Haemme Savon Voimalle kahta dataninjaa

Julkaistu 21.12.2023

Kuvitellaanpa, että olisit meidän seuraava Lead Data Engineer tai Data Engineer tai tuttavallisemmin dataninja taistelemassa energiamurroksessa Itä-Suomen tunnetuimman energia-alan brändin viitassa.

Savon Voiman Liiketoimintateknologiat-yksiköstä lähetetään dataninjoja päivittäin etsimään ratkaisuja energiamurroksen haasteisiin ja luomaan onnistumisen edellytyksiä niin tukipalveluillemme kuin kaukolämpö- ja sähköntuotanto-, sähköverkko-, palvelukeskusliiketoiminnoillemme. Yhdessä noin 215 ammattilaisen kanssa ideoimme datakulttuurin kehitystä koko konsernissa, ja sinä pääset mahdollistamaan organisaatiomme kehittymisen aidosti dataperusteiseksi.

Korkeakoulututkinnon suorittaneena dataninjana työviikkosi voisi näyttää vaikkapa tältä:

Maanantai: Eräs liiketoimintamme on pohdiskellut, miten tuotantoprosessia voitaisiin kehittää lisäämällä olemassa oleva mittaus koneoppivaan tuotantoennustemalliin. Haastava tehtävä, mutta dataninja ei pelkää haasteita eikä sano ei, vaan lähtee etsimään ratkaisua. Tällä kertaa liiketoimintojen kanssa alas istahtaminen konttorilla Siilinjärven Rissalan yrityskylässä paljastaa, että tehtävä vaatii reaaliaikaisen mittausdatan välittämistä data-alustaan.

Dataninjan työkalupakista olisi hyvä löytyä kokemusta tai kiinnostusta dataintegraatiotuotteita, kuten Frendsiä tai vastaavia kohtaan sekä virtaavan datan (data streaming) käsittelyyn liittyvistä teknologioista, kuten Azure Stream Analytics tai vastaavista.

Tiistai: Edellispäivän tehtävän työstö jatkuu ja pohditaan, että data-alusta vaatii kehittämistä ratkaisun tueksi. Lead Dataninja ottaa yhteyttä kolmannen osapuolen kumppaneihin vastaten data-alustan kehityksestä kokonaisuutena. Toinen dataninja ratkaisee sillä välin liiketoimintojen kanssa konserniraportoinnin haasteita.

Dataninja kaivaa työkalupakista ymmärrystä ja näkemystä data-alustoista kuten Azure Synapse Analyticsista. Lisäksi työkalupakissa olisi hyvä olla suomen kielen taidon lisäksi sujuvaa englannin kielitaitoa.

Keskiviikko: Dataninja pääsee käärimään hihat ja upottamaan kädet bittiavaruuteen eli siis pohtimaan datan tallennusratkaisuja, tietojen siirtoa tallennustapojen välillä sekä koodaamaan ennustemallia. Dataninjan viikkoon sopii tässä vaiheessa rauha keskittyä töihin kotikonttorilta.

Työkalupakista kaivellaan hands-on koodaus- ja sovelluskehityskokemusta esimerkiksi Pyspark-, SQL-, Python- tai Java-kielillä. Haittaa ei ole myöskään, jos on kokemusta ja/tai vahvaa kiinnostusta eräpohjaiseen datan käsittelyyn liittyvistä teknologioista (kuten Apache Spark tai vastaavat). Myös relaatiotietokannat ja NoSQL-kannat pilkistävät työkalupakista.

Torstai: Dataninja kokee onnistumisen tunnetta hoksatessaan, että tämä tehtävä alkaakin olla valmistumassa. Dataninjan pitää vielä esitellä ratkaisu liiketoimintojen edustajille, vaikka ratkaisu vielä vaatiikin myös datan muokkaamista, rikastamista, suodattamista, analysointia, raportointia ja reagointia.

Dataninjalta kysytään tietojärjestelmäkehityksen valmiuksia, kuten versionhallintaa, dokumentointitaitoja, testausosaamista ja Agile-pohjaisen tiimin roolien ja käytäntöjen ymmärtämistä.

Perjantai: Onnistunut ratkaisu ja liiketoiminnan iloiset kiitokset siivittävät dataninjan viikonlopun viettoon. Ensi viikolle dataninja sopii vielä liiketoiminnan kanssa palaveriajan ideoidakseen yhdessä, miten muutettua ennustemallia monitoroidaan ja miten datan laatua voidaan kehittää.


Jos viikko energiakonsernin vauhdissa herätti sisäisen dataninjasi, täytä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14.1.2024 mennessä. Kriittisen infrastruktuurin parissa työskennellessämme, tarkastamme valittavien dataninjojen taustatiedot.

Kysymyksiä tehtävästä voi esittää liiketoimintateknologianinja Tuomas Räsäselle tuomas.rasanen@savonvoima.fi. Puhelimella +358505903319 tavoittaa 3.1. klo 12–16.

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024