Siilinjärvellä saneerataan vanhaa sähköverkkoa Simonsalossa, Leppäkaarteessa ja Panninniemellä

Julkaistu 7.12.2020

Siilinjärven keskustaajama sekä lähialueet ovat kokonaan säävarmassa sähköverkossa vuoden 2022 loppuun mennessä. Toteutuksessa ovat vielä noin kolmen miljoonan euron investoinnit alueella.

Työkohteet ovat Simonsalo (alue 1), jossa sähköverkon varsinaiset rakennustyöt ovat jo alkaneet. Leppäkaarre (alue 2), jonka maastosuunnittelu on maastomerkintöjä vaille valmis ja siellä rakennustyöt alkavat viimeistään keväällä 2021. Kolmantena alueena on Panninniemen ja 5-tien välinen alue, jonka suunnittelu on vielä kesken ja alustava aikataulu rakennustöille on vuosi 2022.

Simonsalossa ja Leppäkaarteessa maastosuunnittelu on jo tehty eli kaikkien maanomistajien kanssa on sovittu kyseisten kiinteistöjen alueelle tulevin kaapelireittien sijainnit ja tehty asiasta sopimukset. Näissä molemmissa kohteissa suurin osa uusista kaapelireiteistä on sijoitettu kunnan omistamille maa- ja tiealueille.

Teemme Siilinjärven kunnan kanssa tiivistä yhteistyötä ja pyrimme kaikkialla, missä se vain on mahdollista, yhdistämään niin kunnan kadunrakentamisen kuin Savon Voiman kaapelointityötkin yhtä aikaa tapahtuviksi. Lisäksi työmaa-alueiden asukkaita tiedotetaan kiinteistökohtaisesti työkohteiden aloittamisista ja etenemisestä.

Simonsalo

– Simonsalon alueella uuden sähköverkon rakentamistyöt ovat jo käynnistyneet ja niitä tullaan jatkamaan läpi talven, mikäli keliolosuhteet sen suinkin sallivat. Toki olemme varautuneet myös siihen, että sydäntalvella voi töiden eteneminen viivästyä. Uusi sähköverkko on käytössä 30.9.2021 mennessä. Työt jatkuvat vielä vanhojen ilmajohtojen purkutöillä ja viimeistelyillä sekä maisemoinneilla 30.11.2021 saakka. Myös kaikki tulevan talven ja kevään aikana kaivamisista ja muista töistä mahdollisesti aiheutuneet jäljet siistitään kuivan maan aikaan kesällä, kertoo Simonsalon projektin rakennuttaja Aarne Juutinen Savon Voima Verkolta.

Kokonaiskustannukset tämän kohteen osalta ovat noin miljoona euroa.

Leppäkaarre

– Leppäkaarteen alueella uuden sähköverkon rakennustyöt voisimme aloittaa jo heti vuoden 2021 alussa, mutta aloitusajankohdan osalta käymme vielä tilannetta läpi urakoitsijan kanssa. Talvi tuo omat haasteensa varsinkin työkohteisiin, joissa lähes kaikki uudet johto-osuudet maakaapeloidaan, kuten näissä Siilinjärven taajama-alueen kohteissa tapahtuu. Sekä Simonsalossa, että Leppäkaarteessa meillä urakoitsijana on Enerke Oy ja heidänkin resurssointinsa kannalta on tehokkaampaa viedä kumpaakin hanketta synkronoidusti eteenpäin, toteaa Leppäkarteen säävarman sähköverkon rakennuttaja Mikko Voutilainen.

Leppäkaarteen uusi sähköverkko otetaan käyttöön 31.10.2021 mennessä ja kaikki purku- ja viimeistelytyöt ovat valmiit 23.12.2021. Kokonaiskustannukset Leppäkarteen säävarman sähköverkon osalta ovat noin 700 000 euroa.

Panninniemen ja 5-tien välinen alue

Siilinjärvellä alkaa vielä näiden kahden kohteen jälkeen säävarman sähköverkon työmaa Panninniemen ja 5-tien välisellä alueella. Alueen maastosuunnittelun pitäisi valmistua elokuun loppuun 2021 mennessä ja verkostotöiden tarkempi ajoitus tehdään tämän jälkeen.

Edellä mainitut työkohteet ovat Siilinjärven taajama-alueen osalta viimeiset laajat säävarman sähköverkon hankkeet. Viimeisimpänä jo valmistuneista kohteista ovat tänä vuonna käyttöön otetut Jysänkosken ja Jälän alueiden uudet sähköverkot, jotka osaltaan vahvistavat myös Siilinjärven taajaman varasyöttöyhteyksiä. Tämän osuuden kokonaiskustannukset olivat noin 950 000 euroa. 

Lisätietoja:

Simonsalo:
Aarne Juutinen
Rakennuttaja
P. 044 723 7448
aarne.juutinen(at)savonvoima.fi 

Leppäkaarre:
Mikko Voutilainen
Rakennuttaja
P. 044 723 7661
mikko.voutilainen(at)savonvoima.fi

Mitä uutta?

Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa verkostoanalyytikkoa sähköverkkoliiketoimintaamme

Tehtäviisi kuuluu datan käsittelyä ja analysointia sekä johtopäätösten, toimenpiteiden ja suositusten tekemistä. Tuot esiin uusia tapoja hyödyntää ja visualisoida dataa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
25.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Kiuruvedellä

Perjantaina 26.4. kello 9.00–16.00 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Kiuruvedellä Asematien alueella. Keskeytys koskee kiinteistöjä Asematien ja Kievarintien alueilla
Lue lisää

Häiriöt,
25.4.2024

Savon Voima lisää Vasaralankosken juoksutusta kevättulvan hillitsemiseksi

Vesitilanteen takia Savon Voiman Maaveden vesivoimalaitoksen ohijuoksutusta Vasaralankoskeen johtavan ohijuoksutusväylän kautta tullaan lisäämään nykyisestä 5,5 kuutiosta aina 10 kuutioon sekunnissa. Juoksutuksen takia Maaveden alapuolisessa Sysmän ja Paron vesistöissä ennustetaan tulevan tulvahaittoja.
Lue lisää

Häiriöt,
24.4.2024

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024