Säilö kesän maut talteen ja mausta itse omat viinietikat – katso reseptit

Julkaistu 11.8.2021

Maustettuja viinietikoita voi tehdä helposti kotona ja palata kesän makumuistoihin aina uudelleen.

Maustettuja viinietikoita voi tehdä helposti kotona ja palata kesän makumuistoihin aina uudelleen käyttämällä niitä vaikkapa salaatinkastikkeissa. Käytä makuina marjoja, yrttejä, mausteita tai mitä mieleen juolahtaa. Maut voi valita itse ja kokeilla eksoottisempiakin makuyhdisteitä. Pohjaksi sopivat valkoviini-, omenaviini- tai vaikka balsamiviinietikka. Astioina voit uusiokäyttää kauniit lasipullot ja purnukat, ja ylimääräiset voit viedä vaikkapa tuliaisiksi. Näillä ohjeilla pääset alkuun.

Sitrus-timjamiviinietikka

Sujauta pulloon muutama paksu sitruunan ja limen kuorisuikale sekä pari timjaminoksaa. Kuumenna viinietikka ja täytä pullo kuumalla etikalla. Myös basilika sopii sitrusetikan mausteeksi.

Vadelma-rosmariiniviinietikka

Laita pulloon tuoreita tai pakastevadelmia, hieman hunajaa ja rosmariininoksa. Kuumenna vaalea balsamiviinietikka ja täytä pullo etikalla.

Chili-inkivääri-valkosipuliviinietikka

Pujota pulloon halkaistu kokonainen tai puolikas chilipaprika, inkiväärinpalasia ja kuorittuja valkosipulinkynsiä. Kuumenna valko- tai omenaviinietikka ja täytä pullo.

Anna maustetun viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä viikon verran välillä sekoitellen. Siivilöi vaikkapa kahvinsuodattimessa ja pullota viinietikka uudelleen. Sujauta koristeeksi muutama mausteaine. Käytä valko- tai omenaviinietikan tapaan salaatinkastikkeissa. Esim. vadelmaviinietikka sopii erityisen hyvin salaatteihin, joissa on grillattua halloumia ja hedelmiä tai marjoja.

Kokeile myös yhdistelmiä:

Tuliko karviaisista kunnon sato?

Viinietikka karviaismarjoista

Lado marjat lasipurkkiin. Voit hieman rikkoa niiden pintaa vaikka haarukalla, sillä paksukuorinen marja ei luovuta makuaan niin helposti kuin ohutkuorinen.

Kaada valkoviinietikkaa purkkiin niin paljon, että marjat peittyvät. Voit halutessasi lisätä purkkiin 1–2 rkl sokeria.

Nosta purkki valoisaan paikkaan ja anna tekeytyä vähintään viikon verran. Siivilöi etikka kahvinsuodattimessa suodatinpaperin läpi ja pullota.

Käytä karviaisviinietikkaa salaatinkastikkeissa valkoviinietikan tapaan. Erityisen hyvää se on salaateissa, joissa on riistaa, ankkaa tai hanhea.

Reseptit: idealista.fi, kodinkuvalehti.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä

Torstaina 20.1.2022 kello 8.00-12.00 välisenä aikana on Joensuussa Rantakylän Aaponpuistikon alueella kaukolämmön jakelukeskeytys. Katkon syynä on kaukolämpöputken vuotokohdan korjaustyöt.
Lue lisää

Häiriöt,
19.1.2022

Väpin energiankulutustietojen päivittymisessä on viiveitä

Väpin energiatietojen päivittymisessä on viiveitä ja suurimmalla osalla asiakkaista tuoreimmat energiankäytön vuorokausitiedot ovat tiistailta 11.1.2022. Ongelmaa selvitetään ja pyrimme saamaan tilanteen normaaliksi mahdollisimman pikaisesti. Pahoittelut häiriöstä.
Lue lisää

Häiriöt,
14.1.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Kerpputiellä Joensuussa

Perjantaina 14.1.2022 kello 8.00–12.00 on Joensuun Noljakassa Kerpputien alueella kaukolämmön jakelussa keskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
13.1.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Kiuruveden Hovin alueella

Keskiviikkona 12.1.2022 kello 8.00-14.00 välisenä aikana on Kiuruveden Hovin alueella keskeytys lämmönjakelussa. Katkon syynä on verkostovaurion korjaustyöt.
Lue lisää

Häiriöt,
11.1.2022

Haemme sähköasentajaa kaukolämpötoimintaan

Haemme kunnossapidon sähköasentajaa Iisalmen voimalaitokselle.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
10.1.2022

Haemme osa-aikaisia asiakasneuvojia

Tehtäviisi kuuluu monipuolisia sähkön verkkopalveluihin ja kaukolämpöön liittyviä asiakas- ja sopimushallinnan tehtäviä ensisijaisesti puhelinpalvelutyössä, mutta pääset näyttämään kyntesi myös sähköisten kanavien asiakaspalvelussa. Työpaikkasi sijaitsee Savon Voiman pääkonttorin palvelukeskuksessa Kuopion kupeessa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
5.1.2022