Joensuun voimalaitoksen alueella energiapuun haketus aiheuttaa väliaikaista meluhaittaa – haketus vähenee kesän ajaksi

Julkaistu 29.5.2023

Turpeen käytöstä luopumisen ja Venäjän tuonnin lopettamisen seurauksena olemme varastoineet Joensuun laitosalueelle huoltovarmuuden takaamiseksi paljon energiapuuta. Varastoitua puuta on haketettu kevään mittaan, josta on valitettavasti kantautunut voimalaitoksen lähialueelle normaalista poikkeavaa ääntä. Pahoittelemme energiapuun käsittelystä aiheutunutta meluhaittaa – pyrimme minimoimaan sen kaikin keinoin.

Säiden lämmetessä energiapuuta tarvitsee polttoaineeksi vähemmän, joten haketuskin vähenee kesää kohti.

– Ajoitamme toiminnan siten, että aiheutuva häiriö olisi mahdollisimman vähäinen. Eniten meluhaittaa kärsivissä kohteissa tulemme tekemään myös melumittauksia, kertoo Itä-Suomen Biomassan toimitusjohtaja Tommi Kauhanen.

Polttoainehuolto on edelleen voimakkaassa muutoksessa Venäjän tuonnin loppumisen ja turpeen käytön vähenemisen takia. Puupolttoaineilla tuotamme joensuulaisille uusiutuvaa lämpöä.

Joensuun voimalaitoksen alueelle on rakentumassa huoltovarmuustoimenpiteenä myös uusi terminaalikenttä energiapuun varastointiin. Kentällä varmistetaan sujuva energialähdehuolto voimalaitokselle ja tulevaisuudessa myös torrefioidun biomassan valmistus Joensuu Biocoalille. Rakennustyöt valmistuvat elokuussa 2023.

– Uuden terminaalikentän valmistuttua haketuksesta aiheutuvaa melua pystytään paremmin torjumaan hakkurin ja haketettavan raaka-aineen sijoittelulla, jolloin meluhaitta vähenee merkittävästi, vakuuttaa Kauhanen.

Lisätietoa:

Tommi Kauhanen, toimitusjohtaja
Itä-Suomen Biomassa Oy
p. 050 454 7213
tommi.kauhanen(at)biomassa.fi

Veli-Matti Keronen, käyttöpäällikkö
Savon Voima Oyj
p. 044 088 2121
veli-matti.keronen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Nilsiän Tahkovuorella

Maanantaina 22.7. kello 4.00–16.00 on Nilsiän Tahkovuoren Ahopellontien, Golftien, Etelä- ja Pohjois-Aspan, Syvärinkaaren, Sääskiniementien, Tähtitien, Pointintien, Ukontien, Keitaankadun, Mailatien ja Hotelli Tahkovuoren alueilla kaukolämpöverkon huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
19.7.2024

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmen Karjalankadulla

Maanantaina 15.7. kello 8.00–15.00 on Iisalmen Karjalankadun alueella kaukolämpöverkon saneeraustöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
12.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Iltapäivälle odotettavissa ukkosta Pohjois-Savoon – Savon Voima valmiudessa mahdollisiin vian korjauksiin

Iltapäivälle on ennustettu lounaasta nouseva sade- ja ukkosrintama, joka etenee idän suuntaan ja tavoittaa viimeisenä Pohjois-Karjalan alueen. Uusimman ennusteen mukaan saderintama saavuttaa Savon Voima Verkon jakelualueen tänään puolen päivän aikoihin.
Lue lisää

Häiriöt,
9.7.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Torstaina 4.7. kello 8.00–21.00 on Pieksämäellä Kalevalankadun, keskuskadun ja Välikadun alueilla kaukolämpöverkon huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
1.7.2024