5. voimapiste.fi -sivuston, josta Savon Voima Verkon alueella asuvat pääsevät tarkastelemaan energiankulutustietojaan entistä reaaliaikaisemmin. Palvelun tarjoaman rajapinnan avulla voi seurata omaa energiankulutusta ja löytää tapoja energiansäästöön.

”Sähkö- ja lämpöverkkopalveluiden tuottajana meille kertyy paljon dataa asiakkaan energiankäytöstä. Voimapiste on palvelusivu, jonka avulla asiakkaat pääsevät hyödyntämään dataansa, vaikka energiansäästöön. Palvelun avulla asiakkaat voivat rakentaa esimerkiksi taloautomaatioon optimointia tai yksinkertaisesti seurata kuinka paljon energiaa kuluu erilaisilla kulutus- ja säästötoimenpiteillä”, kertoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Sähkön hinta muuttuu entistä vaihtelevammaksi

Energiansäästö nousi viime vuonna kaikkien tietoon ennätyskorkeiden sähkönhintojen myötä. Savolaiset säästivät energiaa monina kylminä kuukausina Suomen keskivertoa enemmän. Nyt säästöinto näyttää laantuneen. Räsänen muistuttaa, että omaa energiakulutusta olisi hyvä seurata ja ymmärtää, jotta mahdollisia toimenpiteitä olisi helpompi tehdä tarpeen tullen.

”Energiansäästö on aina ympäristöystävällistä ja fiksua, mutta erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa kun sähkön riittävyys ja hinnat vaihtelevat entistä enemmän. On myös mahdollista, että edessä vielä ainakin yksi haastava energiatalvi. Lisäksi sähkön hinnat voivat nousta korkeiksi myös kesällä, kun sähkön- ja lämmönyhteistuotantoa on huoltotauolla ja jos tuulisuus on vähäistä. Kannustaisinkin kaikkia vähintään tutustumaan omaan energiankulutukseensa nyt kun siihen on helposti mahdollisuus.”

Voimapiste.fi -sivuston tarjoaman rajapinnan lisäksi Savon Voima Verkon asiakkaat voivat seurata energiankulutustaan Väppi-sovelluksen tai sähkölaskun kautta.

Voimapiste tarjoaa sovelluskehittäjille rajapinnan ja dataa

Voimapiste.fi kautta Savon Voima tarjoaa asiakkaille tai palvelu- ja sovelluskehittäjien käyttöön avoimen rajapinnan, eli APIn. Palvelurajapinnasta asiakas saa ensivaiheessa dataa omasta sähkönkulutuksestaan, sääennusteesta ja sähkömarkkinasta yleensäkin. Palvelun käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen vahvan tunnistautumisen kautta.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että mahdollisilta kumppaneilta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Räsänen.

Tutustu sivustoon voimapiste.fi.

Lisätietoja
Tuomas Räsänen
ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima
tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Siilinjärven taajaman uusi 110 kilovoltin toimitusvarmuutta parantava sähköverkko otettiin käyttöön – suunnittelussa ja rakentamisessa huomioitu myös liito-oravat

Erityishuomiota vaati alueelle sijoittuva liito-oravien elinympäristö. Saneerauksen myötä voimajohto siirtyi osittain valtatien kanssa samaan infrakäytävään ja vanha johto purkautui pois asuinalueelta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Säävarma, Ympäristö,
23.5.2023

Keskiviikkona 17.5.2023 puhelinpalvelumme on auki kello 16.00 saakka

Helatorstain aattona puhelinpalvelumme on avoinna kello 8.00-16.00 välisen ajan.Tiesithän, että lasku- ja sopimustiedot sekä energiankäyttötiedot löydät Väppi-palvelustamme.Perjantaina 19.5.2023 palvelemme normaalisti kello 8.00-17.00
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
16.5.2023

Ota kätevä e-lasku käyttöön! – Automaattinen puhelinpalvelumme soittaa e-laskutukseen liittyen

Aloitamme toukokuun viimeisellä viikolla soittokampanjan, jossa automaattinen robottipuhelin soittaa asiakkaille ja ehdottaa laskutustavan muutosta.
Lue lisää

Ajankohtaista,
16.5.2023

Savon Voima laajentaa vesihuoltoon – toimittaa Pielaveden kunnalle etäluettavat vesimittarit ja luentapalvelun

Projektissa Pielaveden kunnan vesilaitoksen asiakkaille asennetaan etäluettavat, turvattua mobiilitiedonsiirtoa käyttävät vesimittarit vuosina 2023 ja 2024. Savon Voima toimittaa kunnalle myös mittareiden luentapalvelun. Yhteistyön toimivuutta testattiin viime vuonna onnistuneessa pilottihankkeessa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
12.5.2023

HögforsGST optimoi Leppävirralla uuden teollisuuskiinteistön lämmitystä usean eri lämmönlähteen hybridijärjestelmällä

Mitä kylmempään olosuhteeseen siirrytään, sitä enemmän lämmöntuotannossa siirrytään kaukolämmön käyttöön. Sen osuus kiinteistön vuotuisesta lämmitysenergiasta on noin 20 prosenttia.
Lue lisää

Ajankohtaista,
8.5.2023

Savon Voimalle tunnustusta työturvallisuuden korkeasta tasosta

Savon Voima on saanut Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -työturvallisuusfoorumissa I-tason tunnustuksen työturvallisuudestamme. Taso on korkein mahdollinen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
28.4.2023