Savon Voima Joensuu siirtyy osaksi Savon Voimaa

Julkaistu 29.12.2022

Savon Voima Joensuu sulautuu vuoden lopussa osaksi emoyhtiötään Savon Voimaa. Sulautumisella ei ole vaikutuksia henkilöstömäärään tai asiakas- ja yhteistyösuhteisiin. Sulautumisella halutaan keventää hallinnollista työtä ja saada liiketoiminnallisia säästöjä.

Savon Voima Joensuu Oy sulautuu 31.12.2022 kokonaisuudessaan osaksi emoyhtiötään Savon Voima Oyj:tä. Sulautumisella tavoitellaan konsernirakenteen uudelleen organisointia, tarpeettoman hallinnon vähentämisestä ja toimintojen tehostamista ja liiketaloudellisia kustannussäästöjä.

Sulautuminen ei vaikuta asiakas- tai yhteistyösuhteisiin, ja Savon Voima Joensuun sopimusvastuut oikeuksineen ja velvollisuuksineen siirtyvät sellaisenaan Savon Voima Oyj:lle. Joensuun työntekijät siirtyvät osaksi Savon Voiman henkilöstöä.

Savon Voima osti tammikuussa 2020 Fortumilta Joensuun kaukolämpötoiminnan, johon kuuluu Joensuun sähkön- ja lämmöntuotannon CHP-voimalaitos sekä kaukolämpöverkko. Kaupan jälkeen Joensuun toimintaa jatkettiin Savon Voima Joensuun konserniyhtiön alla, mikä nyt fuusioidaan osaksi emoyhtiötä.

Savon Voima on investoinut ja kehittänyt Joensuun toimintaa viime vuosina voimakkaasti. Viimeisimpänä Joensuun voimalaitokselle on tehty biokonversio, jossa laitteistoa on uusittu biopolttoon sopivaksi. Lisäksi voimalaitosalueelle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa rakenteilla oleva biohiilitehdas sekä suunnitteluvaiheessa oleva P2X Solutionin vihreän vedyn laitos. Nyt tehtävä sulautuminen helpottaa entisestään tulevia investointeja ja voimalaitoksen toiminnan kehittämistä.

Lisätietoja:
Juha Räsänen
Savon Voima, sähköntuotanto ja kaukolämmön liiketoimintajohtaja
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Nilsiän Tahkovuorella

Maanantaina 22.7. kello 4.00–16.00 on Nilsiän Tahkovuoren Ahopellontien, Golftien, Etelä- ja Pohjois-Aspan, Syvärinkaaren, Sääskiniementien, Tähtitien, Pointintien, Ukontien, Keitaankadun, Mailatien ja Hotelli Tahkovuoren alueilla kaukolämpöverkon huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
19.7.2024

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmen Karjalankadulla

Maanantaina 15.7. kello 8.00–15.00 on Iisalmen Karjalankadun alueella kaukolämpöverkon saneeraustöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
12.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Iltapäivälle odotettavissa ukkosta Pohjois-Savoon – Savon Voima valmiudessa mahdollisiin vian korjauksiin

Iltapäivälle on ennustettu lounaasta nouseva sade- ja ukkosrintama, joka etenee idän suuntaan ja tavoittaa viimeisenä Pohjois-Karjalan alueen. Uusimman ennusteen mukaan saderintama saavuttaa Savon Voima Verkon jakelualueen tänään puolen päivän aikoihin.
Lue lisää

Häiriöt,
9.7.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Torstaina 4.7. kello 8.00–21.00 on Pieksämäellä Kalevalankadun, keskuskadun ja Välikadun alueilla kaukolämpöverkon huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
1.7.2024