Savon Voiman kaukolämpöasiakkaille on tarjolla jopa 6000 euron ARA:n avustus kaukolämpölaitteiden uusintaan

Julkaistu 19.12.2022

Lokakuusta alkaen kaukolämmitetyt kerros- rivi- ja omakotitalot ovat voineet hakea ARA:n avustusta kaukolämpölaitteistojen uusimiseen matalalämpöisempään, enintään 90 asteiseen kaukolämpöverkkoon sopivaksi. Matalampi lämpötila mahdollistaa entistä hiilineutraalimman lämmöntuotannon. Avustusta voi hakea vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Matalalämpöinen kaukolämpöverkko edistää lämmöntuotannon hiilineutraalisuutta, koska se mahdollistaa myös muiden, kuin polttamiseen perustuvien tuotantomuotojen yleistymistä. Näistä yhtenä on hukkalämpöjen hyödyntäminen lämmöntuotannossa. Esimerkiksi Savon Voiman kaukolämpöverkoista Siilinjärvellä lähes koko keskustaajaman kaukolämpö tuotetaan nykyisin Yaran lannoitetehtaan hukkalämmöillä.

Avustusta voi hakea kaikilla Savon Voiman kaukolämpöpaikkakunnilla, sillä verkkomme täyttävät ehtona olevan vaateen siitä, että asiakkaan laitteiston uusiminen edistää kaukolämpöverkon lämpötilan laskemista.

Kerrostaloille avustusta voi saada enintään 4000 euroa lämmönvaihtimen uusintaan ja lisäksi 2000 euroa järjestelmän tasapainotukseen ja säätöön.  Rivitaloille avustussummat ovat vastaavasti 3000 +1000 euroa ja omakotitaloille 2000+500 euroa. Jos kaukolämpölaitteiston uusiminen on ajankohtaista, niin nyt on oikea aika ryhtyä toimeen. Tuki on merkittävä ja se pienentää laitteiston uusimiskustannuksia oleellisesti.

– Jos asia vähänkään kiinnosta, ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme. Neuvomme asiakkaita tämän tuen hakemisessa ja meiltä saat myös hakemuksessasi tarvittavan kaukolämpöverkon haltijan lausunnon, kertoo tuote- ja asiakkuuspäällikkö Aku Hiltunen.

Tarkemmat tuen hakuohjeet löytyvät ARA:n verkkosivuilta

Ota yhteyttä!

Anssi Luusua
Asiakkuuspäällikkö (Joensuu)

Email:  anssi.luusua@savonvoima.fi

Puhelin:  040 734 1296

Jari Pietiläinen
Asiakkuuspäällikkö (Savo)

Email:  jari.pietilainen@savonvoima.fi

Puhelin:  050 463 7348

Mitä uutta?

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä

Maanantaina 6.5.2024 klo 9–16 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä Asematien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
3.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024