Hiilineutraalisuus ja biodiversiteettivaikutukset

#hiilineutraali2030

Savon Voiman tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Lisäksi meillä on merkittävä rooli asiakkaidemme hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa.

Hiilineutraalisuustavoite koskee Savon Voiman omaa sähkön- ja lämmöntuotantoa. (Kuvaa klikkaamalla sen saa avautumaan suuremmaksi omaan välilehteensä.)

Biodiversiteettikartta

Energiantuotannolla ja jakelulla on usein vaikutuksia ympäristöön, ja tavoitteenamme on, että näitä luonnon monimuotoisuuteen haitallisesti liittyviä vaikutuksia voidaan vähentää. Olemme koonneet toimintamme vaikutukset ja toimenpiteemme niiden vähentämiseksi biodiversiteettikarttaamme.

(Kuvia klikkaamalla saat ne avautumaan suuremmaksi omaan välilehteensä.)

Mitä uutta?

Sisäisillä auditoinneilla kehitetään toimintaa ja ylläpidetään laatua

Savon Voima ylläpitää ISO 14001 ympäristösertifikaattia sisäisten auditointien avulla, joilla tutkitaan ja havainnoidaan yhtiön ympäristöön vaikuttavia toimintoja.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
7.12.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Savon Voima aloitti yhteistyön Inoran kanssa höyryenergian tuottamisesta Iisalmessa

Yhteistyöllä parannetaan tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö, Ympäristö,
22.8.2023