Käytöstä poistettuun muuntajaan kohdistettu ilkivalta aiheutti öljyvahingon Pieksämäellä

Julkaistu 29.6.2022

Savon Voima Verkon urakoitsijan työmaalle tehty ilkivalta aiheutti öljyvahingon juhannuksen aikaan Pieksämäen Kontiopuistossa. Vahinko sattui, kun työmaan siirtolavalla oleviin muuntajiin ja lavaan kohdistettiin ilkivaltaa ja yhden muuntajakoneen öljyt vuotivat maaperään. Muuntajat olivat purettu pois verkon saneeraustöiden yhteydessä ja ne odottivat siirtolavalla poiskuljetusta. Arvioiden mukaan öljyä pääsi vuotamaan maaperään noin 670 litraa. Maaperän puhdistustyöt aloitettiin välittömästi vuodon huomaamisen jälkeen ja ne valmistuvat alkuviikon aikana.

Muuntajakoneistoihin kohdistettu ilkivalta on tuomittavaa ja voi aiheuttaa laajaakin vahinkoa, ja lähes poikkeuksetta maaperän pilaantumista. Savon Voima Verkko käyttää mahdollisissa muuntajaöljyvuodoissa tukena ulkopuolista asiantuntijaa, jotta pilaantunut maaperä saadaan puhdistettua perusteellisesti.

Lisätietoja:
Mika Piirainen, Savon Voima Verkko, verkostotöiden projektipäällikkö, +358 44 723 7393, Mika.Piirainen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Turvesoita metsitetään tuhkan avulla Sonkajärven Jyrkällä

Sonkajärven Jyrkällä metsitetään vanhoja turvesoita lämmöntuotannosta syntyvällä tuhkalla. Kiertotalousajattelun mukaisesti tuhka palautetaan lannoitteena maaperään, jossa sen sisältämät ravinteet hyödyttävät uuden metsän syntyä ja edistävät näin hiilensidontaa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
2.12.2022

Pohjoissavolaiset ovat säästäneet sähköä maan keskiarvoa enemmän

Savon Voima Verkon toiminta-alueella on käytetty lokakuussa 2022 9,3 prosenttia vähemmän sähköä kuin lokakuussa 2021. Koko maan vastaava luku oli 7 prosenttia. Lisäksi lähes 80 prosenttia pohjoissavolaisista seuraa omaa sähkönkulutustaan joko sähkönlaskun tai sovelluksen kautta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
25.11.2022

Määräaikaiset sähkötuet avuksi kohonneisiin sähkökustannuksiin

Sähkökustannukset ovat nousseet kohonneiden sähkön markkinahintojen takia kuluneen vuoden aikana voimakkaasti. Suomen hallitus on päättänyt tuoda kotitalouksien haettavaksi määräaikaisia tukimuotoja, joilla pyritään helpottamaan kansalaisten selviytymistä tulevasta talvesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
24.11.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Naarajärvellä

Maanantaina 28.11.2022 klo. 09.00 - 12.00 on Pieksämäen Naarajärvellä kaukolämpöverkon korjaustöistä johtuva keskeytys lämmönjakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
24.11.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella Rautalammintiellä

Torstaina 24.11. kello 8–12 on kaukolämpöverkoston saneerauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Suonenjoella.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2022

Väppi-palvelussa on tänään huoltokatko kello 14.00 alkaen.

Väppi-palvelussa on tänään huoltokatko kello 14.00 alkaen.
Lue lisää

Häiriöt,
17.11.2022