Runsaasti ukkosen aiheuttamia sähkövikoja Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 28.6.2022

Maanantain ja tiistain välisen yön aikana ukkosrintamat ovat riepotelleet Savon Voima Verkon jakelualuetta aiheuttaen runsaasti sähkövikoja Ylä-Savon alueella. Ukkosrintama on on pysytellyt paikoillaan läpi yön ja pääasiassa vikoja on ollut Iisalmen, Kiuruveden ja Vieremän ympäristössä. Osa sähkövioista on näyttäytynyt lyhyempinä sähkökatkoina, mutta ukkonen on aiheuttanut myös pysyvämpiä keskijänniteverkon vikoja. Lisäksi Iisalmen ja Kiuruveden välisessä 110 kilovoltin voimajohdossa on ollut useita jälleenkytkentöjä ja Kiuruveden taajama on ollut aamuyöstä sähköttä hetken ajan voimajohdon laukeamisen takia.

Vieremän sähköasema toimii tällä hetkellä varasyöttöyhteyksien kautta, minkä vuoksi Vieremän kylällä on ollut pitkin yötä lyhyitä sähkökatkoja. Tilanteen ennustetaan jatkuvan, kunnes sähkönjakelu saadaan normalisoitua.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen ja ukkostutkan mukaan ukkonen on edelleen voimissaan Ylä-Savon alueella ja ukkosen ennustetaan leviävän päivän mittaan myös jakelualueen eteläisempiin osiin. Seuraamme tilannetta ja varaamme resursseja niin asiakaspalveluun kuin sähköurakointiin kentällä.

Lue lisää: Näin toimit sähkökatkotilanteessa

Sähkökatkokartta

Katso keskeytystilanne ja tee vikailmoitus

Onko sähkönjakelussa häiriöitä? Havaitsitko sähköjohtoon kallellaan olevan puun tai linjoihin lentäneen linnun? Auta meitä paikantamaan vika- ja vaaranpaikat ja ilmoita havainnoistasi karttapalvelun kautta.

Avaa kartta ja tee ilmoitus

Mitä uutta?

Turvesoita metsitetään tuhkan avulla Sonkajärven Jyrkällä

Sonkajärven Jyrkällä metsitetään vanhoja turvesoita lämmöntuotannosta syntyvällä tuhkalla. Kiertotalousajattelun mukaisesti tuhka palautetaan lannoitteena maaperään, jossa sen sisältämät ravinteet hyödyttävät uuden metsän syntyä ja edistävät näin hiilensidontaa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
2.12.2022

Pohjoissavolaiset ovat säästäneet sähköä maan keskiarvoa enemmän

Savon Voima Verkon toiminta-alueella on käytetty lokakuussa 2022 9,3 prosenttia vähemmän sähköä kuin lokakuussa 2021. Koko maan vastaava luku oli 7 prosenttia. Lisäksi lähes 80 prosenttia pohjoissavolaisista seuraa omaa sähkönkulutustaan joko sähkönlaskun tai sovelluksen kautta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
25.11.2022

Määräaikaiset sähkötuet avuksi kohonneisiin sähkökustannuksiin

Sähkökustannukset ovat nousseet kohonneiden sähkön markkinahintojen takia kuluneen vuoden aikana voimakkaasti. Suomen hallitus on päättänyt tuoda kotitalouksien haettavaksi määräaikaisia tukimuotoja, joilla pyritään helpottamaan kansalaisten selviytymistä tulevasta talvesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
24.11.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Naarajärvellä

Maanantaina 28.11.2022 klo. 09.00 - 12.00 on Pieksämäen Naarajärvellä kaukolämpöverkon korjaustöistä johtuva keskeytys lämmönjakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
24.11.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella Rautalammintiellä

Torstaina 24.11. kello 8–12 on kaukolämpöverkoston saneerauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Suonenjoella.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2022

Väppi-palvelussa on tänään huoltokatko kello 14.00 alkaen.

Väppi-palvelussa on tänään huoltokatko kello 14.00 alkaen.
Lue lisää

Häiriöt,
17.11.2022