Runsaasti ukkosen aiheuttamia sähkövikoja Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 28.6.2022

Maanantain ja tiistain välisen yön aikana ukkosrintamat ovat riepotelleet Savon Voima Verkon jakelualuetta aiheuttaen runsaasti sähkövikoja Ylä-Savon alueella. Ukkosrintama on on pysytellyt paikoillaan läpi yön ja pääasiassa vikoja on ollut Iisalmen, Kiuruveden ja Vieremän ympäristössä. Osa sähkövioista on näyttäytynyt lyhyempinä sähkökatkoina, mutta ukkonen on aiheuttanut myös pysyvämpiä keskijänniteverkon vikoja. Lisäksi Iisalmen ja Kiuruveden välisessä 110 kilovoltin voimajohdossa on ollut useita jälleenkytkentöjä ja Kiuruveden taajama on ollut aamuyöstä sähköttä hetken ajan voimajohdon laukeamisen takia.

Vieremän sähköasema toimii tällä hetkellä varasyöttöyhteyksien kautta, minkä vuoksi Vieremän kylällä on ollut pitkin yötä lyhyitä sähkökatkoja. Tilanteen ennustetaan jatkuvan, kunnes sähkönjakelu saadaan normalisoitua.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen ja ukkostutkan mukaan ukkonen on edelleen voimissaan Ylä-Savon alueella ja ukkosen ennustetaan leviävän päivän mittaan myös jakelualueen eteläisempiin osiin. Seuraamme tilannetta ja varaamme resursseja niin asiakaspalveluun kuin sähköurakointiin kentällä.

Lue lisää: Näin toimit sähkökatkotilanteessa

Sähkökatkokartta

Katso keskeytystilanne ja tee vikailmoitus

Onko sähkönjakelussa häiriöitä? Havaitsitko sähköjohtoon kallellaan olevan puun tai linjoihin lentäneen linnun? Auta meitä paikantamaan vika- ja vaaranpaikat ja ilmoita havainnoistasi karttapalvelun kautta.

Avaa kartta ja tee ilmoitus

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella

Maanantaina 22.8.2022 kello 8.00-20.00 välisenä aikana on Suonenjoella kaukolämpöverkoston saneerauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
19.8.2022

Savon Voima ja P2X Solutions tuomassa vihreän vedyn laitoksen Joensuuhun

Savon Voima ja P2X Solutions selvittävät teollisen mittakaavan vihreän vedyn ja sähköpolttoaineiden tuotantolaitoksen rakentamista Savon Voiman Joensuun voimalaitosalueelle. Toteutuessaan laitos tuottaisi vihreää vetyä uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä 30–50 MW kapasiteetilla ja tuottaisi sivuvirtana 15–20 prosenttia Joensuun kaukolämmön tarpeesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
19.8.2022

Savon Voiman tietoturvajärjestelmälle ISO-sertifikaatti

Riippumaton sertifiointiyritys Inspecta Sertifiointi on myöntänyt Savon Voimalle ISO/IEC 27001:2013 tietoturvasertifikaatin. Sertifikaatti on merkki vuosia jatkuneesta työstä tietoturvan eteen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
16.8.2022

Polttopuut helposti uudistetusta MottiNetistä

Sähköinen polttopuukauppa, MottiNetti on uudistunut. Polttopuuta voi ostaa ja myydä nyt kaikkialla Suomessa. Puutilaukset kulkevat entiseen tapaan suoraan ostajan ja myyjän välillä.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
15.8.2022

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella

Maanantaina 15.8.2022 kello 8.00-16.00 välisenä aikana on Suonenjoella kaukolämpöverkon saneerauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
12.8.2022

Kiuruveden tämän päivän kaukolämmön jakelukeskeytys on ennakoitua pidempi

Torstaina 11.8.2022 kello 8.00-20.00 välisenä aikana on Kiuruvedellä verkoston saneerauksesta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
10.8.2022