Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Julkaistu 30.11.2023

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.

Juha Räsäsellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus energia-alalta. Savon Voiman liiketoimintajohtajaksi hän siirtyi Riikinvoima Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä. Tätä ennen hän on toiminut mm. Foster Wheeler Energia Oy:n ja Stora Enso Oyj:n palveluksessa voimalaitostekniikan kehitys- ja projektinjohtamisen kansainvälissä tehtävissä. Juha Räsänen on Bioenergia ry:n hallituksen jäsen.

”Kiitän hallitusta luottamuksesta. Olen luottamuksen edessä nöyränä, mutta äärimmäisen innoissani saadessani jatkaa Savon Voiman merkityksellistä työtä itäsuomalaisen energiahuollon turvaajana.  Savon Voima -konsernilla on osaava henkilöstö sekä selkeä näkemys tulevaisuudesta. Tunnen ylpeyttä saadessani jatkaa edeltäjieni menestyksellistä työtä 76 vuotta vanhassa yhtiössä, jossa olemme jatkossakin lähellä asiakkaita ja tunnemme alueen tarpeet”, kertoo Räsänen ja jatkaa:

”Olen saanut olla mukana liiketoimintojen laajentumisessa kattamaan myös Joensuun kaupungin energiahuollon ja luomassa nykyistä hiilineutraalia strategiaamme. Nopeasti muuttuva energiatoimiala tulevaisuuden epävarmuuksineen on erittäin motivoiva ja innostava toimintaympäristö, joka haastaa meitä savonvoimalaisia jatkuvasti uusiutumaan kuitenkin perinteitä kunnioittaen.” 

”Savon Voima on pystynyt haasteellisessa toimintaympäristössä kasvamaan ja vahvistamaan mainettaan hyvänä yhtiönä ja työpaikkana. Tämän ansiosta meille oli tarjolla vahvoja kandidaatteja toimitusjohtajan tehtävään. Olen todella iloinen siitä, että paras ehdokas löytyi talon sisältä. Hallitus oli yksimielinen siitä, että Juha Räsäsellä on osaamista, kykyä ja tahtoa johtaa Savon Voimaa menestyksekkäästi kohti tulevia haasteita. Hallituksen puolesta toivotan lämpimät onnittelut toimitusjohtaja Räsäselle!” kertoo Savon Voima -konsernin hallituksen puheenjohtaja Juha Koukka.

Savon Voima Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2015 alkaen toiminut Arto Sutinen ilmoitti elokuussa jättävänsä tehtävänsä, hänen siirtyessään 1.12.2023 alkaen Oulun Energian toimitusjohtajaksi.

Mitä uutta?

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024

Joroisen sähköaseman saneeraus jatkuu kesän aikana

Savon Voima Verkko jatkaa Joroisen sähköaseman saneerausta ja modernisoi sähköaseman keskijännitekojeistoa sekä uusii 110 kV ensiölaitteita. Aseman suunniteltu valmistuminen on 1.11.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Häiriöt,
14.6.2024

Keskeytys kaukolämmön jakelussa Iisalmessa

Maanantaina 10.6. kello 8–15 on kaukolämpöverkoston huollosta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa Iisalmessa.
Lue lisää

Häiriöt,
7.6.2024

Ukkonen aiheutti sähkökatkon Iisalmessa

Ukkonen aiheutti Iisalmen kaupunkialueen eteläosan Marjahaan, Kangaslammen ja Paloisvuoren alueilla sähkökatkon 6.6.2024 klo 00.09 alkaen. Sähköt saatiin palautettua viimeisiin sähköttömiin kohteisiin klo 01.55.
Lue lisää

Ajankohtaista,
6.6.2024

Maalämpö- ja hybridijärjestelmät suurissa kohteissa: Haasteet ja parhaat käytännöt

Onnistuneen lämmitysratkaisun kannalta on tärkeää, että suunnittelun ja ylläpidon ketju on saumaton ja eri näkökulmat otetaan huomioon ennen toteutusta. Näin on erityisesti hybridikohteissa, joissa käytetään sekä lämpöpumppuja että kaukolämpöä.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
5.6.2024