Savon Voima Joensuu siirtyy osaksi Savon Voimaa

Julkaistu 29.12.2022

Savon Voima Joensuu sulautuu vuoden lopussa osaksi emoyhtiötään Savon Voimaa. Sulautumisella ei ole vaikutuksia henkilöstömäärään tai asiakas- ja yhteistyösuhteisiin. Sulautumisella halutaan keventää hallinnollista työtä ja saada liiketoiminnallisia säästöjä.

Savon Voima Joensuu Oy sulautuu 31.12.2022 kokonaisuudessaan osaksi emoyhtiötään Savon Voima Oyj:tä. Sulautumisella tavoitellaan konsernirakenteen uudelleen organisointia, tarpeettoman hallinnon vähentämisestä ja toimintojen tehostamista ja liiketaloudellisia kustannussäästöjä.

Sulautuminen ei vaikuta asiakas- tai yhteistyösuhteisiin, ja Savon Voima Joensuun sopimusvastuut oikeuksineen ja velvollisuuksineen siirtyvät sellaisenaan Savon Voima Oyj:lle. Joensuun työntekijät siirtyvät osaksi Savon Voiman henkilöstöä.

Savon Voima osti tammikuussa 2020 Fortumilta Joensuun kaukolämpötoiminnan, johon kuuluu Joensuun sähkön- ja lämmöntuotannon CHP-voimalaitos sekä kaukolämpöverkko. Kaupan jälkeen Joensuun toimintaa jatkettiin Savon Voima Joensuun konserniyhtiön alla, mikä nyt fuusioidaan osaksi emoyhtiötä.

Savon Voima on investoinut ja kehittänyt Joensuun toimintaa viime vuosina voimakkaasti. Viimeisimpänä Joensuun voimalaitokselle on tehty biokonversio, jossa laitteistoa on uusittu biopolttoon sopivaksi. Lisäksi voimalaitosalueelle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa rakenteilla oleva biohiilitehdas sekä suunnitteluvaiheessa oleva P2X Solutionin vihreän vedyn laitos. Nyt tehtävä sulautuminen helpottaa entisestään tulevia investointeja ja voimalaitoksen toiminnan kehittämistä.

Lisätietoja:
Juha Räsänen
Savon Voima, sähköntuotanto ja kaukolämmön liiketoimintajohtaja
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024

Kari Anttonen aloittanut Savon Voiman kaukolämmön ja sähkötuotannon liiketoimintajohtajana

Huhtikuun alussa liiketoimintajohtajana aloittaneen Kari Anttosen mukaan asiakkaiden energiapalvelutarpeeseen vastaaminen ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen ovat Savon Voiman tärkeimpiä tehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista,
10.4.2024