Suomen Innostavimmat työpaikat on valittu: Savon Voima on yksi palkituista

Julkaistu 19.3.2024

Savon Voima on palkittu tänä vuonna Suomen Innostavimmat työpaikat -tutkimuksessa suurimmaksi nousijaksi. Työelämän asiantuntijayhtiö Eezy myöntää vuosittaiset tunnustukset parhaat henkilöstötutkimustulokset saavuttaneille organisaatioille.

Tunnustukset perustuvat henkilöstökokemusta mittaavan PeoplePower-tutkimuksen pohjalta laskettuun indeksiin. Vastaajina oli noin 150 000 työntekijää kymmeniltä toimialoilta ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Lappiin ja Vaasasta Joensuuhun. Tutkimustietoa on kerätty vuodesta 2014 ja Suomen Innostavimpia työpaikkoja on palkittu vuodesta 2015 lähtien. 

Pääpalkinnot jaetaan vuosittain pienten, keskisuurten ja suurten organisaatioiden kategorioiden parhaat indeksitulokset saaneille. Lisäksi oman tunnustuksensa saavat eniten tulostaan vuoden aikana parantaneet toimijat sekä kaikki parhaisiin luokituksiin (AA, AA+ ja AAA) yltäneet työpaikat. Tänä vuonna vähintään AA-tason tulokset saaneita organisaatioita oli 65, yhteensä 20 eri toimialalta sisustussuunnittelusta sähköntuotantoon. 

– Marginaalit parhaiden välillä ovat pienehköt joten – voittajia lainkaan väheksymättä – kaikki sijoittuneet ja henkilöstökokemustaan merkittävästi parantaneet saavat olla todella ylpeitä tuloksestaan. Hyvä henkilöstökokemus ja omistautuneet ihmiset mahdollistavat tutkitusti organisaatioiden kasvun ja tuloksellisuuden; yhteistyö toimii paremmin, poissaolot ovat lyhyempiä, innovaatiokyky vahvempaa ja tämä näkyy paremmassa asiakaskokemuksessa, kommentoi Eezy Flown tutkimus- & tietojohtaja Johanna Lehmus. 

Tämän vuoden keskisuurten organisaatioiden sarjan Suomen Innostavimpien työpaikkojen suurin nousija oli Savon Voima. Nousua tuli viime vuoden tutkimuksesta 66,3 pisteestä 72,1 pisteeseen asteikolla 0–100. Vaikka nousu onkin tullut vuoden aikana, on pohjatyötä tehty pidempään systemaattisesti ja tavoitteellisesti.

– Tuntuu hienolta saada tunnustus yhtenä Suomen innostavimmista työpaikoista. Olemme tehneet määrätietoista työtä työntekijäkokemuksen kehittämiseksi, ja yrityskulttuurin kehittäminen näkyy vahvasti arvojen lisäksi arjessamme. Saavutuksen taustalla on sitoutunut henkilöstö ja halu rakentaa yhdessä hyvää työyhteisöä, sanoo Savon Voima -konsernin toimitusjohtaja Juha Räsänen.

Katso alta Savon Voiman tervehdysvideo Innostavimmat tulevaisuusseminaariin, jossa voittajat julkistettiin.

Lisätietoa:

Minna Vierimaa
Henkilöstö- ja viestintäjohtaja
minna.vierimaa(at)savonvoima.fi

Suomen Innostavimmat työpaikat palkitsee Eezy Flow. Työelämän asiantuntijakonserni Eezyyn kuuluva tutkimus-, valmennus- ja konsultointitoimisto työllistää noin 70 henkilöä.

Lue lisää: www.innostavimmat.fi | eezy.fi

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024