Sälevän vesivoimalaitoksella viikolla 23 huoltotauko – Sälevän pinnankorkeus voi nousta tilapäisesti

Julkaistu 2.6.2022

Sonkajärven ja Lapinlahden rajalla sijaitsevalla Savon Voiman Sälevän vesivoimalaitoksella on 6.–10.6.2022 huoltoseisokki. Huollon aikana Sälevä-järven vedenpinta voi nousta voimakkaasti: arviolta vedenpinta voi nousta maksimissaan 5 cm/vuorokausi, riippuen viikon aikana tulevan sateen määrästä. Vedenkorkeuden vaihteluväli tulee pysymään kuitenkin luvan mukaisissa säännöstelyrajoissa. Vedenpinnannousu voi vaikuttaa rantojen käyttöön väliaikaisesti.

Sälevän pinnankorkeutta lasketaan hieman huoltoa edeltävällä viikolla, mutta varsinaista ohijuoksutusta vältetään. Töiden valmistuttua Sälevän pinnankorkeutta aletaan laskemaan normaaliin kesäkorkeuteen.

Huollon aikana Sälevän vesivoimalaitoksella vaihdetaan muun muassa turbiinin siipitiivisteet sekä tehdään muita normaaleja huoltotoimenpiteitä, kuten hydraulikoneiston puhdistus ja öljyn vaihto.

Lisätietoja:

Pasi Räsänen
Vesivoiman käyttöpäällikkö
P. 044 723 7182
pasi.rasanen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024

Kari Anttonen aloittanut Savon Voiman kaukolämmön ja sähkötuotannon liiketoimintajohtajana

Huhtikuun alussa liiketoimintajohtajana aloittaneen Kari Anttosen mukaan asiakkaiden energiapalvelutarpeeseen vastaaminen ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen ovat Savon Voiman tärkeimpiä tehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista,
10.4.2024