Säilö kesän maut talteen ja mausta itse omat viinietikat – katso reseptit

Julkaistu 11.8.2020

Maustettuja viinietikoita voi tehdä helposti kotona ja palata kesän makumuistoihin aina uudelleen.

Maustettuja viinietikoita voi tehdä helposti kotona ja palata kesän makumuistoihin aina uudelleen käyttämällä niitä vaikkapa salaatinkastikkeissa. Käytä makuina marjoja, yrttejä, mausteita tai mitä mieleen juolahtaa. Maut voi valita itse ja kokeilla eksoottisempiakin makuyhdisteitä. Pohjaksi sopivat valkoviini-, omenaviini- tai vaikka balsamiviinietikka. Astioina voit uusiokäyttää kauniit lasipullot ja purnukat, ja ylimääräiset voit viedä vaikkapa tuliaisiksi. Näillä ohjeilla pääset alkuun.

Sitrus-timjamiviinietikka

Sujauta pulloon muutama paksu sitruunan ja limen kuorisuikale sekä pari timjaminoksaa. Kuumenna viinietikka ja täytä pullo kuumalla etikalla. Myös basilika sopii sitrusetikan mausteeksi.

Vadelma-rosmariiniviinietikka

Laita pulloon tuoreita tai pakastevadelmia, hieman hunajaa ja rosmariininoksa. Kuumenna vaalea balsamiviinietikka ja täytä pullo etikalla.

Chili-inkivääri-valkosipuliviinietikka

Pujota pulloon halkaistu kokonainen tai puolikas chilipaprika, inkiväärinpalasia ja kuorittuja valkosipulinkynsiä. Kuumenna valko- tai omenaviinietikka ja täytä pullo.

Anna maustetun viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä viikon verran välillä sekoitellen. Siivilöi vaikkapa kahvinsuodattimessa ja pullota viinietikka uudelleen. Sujauta koristeeksi muutama mausteaine. Käytä valko- tai omenaviinietikan tapaan salaatinkastikkeissa. Esim. vadelmaviinietikka sopii erityisen hyvin salaatteihin, joissa on grillattua halloumia ja hedelmiä tai marjoja.

Kokeile myös yhdistelmiä:

Tuliko karviaisista kunnon sato?

Viinietikka karviaismarjoista

Lado marjat lasipurkkiin. Voit hieman rikkoa niiden pintaa vaikka haarukalla, sillä paksukuorinen marja ei luovuta makuaan niin helposti kuin ohutkuorinen.

Kaada valkoviinietikkaa purkkiin niin paljon, että marjat peittyvät. Voit halutessasi lisätä purkkiin 1–2 rkl sokeria.

Nosta purkki valoisaan paikkaan ja anna tekeytyä vähintään viikon verran. Siivilöi etikka kahvinsuodattimessa suodatinpaperin läpi ja pullota.

Käytä karviaisviinietikkaa salaatinkastikkeissa valkoviinietikan tapaan. Erityisen hyvää se on salaateissa, joissa on riistaa, ankkaa tai hanhea.

Reseptit: idealista.fi, kodinkuvalehti.fi

Mitä uutta?

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024

Kari Anttonen aloittanut Savon Voiman kaukolämmön ja sähkötuotannon liiketoimintajohtajana

Huhtikuun alussa liiketoimintajohtajana aloittaneen Kari Anttosen mukaan asiakkaiden energiapalvelutarpeeseen vastaaminen ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen ovat Savon Voiman tärkeimpiä tehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista,
10.4.2024

Savon Voima Oyj:n yhtiökokoustiedote

Savon Voima Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 9.4.2024 Siilinjärvellä. Emoyhtiön ja konsernin tuloslaskelma ja tase edelliseltä tilikaudelta vahvistettiin yhtiökokouksessa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.4.2024

Sähkönjakeluhäiriöstä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun voimalaitoksella

Joensuussa on sähkönjakeluhäiriöstä johtuva lämmönjakelun tilapäinen keskeytys. Lämmönjakelu toteutetaan toistaiseksi varavoimaloita hyödyntäen.
Lue lisää

Häiriöt,
6.4.2024

Pieksämäki luistelee Savon Voiman jäähdyttämällä jäällä

Pieksämäen jäähalli käyttää toiminnassaan energiatehokasta tapaa tuottaa hallin jäähdytys ja lämmitys hyödyntämällä Savon Voiman kaukolämpöä sekä hankkimalla jäähdytykseen tarkoitetun lämpöpumppulaitteiston palveluna Savon Voimalta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
3.4.2024

Vuosikatsaus ja Kestävän kehityksen katsaus 2023 julkaistu

Olemme julkaisseet vuosikatsauksemme 2023 ja kestävän kehityksen katsauksen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
3.4.2024