Savon Voima Verkko aloittaa sähkömittareiden vaihdot eri puolilla Pohjois-Savoa

Julkaistu 29.5.2023

Uusia sähkömittareita vaihdetaan käyttöikänsä päähän tulleiden mittareiden tilalle kesäkuusta 2023 alkaen Joroisissa ja heinäkuusta alkaen muissa alueemme kunnissa. Savon Voima Verkko lähettää asiakkailleen kirjeitse lisätietoja vaihdosta. Uuden ajan mittarit tukevat energiansäästöä ja uusiutuvan energiantuotannon yleistymistä.

Savon Voima Verkko aloittaa tänä kesänä uusien, älykkäiden sähkömittareiden vaihdot yli 20 000 kohteeseen toimialueellaan. Mittareita vaihdetaan vuosina 2023–2024. Vaihtoprojekti alkoi kesäkuussa, jolloin ensimmäisenä uuden mittarin saavat Joroisten alueen asukkaat.

Suurin osa mittarivaihdoista tulee kerrostaloihin, joissa asukkaiden ei tarvitse huolehtia vaihtoaikataulutuksesta. Sen sijaan kolmannes kohteista on yksittäisiä taloja tai kesämökkejä. Savon Voima Verkko lähettää kirjeen mittareiden vaihdosta kohteiden omistajille. Tämän jälkeen asennuksen suorittava kumppani ottaa yhteyttä sopiakseen asennuksen yksityiskohdat. Joroisten ja Varkauden alueilla mittareiden vaihtotyön suorittaa Voimatel Oy.

Mittarin vaihto on itsessään suhteellisen nopea, noin 15 minuuttia kestävä työ. Sen aikana kohteen sähköt ovat poissa päältä. Asentaja testaa vaihdon jälkeen mittarin toimivuuden.

Sähkömittarit tukevat asiakkaiden energiansäästöä

Nyt vaihdettavat sähkömittarit ovat tulossa käyttöikänsä päähän. Niiden tilalle vaihdetaan uudet, älykkäät sähkömittarit, jotka mahdollistavat muun muassa asiakkaille joustojen entistä tehokkaamman hyödyntämisen.

Uudet mittarit tukevat myös niin kutsuttua varttitasetta. Suomeen on rakennettu viime vuosina paljon uusiutuvaa energiantuotantoa, kuten tuulivoimaa ja aurinkovoimaloita, mikä aiheuttaa sähköntuotannon isompaa vaihtelua. Sähköjärjestelmän tasapainon ylläpitämiseksi sähkömittareiden tulee toimittaa tietoa entisen 60 minuutin sijaan 15 minuutin tarkkuudella.

Uudet mittarit siis mahdollistavat uusiutuvan energiamuotojen yleistymistä ja asiakkaiden vaikutusmahdollisuuksia omaan kulutukseen.

Heinäkuussa mittarivaihdot laajenevat muihin kuntakeskittymiin

Heinäkuussa mittareiden vaihdot laajenevat muihin Savon Voiman Verkon toimialueen kuntiin. Varkauden, Pieksämäen, Leppävirran, Suonenjoen, Karttulan, Iisalmen, Siilinjärven, Toivalan ja Maaningan asutuskeskittymien kohteisiin vaihdetaan suunnitelmien mukaan mittareita heinä-joulukuun välillä.

Savon Voima Verkon toimialueen haja-asutusseutujen mittareita vaihdetaan heinäkuun ja helmikuun 2024 välisenä aikana. Mittareiden tarkempi vaihtoaika vaihtelee alueittain ja mittareiden saatavuuden mukaan. Asiakkaat saavat mukana mittareiden käyttöohjeet.

Mittarit vaihdetaan vain kohteisiin, joiden sähkömittareiden käyttöikä alkaa olla päättymässä. Tämä tarkoittaa, että jos kohteeseen on vaihdettu sähkömittari lähivuosina, palvelevat näiden mittareiden ominaisuudet vielä vuosia.

Mittareiden vaihto pähkinänkuoressa

Yleisimmät mittareihin liittyvät kysymykset ja vastaukset löydät täältä.

Lisätietoja:

Mikko Vähäsaari
Palveluvastaava, Savon Voima Oyj
mikko.vahasaari@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024