Savon Voima etsii startup-kumppaneita Tahkon Ski Lift Pitch -tapahtumassa

Julkaistu 21.3.2023

Savon Voima aikoo avata energiankäytön dataa startup-kumppaneiden hyödynnettäväksi. Yhteistyön ainoana ehtona on, että lopputulemana on asiakkaille hyötyä tuottava palvelu tai tuote.

Savon Voima osallistuu Tahkovuorella 12.–13.4.2023 järjestettävään Tahko Ski Lift Picth -bisnestapahtumaan. Savon Voiman tavoitteena on etsiä startup-kumppaneita, jotka ovat kiinnostuneita luomaan datapohjaisia palveluita energiayhtiöiden asiakkaiden energiansäästöön ja -optimointiin.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että startup-maailmasta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Yhteistyön ainoana ehtona on loppuasiakkaan hyöty

Savon Voima tarjoaa mahdollisten startup-kumppanien käyttöön loppuasiakkaan luovuttamaa ja avointa dataa ja Savon Voiman kehittämän ja ylläpitämän rajapinnan, eli APIn. Tavoitteena on rakentaa APIsta sellaisenaan skaalattava. Näin kumppanit voivat hyödyntää kehittämäänsä palvelua myös muille energiayhtiöille ja niiden loppuasiakkaille. Räsäsen mukaan yhteistyön ainoana ehtona on, että kehitettävä palvelu tuo lisähyötyä loppuasiakkaille. 

”Tuotamme sähköä ja lämpöä, minkä lisäksi hoidamme niiden jakeluverkoston alueellamme. Toimintamme kautta meille kertyy miljardeja datanäytteitä energiankäytöstä vuosittain. Tätä dataa hyödynnetään jo osittain, mutta parannettavaa ja mahdollisuuksia on paljon. Varsinkin analytiikan saralla. Uskon, että koneoppimisen ja tekoälyn avulla tästä valtavasta datamäärästä saadaan tulevaisuudessa irti paljon. Etsimme kumppaneita, jotka haluavat tarttua tähän mahdollisuuteen ja näin tarjota asiakkaille hyötyä.”

Tahko Ski Lift Pitch -bisnestapahtuma järjestetään 12.–13.4.2023 Nilsiän Tahkovuorella. Kevättalven tärkeimpiin kasvuyritystapahtumiin lukeutuva Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa tänä vuonna laadukasta ohjelmaa eri vaiheen kasvuyrityksille, sijoittajille, yrityspäättäjille ja opiskelijoille. Savon Voima on tapahtumassa mukana kumppanina ja osallistuu tapahtuman Reverse Pitching -osioon. Lue lisää https://www.tahkoslp.com/

Lisätietoja:
Tuomas Räsänen, ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima, tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoen Sairaalapolun alueella

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoen Sairaalapolun alueella
Lue lisää

Häiriöt,
24.5.2023

Siilinjärven taajaman uusi 110 kilovoltin toimitusvarmuutta parantava sähköverkko otettiin käyttöön – suunnittelussa ja rakentamisessa huomioitu myös liito-oravat

Erityishuomiota vaati alueelle sijoittuva liito-oravien elinympäristö. Saneerauksen myötä voimajohto siirtyi osittain valtatien kanssa samaan infrakäytävään ja vanha johto purkautui pois asuinalueelta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Säävarma, Ympäristö,
23.5.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Jalkalantien ympäristössä Suonenjoella

Keskiviikkona 24.5.2023 kello 8.00-16.00 välisenä aikana on Suonenjoella Jalkalantien ympäristössä kaukolämpöverkon saneerauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
22.5.2023

Energiansäästöön uusi palvelusivusto – Savon Voima avaa voimapiste.fi -sivuston

Savon Voima avaa 22.5. voimapiste.fi -sivuston, josta Savon Voima Verkon alueella asuvat pääsevät tarkastelemaan energiankulutustietojaan entistä reaaliaikaisemmin. Palvelun tarjoaman rajapinnan avulla voi seurata omaa energiankulutusta ja löytää tapoja energiansäästöön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaa säästämässä,
22.5.2023

Keskiviikkona 17.5.2023 puhelinpalvelumme on auki kello 16.00 saakka

Helatorstain aattona puhelinpalvelumme on avoinna kello 8.00-16.00 välisen ajan.Tiesithän, että lasku- ja sopimustiedot sekä energiankäyttötiedot löydät Väppi-palvelustamme.Perjantaina 19.5.2023 palvelemme normaalisti kello 8.00-17.00
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
16.5.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuussa

Keskiviikkona 17.5.2023 kello 7.30–13.00 on kaukolämpöverkoston rakennustöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuussa.
Lue lisää

Häiriöt,
16.5.2023