Runsaasti ukkosen aiheuttamia sähkövikoja Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 28.6.2022

Maanantain ja tiistain välisen yön aikana ukkosrintamat ovat riepotelleet Savon Voima Verkon jakelualuetta aiheuttaen runsaasti sähkövikoja Ylä-Savon alueella. Ukkosrintama on on pysytellyt paikoillaan läpi yön ja pääasiassa vikoja on ollut Iisalmen, Kiuruveden ja Vieremän ympäristössä. Osa sähkövioista on näyttäytynyt lyhyempinä sähkökatkoina, mutta ukkonen on aiheuttanut myös pysyvämpiä keskijänniteverkon vikoja. Lisäksi Iisalmen ja Kiuruveden välisessä 110 kilovoltin voimajohdossa on ollut useita jälleenkytkentöjä ja Kiuruveden taajama on ollut aamuyöstä sähköttä hetken ajan voimajohdon laukeamisen takia.

Vieremän sähköasema toimii tällä hetkellä varasyöttöyhteyksien kautta, minkä vuoksi Vieremän kylällä on ollut pitkin yötä lyhyitä sähkökatkoja. Tilanteen ennustetaan jatkuvan, kunnes sähkönjakelu saadaan normalisoitua.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen ja ukkostutkan mukaan ukkonen on edelleen voimissaan Ylä-Savon alueella ja ukkosen ennustetaan leviävän päivän mittaan myös jakelualueen eteläisempiin osiin. Seuraamme tilannetta ja varaamme resursseja niin asiakaspalveluun kuin sähköurakointiin kentällä.

Lue lisää: Näin toimit sähkökatkotilanteessa

Sähkökatkokartta

Katso keskeytystilanne ja tee vikailmoitus

Onko sähkönjakelussa häiriöitä? Havaitsitko sähköjohtoon kallellaan olevan puun tai linjoihin lentäneen linnun? Auta meitä paikantamaan vika- ja vaaranpaikat ja ilmoita havainnoistasi karttapalvelun kautta.

Avaa kartta ja tee ilmoitus

Mitä uutta?

Väppi-palvelussa voi esiintyä hitautta

Teemme tietojärjestelmien päivityksiä keskiviikosta 20.9.2023 kello 15.00 alkaen ja muutostöiden on arvioitu olevan ohi torstaina 21.9.2023 iltapäivällä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.9.2023

Sähköverkon myrskyvaurioita korjattu pitkin päivää – tilanne palautuu normaaliksi iltaan mennessä

Aamupäivän aikana alkaneet voimakkaat puuskat kaatoivat puita linjoille pääasiassa Kuopion eteläpuoleisella alueella ja sähköt olivat poikki enimmillään 7400 käyttöpaikasta.
Lue lisää

Häiriöt,
20.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Nilsiän keskustassa

Torstaina 21.9.2023 kello 8.00-17.00 välisenä aikana on Nilsiän keskustassa Nilsiäntien länsipuolisella alueella kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
20.9.2023

Syysmyräkkä katkoo sähköjä Savon Voima Verkon jakelualueella

Lounaasta puhaltava sateinen syysmyrsky on rantautunut Savon Voima Verkon jakelualueelle katkoen sähköjä Kuopion eteläpuoleisella alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
20.9.2023

Suunnittele lisäeristäminen hyvin ja rakennuksen ehdoilla

Yläpohjan eristäminen on järkevä tapa pienentää energiakuluja. Hyvä suunnittelu on tärkeää. Aina kannattaa tutustua oman rakennuksen toimintaan ja rakenteisiin kunnolla ja tehdä päätökset niiden mukaan.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
20.9.2023

Savon Voima Verkon jakelualueelle ennusteissa myrskyä – varaudumme viankorjaukseen

Ennusteen toteutuessa myrskytuulet aiheuttavat sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Häiriöt,
19.9.2023