Hiilineutraalisuus ja biodiversiteettivaikutukset

#hiilineutraali2030

Savon Voiman tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Lisäksi meillä on merkittävä rooli asiakkaidemme hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa.

Kuva Savon Voiman hiilineutraalisuuspolusta, jossa kuvataan energiantuotannon toimenpiteet, kuinka hiilineutraalisuustavoite saavutetaan vuoteen 2030 mennessä.

Hiilineutraalisuustavoite koskee Savon Voiman omaa sähkön- ja lämmöntuotantoa. (Kuvaa klikkaamalla sen saa avautumaan suuremmaksi omaan välilehteensä.)

Biodiversiteettikartta

Energiantuotannolla ja jakelulla on usein vaikutuksia ympäristöön, ja tavoitteenamme on, että näitä luonnon monimuotoisuuteen haitallisesti liittyviä vaikutuksia voidaan vähentää. Olemme koonneet toimintamme vaikutukset ja toimenpiteemme niiden vähentämiseksi biodiversiteettikarttaamme.

(Kuvia klikkaamalla saat ne avautumaan suuremmaksi omaan välilehteensä.)

Mitä uutta?

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Uusi tutkimushanke edistää kestävää energiantuotantoa Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa käynnistyy uusi tutkimushanke, jonka tavoitteena on kehittää uusiutuvan energian ratkaisuja voimalaitoskattiloihin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
11.3.2024

Savon Voima satsaa vesivoiman optimoinnin ja säätökyvyn kehitykseen

Savon Voima on satsannut viime aikoina energiantuotannon optimoinnin kehitykseen. Tehdyt kehitystoimenpiteet auttavat Savon Voiman sähköntuotantoa vastaamaan energiajärjestelmän asettamiin kapasiteetti- ja säätötarpeisiin mahdollisimman kilpailukykyisesti sekä tehokkaasti.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Ympäristö,
7.3.2024