Pohjois-Savon sähköverkkoa saneerataan Järvilinjan potentiaalin hyödyntämiseksi

Julkaistu 3.7.2023

Uusi kantaverkkolinja halkoo Pohjois-Savoa ja myös paikallista sähköverkkoa vahvistetaan usean kunnan alueella, jotta linjasta saadaan enemmän etua alueellisesti. Monet näistä hankkeista toteutetaan laajempana, jotta tehtävät muutokset tukisivat tulevaisuuden korjausinvestointeja. Parannetut yhteydet mahdollistavat muun muassa aurinko- ja tuulivoiman yleistymisen myös Itä-Suomeen.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid rakentaa Järvilinjaksi kutsutulle kantaverkkoreitille Joroisten ja Vaalan välille uutta voimalinjaa 291 kilometriä. Myös Pohjois-Savoa halkova linja tulee vahvistamaan sähkönsiirron mahdollisuuksia ja esimerkiksi uusiutuvan energian yleistymistä. Jotta uudesta linjasta saadaan alueellisesti enemmän etua, vahvistaa Savon Voima Verkko sähköverkkoaan 80 Järvilinjaan liittyvillä pienemmillä parannushankkeilla.

”Kaiken tämän taustalla on energiasektorin vihreä siirtymä. Vahvemman verkon avulla voimme vauhdittaa uusiutuvien energiamuotojen yleistymistä, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa, ja mahdollistamme näin yhteiskunnan sähköistymisen. Yksittäiselle ihmiselle tämä voi tarkoittaa esimerkiksi parempia mahdollisuuksia aurinkopaneeleihin tai sähköauton lataukseen. Uusiutuvan energian yleistyminen taas toimii kasvun ajurina yrityksille ja teollisuudelle, mikä parhaillaan johtaa uusiin investointeihin alueellemme”, kertoo Savon Voima Verkon suunnittelupäällikkö Jenny Martiskainen.

Savon Voima Verkko tekee Järvilinjaan liittyviä hankkeita muun muassa Sukevalla, Iisalmessa, Kuopiossa, Suonenjoella, Jäppilässä ja Joroisilla. Työmailla parannetaan Järvilinjaa risteäviä alueellisia verkkoyhteyksiä. Lisäksi monet näistä hankkeista toteutetaan laajempana, jotta muutokset tukisivat tulevaisuudessa alueilla tehtäviä verkoston korjausinvestointeja. Kaikki risteävät kohdat rakennetaan maakaapeliksi koko hankealueella, mutta sähköverkkoa saneerataan myös ilmajohdoilla. Työt ovat käynnissä jo kaikilla työmailla, ja töiden arvioidaan valmistuvan työmaasta riippuen vuoden 2023 aikana tai alkuvuonna 2024.

Kaikkiin Savon Voima Verkon hankkeisiin voit tutustua hankekarttamme kautta.

Lisätietoja rakentamisesta:
Tuomas Kamunen
Savon Voima Verkko, rakennuttamispäällikkö
tuomas.kamunen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024