Savon Voima etsii startup-kumppaneita Tahkon Ski Lift Pitch -tapahtumassa

Julkaistu 21.3.2023

Savon Voima aikoo avata energiankäytön dataa startup-kumppaneiden hyödynnettäväksi. Yhteistyön ainoana ehtona on, että lopputulemana on asiakkaille hyötyä tuottava palvelu tai tuote.

Savon Voima osallistuu Tahkovuorella 12.–13.4.2023 järjestettävään Tahko Ski Lift Picth -bisnestapahtumaan. Savon Voiman tavoitteena on etsiä startup-kumppaneita, jotka ovat kiinnostuneita luomaan datapohjaisia palveluita energiayhtiöiden asiakkaiden energiansäästöön ja -optimointiin.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että startup-maailmasta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Yhteistyön ainoana ehtona on loppuasiakkaan hyöty

Savon Voima tarjoaa mahdollisten startup-kumppanien käyttöön loppuasiakkaan luovuttamaa ja avointa dataa ja Savon Voiman kehittämän ja ylläpitämän rajapinnan, eli APIn. Tavoitteena on rakentaa APIsta sellaisenaan skaalattava. Näin kumppanit voivat hyödyntää kehittämäänsä palvelua myös muille energiayhtiöille ja niiden loppuasiakkaille. Räsäsen mukaan yhteistyön ainoana ehtona on, että kehitettävä palvelu tuo lisähyötyä loppuasiakkaille. 

”Tuotamme sähköä ja lämpöä, minkä lisäksi hoidamme niiden jakeluverkoston alueellamme. Toimintamme kautta meille kertyy miljardeja datanäytteitä energiankäytöstä vuosittain. Tätä dataa hyödynnetään jo osittain, mutta parannettavaa ja mahdollisuuksia on paljon. Varsinkin analytiikan saralla. Uskon, että koneoppimisen ja tekoälyn avulla tästä valtavasta datamäärästä saadaan tulevaisuudessa irti paljon. Etsimme kumppaneita, jotka haluavat tarttua tähän mahdollisuuteen ja näin tarjota asiakkaille hyötyä.”

Tahko Ski Lift Pitch -bisnestapahtuma järjestetään 12.–13.4.2023 Nilsiän Tahkovuorella. Kevättalven tärkeimpiin kasvuyritystapahtumiin lukeutuva Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa tänä vuonna laadukasta ohjelmaa eri vaiheen kasvuyrityksille, sijoittajille, yrityspäättäjille ja opiskelijoille. Savon Voima on tapahtumassa mukana kumppanina ja osallistuu tapahtuman Reverse Pitching -osioon. Lue lisää https://www.tahkoslp.com/

Lisätietoja:
Tuomas Räsänen, ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima, tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023