Savon Voima Joensuu siirtyy osaksi Savon Voimaa

Julkaistu 29.12.2022

Savon Voima Joensuu sulautuu vuoden lopussa osaksi emoyhtiötään Savon Voimaa. Sulautumisella ei ole vaikutuksia henkilöstömäärään tai asiakas- ja yhteistyösuhteisiin. Sulautumisella halutaan keventää hallinnollista työtä ja saada liiketoiminnallisia säästöjä.

Savon Voima Joensuu Oy sulautuu 31.12.2022 kokonaisuudessaan osaksi emoyhtiötään Savon Voima Oyj:tä. Sulautumisella tavoitellaan konsernirakenteen uudelleen organisointia, tarpeettoman hallinnon vähentämisestä ja toimintojen tehostamista ja liiketaloudellisia kustannussäästöjä.

Sulautuminen ei vaikuta asiakas- tai yhteistyösuhteisiin, ja Savon Voima Joensuun sopimusvastuut oikeuksineen ja velvollisuuksineen siirtyvät sellaisenaan Savon Voima Oyj:lle. Joensuun työntekijät siirtyvät osaksi Savon Voiman henkilöstöä.

Savon Voima osti tammikuussa 2020 Fortumilta Joensuun kaukolämpötoiminnan, johon kuuluu Joensuun sähkön- ja lämmöntuotannon CHP-voimalaitos sekä kaukolämpöverkko. Kaupan jälkeen Joensuun toimintaa jatkettiin Savon Voima Joensuun konserniyhtiön alla, mikä nyt fuusioidaan osaksi emoyhtiötä.

Savon Voima on investoinut ja kehittänyt Joensuun toimintaa viime vuosina voimakkaasti. Viimeisimpänä Joensuun voimalaitokselle on tehty biokonversio, jossa laitteistoa on uusittu biopolttoon sopivaksi. Lisäksi voimalaitosalueelle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa rakenteilla oleva biohiilitehdas sekä suunnitteluvaiheessa oleva P2X Solutionin vihreän vedyn laitos. Nyt tehtävä sulautuminen helpottaa entisestään tulevia investointeja ja voimalaitoksen toiminnan kehittämistä.

Lisätietoja:
Juha Räsänen
Savon Voima, sähköntuotanto ja kaukolämmön liiketoimintajohtaja
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Haemme kunnossapitovastaavaa vesivoiman tuotantoon

Tuotamme uusiutuvaa sähköenergiaa 11 vesivoimalaitoksellamme Pohjois- ja Etelä-Savossa. Luotettava ja ympäristöystävällinen vesivoimalaitosten toiminta varmistetaan osaavalla ja huolellisella tuotantokoneiston ylläpidolla ja käytöllä. Haemme nyt teknistä asiantuntijaa vesivoimalaitosten käyttö- ja kunnossapitotehtäviin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
27.1.2023

Haemme voimalaitosoperaattoria Iisalmeen

Tehtävässä toimit voimalaitoksen kunnossapitotehtävissä konekunnossapidossa sekä tarvittaessa erilaisissa käyttötehtävissä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
27.1.2023

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta myös mahdollisissa poikkeustilanteissa

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
19.1.2023

Onko sinulla kipinää energia-alalle? Hae meille – haku on käynnistynyt!

Meillä pääset kehittämään uusia, kestäviä ratkaisuja ja palveluja energiantuotantoon, tulevaisuuden sähköverkkoon, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja itäsuomalaisten sujuvaan arkeen. Tarjoamme harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyötehtäviä monille eri aloille Kipinä-kesäharjoitteluohjelman kautta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.1.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Vihtatiellä Joensuussa

Kaukolämmön jakelukeskeytys Vihtatiellä Joensuussa
Lue lisää

Häiriöt,
17.1.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Noljakantiellä Joensuusssa

Kaukolämmön jakelukeskeytys Noljakantiellä Joensuusssa
Lue lisää

Häiriöt,
11.1.2023