Eilisten ukkostuhojen korjaustyöt jatkuvat

Julkaistu 24.6.2021

Sähkövikojen korjaustyöt ovat jatkuneet läpi yön ja tällä hetkellä (klo 14) noin 2200 asiakasta on vielä ilman sähköä. Kaikki keskijänniteverkon vikapaikat alkavat olla tiedossamme ja jokaiselle kohteelle on myös korjausresursseja käytettävissä. Osa vioista on haasteellisia ja niiden korjaukseen tarvitaan kaivinkoneapua. Varsinkin näissä kohteissa vaurioiden korjaukset voivat kestää huomiseen perjantaihin saakka. Pienjänniteverkon viankorjaus on myös käynnissä, mutta valtaosa resursseista on vielä keskijännitevikojen kimpussa.

Helikopteri on avustanut päivän mittaan pahimpien tuhoalueiden vikojen kartoituksessa ja se on nopeuttanut viankorjausta. Pahimmat jäljellä olevat vika-alueet sijaitsevat Sumiaisissa, Pieksämäellä, Kangaslammella, Leppävirralla sekä Vehmersalmella.

Tarkista tilanne ensin sähkökatkokartalta

Sähkökatkokartta näyttää keskijänniteverkon vikatiedot, jonka kautta voit ilmoittaa myös sähköviasta. Tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Esimerkiksi jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen puun, kannattaa siitä ilmoittaa välittömästi. Myös maksuton sähkövikapalvelu päivystää ympäri vuorokauden, p. 0800 307 400. Vikailmoituksen voit tehdä myös Väppi-sovelluksella. Huomioithan, että puita ei saa missään tapauksessa poistaa sähkölinjoilta omatoimisesti, eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin koskea sähköiskun vaaran takia.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa katkaise heti sähkö pääkytkimestä ja ota yhteyttä sähkövikapalveluun, p. 0800 307 400.

Mitä uutta?

Etsimme motivoitunutta ja aikaansaavaa verkostoanalyytikkoa sähköverkkoliiketoimintaamme

Tehtäviisi kuuluu datan käsittelyä ja analysointia sekä johtopäätösten, toimenpiteiden ja suositusten tekemistä. Tuot esiin uusia tapoja hyödyntää ja visualisoida dataa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
25.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Kiuruvedellä

Perjantaina 26.4. kello 9.00–16.00 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Kiuruvedellä Asematien alueella. Keskeytys koskee kiinteistöjä Asematien ja Kievarintien alueilla
Lue lisää

Häiriöt,
25.4.2024

Savon Voima lisää Vasaralankosken juoksutusta kevättulvan hillitsemiseksi

Vesitilanteen takia Savon Voiman Maaveden vesivoimalaitoksen ohijuoksutusta Vasaralankoskeen johtavan ohijuoksutusväylän kautta tullaan lisäämään nykyisestä 5,5 kuutiosta aina 10 kuutioon sekunnissa. Juoksutuksen takia Maaveden alapuolisessa Sysmän ja Paron vesistöissä ennustetaan tulevan tulvahaittoja.
Lue lisää

Häiriöt,
24.4.2024

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024