Savon Voima Joensuu siirtyy osaksi Savon Voimaa

Julkaistu 29.12.2022

Savon Voima Joensuu sulautuu vuoden lopussa osaksi emoyhtiötään Savon Voimaa. Sulautumisella ei ole vaikutuksia henkilöstömäärään tai asiakas- ja yhteistyösuhteisiin. Sulautumisella halutaan keventää hallinnollista työtä ja saada liiketoiminnallisia säästöjä.

Savon Voima Joensuu Oy sulautuu 31.12.2022 kokonaisuudessaan osaksi emoyhtiötään Savon Voima Oyj:tä. Sulautumisella tavoitellaan konsernirakenteen uudelleen organisointia, tarpeettoman hallinnon vähentämisestä ja toimintojen tehostamista ja liiketaloudellisia kustannussäästöjä.

Sulautuminen ei vaikuta asiakas- tai yhteistyösuhteisiin, ja Savon Voima Joensuun sopimusvastuut oikeuksineen ja velvollisuuksineen siirtyvät sellaisenaan Savon Voima Oyj:lle. Joensuun työntekijät siirtyvät osaksi Savon Voiman henkilöstöä.

Savon Voima osti tammikuussa 2020 Fortumilta Joensuun kaukolämpötoiminnan, johon kuuluu Joensuun sähkön- ja lämmöntuotannon CHP-voimalaitos sekä kaukolämpöverkko. Kaupan jälkeen Joensuun toimintaa jatkettiin Savon Voima Joensuun konserniyhtiön alla, mikä nyt fuusioidaan osaksi emoyhtiötä.

Savon Voima on investoinut ja kehittänyt Joensuun toimintaa viime vuosina voimakkaasti. Viimeisimpänä Joensuun voimalaitokselle on tehty biokonversio, jossa laitteistoa on uusittu biopolttoon sopivaksi. Lisäksi voimalaitosalueelle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa rakenteilla oleva biohiilitehdas sekä suunnitteluvaiheessa oleva P2X Solutionin vihreän vedyn laitos. Nyt tehtävä sulautuminen helpottaa entisestään tulevia investointeja ja voimalaitoksen toiminnan kehittämistä.

Lisätietoja:
Juha Räsänen
Savon Voima, sähköntuotanto ja kaukolämmön liiketoimintajohtaja
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023