Runsaasti ukkosen aiheuttamia sähkövikoja Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 28.6.2022

Maanantain ja tiistain välisen yön aikana ukkosrintamat ovat riepotelleet Savon Voima Verkon jakelualuetta aiheuttaen runsaasti sähkövikoja Ylä-Savon alueella. Ukkosrintama on on pysytellyt paikoillaan läpi yön ja pääasiassa vikoja on ollut Iisalmen, Kiuruveden ja Vieremän ympäristössä. Osa sähkövioista on näyttäytynyt lyhyempinä sähkökatkoina, mutta ukkonen on aiheuttanut myös pysyvämpiä keskijänniteverkon vikoja. Lisäksi Iisalmen ja Kiuruveden välisessä 110 kilovoltin voimajohdossa on ollut useita jälleenkytkentöjä ja Kiuruveden taajama on ollut aamuyöstä sähköttä hetken ajan voimajohdon laukeamisen takia.

Vieremän sähköasema toimii tällä hetkellä varasyöttöyhteyksien kautta, minkä vuoksi Vieremän kylällä on ollut pitkin yötä lyhyitä sähkökatkoja. Tilanteen ennustetaan jatkuvan, kunnes sähkönjakelu saadaan normalisoitua.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen ja ukkostutkan mukaan ukkonen on edelleen voimissaan Ylä-Savon alueella ja ukkosen ennustetaan leviävän päivän mittaan myös jakelualueen eteläisempiin osiin. Seuraamme tilannetta ja varaamme resursseja niin asiakaspalveluun kuin sähköurakointiin kentällä.

Lue lisää: Näin toimit sähkökatkotilanteessa

Sähkökatkokartta

Katso keskeytystilanne ja tee vikailmoitus

Onko sähkönjakelussa häiriöitä? Havaitsitko sähköjohtoon kallellaan olevan puun tai linjoihin lentäneen linnun? Auta meitä paikantamaan vika- ja vaaranpaikat ja ilmoita havainnoistasi karttapalvelun kautta.

Avaa kartta ja tee ilmoitus

Mitä uutta?

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024