Käytöstä poistettuun muuntajaan kohdistettu ilkivalta aiheutti öljyvahingon Pieksämäellä

Julkaistu 29.6.2022

Savon Voima Verkon urakoitsijan työmaalle tehty ilkivalta aiheutti öljyvahingon juhannuksen aikaan Pieksämäen Kontiopuistossa. Vahinko sattui, kun työmaan siirtolavalla oleviin muuntajiin ja lavaan kohdistettiin ilkivaltaa ja yhden muuntajakoneen öljyt vuotivat maaperään. Muuntajat olivat purettu pois verkon saneeraustöiden yhteydessä ja ne odottivat siirtolavalla poiskuljetusta. Arvioiden mukaan öljyä pääsi vuotamaan maaperään noin 670 litraa. Maaperän puhdistustyöt aloitettiin välittömästi vuodon huomaamisen jälkeen ja ne valmistuvat alkuviikon aikana.

Muuntajakoneistoihin kohdistettu ilkivalta on tuomittavaa ja voi aiheuttaa laajaakin vahinkoa, ja lähes poikkeuksetta maaperän pilaantumista. Savon Voima Verkko käyttää mahdollisissa muuntajaöljyvuodoissa tukena ulkopuolista asiantuntijaa, jotta pilaantunut maaperä saadaan puhdistettua perusteellisesti.

Lisätietoja:
Mika Piirainen, Savon Voima Verkko, verkostotöiden projektipäällikkö, +358 44 723 7393, Mika.Piirainen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024

Kari Anttonen aloittanut Savon Voiman kaukolämmön ja sähkötuotannon liiketoimintajohtajana

Huhtikuun alussa liiketoimintajohtajana aloittaneen Kari Anttosen mukaan asiakkaiden energiapalvelutarpeeseen vastaaminen ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen ovat Savon Voiman tärkeimpiä tehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista,
10.4.2024