Savon Voima etsii startup-kumppaneita Tahkon Ski Lift Pitch -tapahtumassa

Julkaistu 21.3.2023

Savon Voima aikoo avata energiankäytön dataa startup-kumppaneiden hyödynnettäväksi. Yhteistyön ainoana ehtona on, että lopputulemana on asiakkaille hyötyä tuottava palvelu tai tuote.

Savon Voima osallistuu Tahkovuorella 12.–13.4.2023 järjestettävään Tahko Ski Lift Picth -bisnestapahtumaan. Savon Voiman tavoitteena on etsiä startup-kumppaneita, jotka ovat kiinnostuneita luomaan datapohjaisia palveluita energiayhtiöiden asiakkaiden energiansäästöön ja -optimointiin.

”Energia-ala on ottamassa suuria harppauksia kohti vihreää siirtymää ja hiilineutraalimpaa energiajärjestelmää samalla kun yhteiskunta sähköistyy voimakkaasti. Datalla ja sen älykkäällä hyödyntämisellä tulee olemaan suuri rooli tässä muutoksessa. Varsinkin viime vuosi ja energiakriisi ovat todistaneet, että vaikka asiat etenevät, on työtä energiatehokkuuden parantamiseen vielä paljon. Me uskomme, että startup-maailmasta voisi löytyä raikkaita ideoita tämän edistämiseen”, sanoo Savon Voiman ICT- ja digitalisaatiojohtaja Tuomas Räsänen.

Yhteistyön ainoana ehtona on loppuasiakkaan hyöty

Savon Voima tarjoaa mahdollisten startup-kumppanien käyttöön loppuasiakkaan luovuttamaa ja avointa dataa ja Savon Voiman kehittämän ja ylläpitämän rajapinnan, eli APIn. Tavoitteena on rakentaa APIsta sellaisenaan skaalattava. Näin kumppanit voivat hyödyntää kehittämäänsä palvelua myös muille energiayhtiöille ja niiden loppuasiakkaille. Räsäsen mukaan yhteistyön ainoana ehtona on, että kehitettävä palvelu tuo lisähyötyä loppuasiakkaille. 

”Tuotamme sähköä ja lämpöä, minkä lisäksi hoidamme niiden jakeluverkoston alueellamme. Toimintamme kautta meille kertyy miljardeja datanäytteitä energiankäytöstä vuosittain. Tätä dataa hyödynnetään jo osittain, mutta parannettavaa ja mahdollisuuksia on paljon. Varsinkin analytiikan saralla. Uskon, että koneoppimisen ja tekoälyn avulla tästä valtavasta datamäärästä saadaan tulevaisuudessa irti paljon. Etsimme kumppaneita, jotka haluavat tarttua tähän mahdollisuuteen ja näin tarjota asiakkaille hyötyä.”

Tahko Ski Lift Pitch -bisnestapahtuma järjestetään 12.–13.4.2023 Nilsiän Tahkovuorella. Kevättalven tärkeimpiin kasvuyritystapahtumiin lukeutuva Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa tänä vuonna laadukasta ohjelmaa eri vaiheen kasvuyrityksille, sijoittajille, yrityspäättäjille ja opiskelijoille. Savon Voima on tapahtumassa mukana kumppanina ja osallistuu tapahtuman Reverse Pitching -osioon. Lue lisää https://www.tahkoslp.com/

Lisätietoja:
Tuomas Räsänen, ICT- ja digitalisaatiojohtaja, Savon Voima, tuomas.rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä

Tiistaina 21.5. kello 7.30–15.00 välisenä aikana on kaukolämpöverkoston saneeraustöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä. Keskeytys koskee kiinteistöjä kaduilla Aallontie, Vihurintie, Tyrskytie ja Vanatie.
Lue lisää

Häiriöt,
21.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joroisissa

Torstaina 23.5. kello 8–14 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joroisissa.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Keskiviikkona 22.5. kello 8–12 välisenä aikana on kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä. Keskeytys johtuu kaukolämpöverkoston huoltotöistä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Varpaisjärvellä

Tiistaina 21.5. klo 6.00 – 10.00 on keskeytys lämmönjakelussa Varpaisjärven koulun ympäristössä, tarkemmin alueella Koivuniementie, Koulutie, Kirjastontie, Kauppatie ja Rivitie.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuussa

Maanantaina 20.5. klo 7.30 – 13.30 on keskeytys lämmönjakelussa Joensuussa Patotien, Luototien sekä Riuttatien alueilla.
Lue lisää

Häiriöt,
16.5.2024

Muuttolintujen aiheuttamia sähkökatkoja havaittu runsaasti Iisalmen alueella

Olemme viime aikoina saaneet ilmoituksia Iisalmen alueilta lyhyistä sähkökatkoista, jotka ovat tapahtuneet erityisesti aamuisin ja iltaisin.
Lue lisää

Häiriöt,
15.5.2024