Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Julkaistu 30.11.2023

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.

Juha Räsäsellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus energia-alalta. Savon Voiman liiketoimintajohtajaksi hän siirtyi Riikinvoima Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä. Tätä ennen hän on toiminut mm. Foster Wheeler Energia Oy:n ja Stora Enso Oyj:n palveluksessa voimalaitostekniikan kehitys- ja projektinjohtamisen kansainvälissä tehtävissä. Juha Räsänen on Bioenergia ry:n hallituksen jäsen.

”Kiitän hallitusta luottamuksesta. Olen luottamuksen edessä nöyränä, mutta äärimmäisen innoissani saadessani jatkaa Savon Voiman merkityksellistä työtä itäsuomalaisen energiahuollon turvaajana.  Savon Voima -konsernilla on osaava henkilöstö sekä selkeä näkemys tulevaisuudesta. Tunnen ylpeyttä saadessani jatkaa edeltäjieni menestyksellistä työtä 76 vuotta vanhassa yhtiössä, jossa olemme jatkossakin lähellä asiakkaita ja tunnemme alueen tarpeet”, kertoo Räsänen ja jatkaa:

”Olen saanut olla mukana liiketoimintojen laajentumisessa kattamaan myös Joensuun kaupungin energiahuollon ja luomassa nykyistä hiilineutraalia strategiaamme. Nopeasti muuttuva energiatoimiala tulevaisuuden epävarmuuksineen on erittäin motivoiva ja innostava toimintaympäristö, joka haastaa meitä savonvoimalaisia jatkuvasti uusiutumaan kuitenkin perinteitä kunnioittaen.” 

”Savon Voima on pystynyt haasteellisessa toimintaympäristössä kasvamaan ja vahvistamaan mainettaan hyvänä yhtiönä ja työpaikkana. Tämän ansiosta meille oli tarjolla vahvoja kandidaatteja toimitusjohtajan tehtävään. Olen todella iloinen siitä, että paras ehdokas löytyi talon sisältä. Hallitus oli yksimielinen siitä, että Juha Räsäsellä on osaamista, kykyä ja tahtoa johtaa Savon Voimaa menestyksekkäästi kohti tulevia haasteita. Hallituksen puolesta toivotan lämpimät onnittelut toimitusjohtaja Räsäselle!” kertoo Savon Voima -konsernin hallituksen puheenjohtaja Juha Koukka.

Savon Voima Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2015 alkaen toiminut Arto Sutinen ilmoitti elokuussa jättävänsä tehtävänsä, hänen siirtyessään 1.12.2023 alkaen Oulun Energian toimitusjohtajaksi.

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024