Toimitusjohtaja Arto Sutinen jättää Savon Voiman

Julkaistu 23.8.2023

Savon Voima -konsernin toimitusjohtajana vuodesta 2015 saakka toiminut Arto Sutinen on ilmoittanut erostaan Savon Voiman hallitukselle. Hän jättää tehtävänsä marraskuun lopussa ja siirtyy joulukuun alussa toisen yhtiön toimitusjohtajaksi. Yhtiön hallitus on käynnistänyt toimenpiteet seuraajan hakuun.

– Hallitus kiittää Artoa erinomaisen hyvästä työstä Savon Voimassa. Yhtiö on hänen toimitusjohtajuutensa aikana uudistunut ja kasvanut merkittävästi muun muassa hankkimalla Joensuun energiatoiminnot omistukseensa. Samalla yhtiö on ottanut ison kehitysloikan energiamurroksen edelläkävijänä ja investoinut voimakkaasti maakunnan energiahuollon kehittämiseen. Arto jättää jälkeensä taloudellisesti ja osaamiseltaan vahvan yhtiön, jossa määrätietoinen työ energiamurroksen läpiviennissä jatkuu, toteaa Savon Voima Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koukka.

– Olen saanut olla johtamassa hienoa yhtiötä ja kehittää toimintaa energiamurroksen ja -markkinoiden muutoksessa. Haluan kiittää Savon Voiman hallitusta luottamuksesta sekä koko Savon Voiman henkilöstöä hienosta työstä tavoitteidemme eteen, Arto Sutinen sanoo.

– Tunnen ylpeyttä siitä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan koko Itä-Suomen kehittämiseksi ja siksi tunnen haikeutta jättäessäni tehtävän, Sutinen jatkaa.

Lisätietoja klo 12.30 jälkeen:

Ossi Martikainen
Hallituksen puheenjohtaja, Savon Energiaholding Oy
p. 044 714 2601

Arto Sutinen
Toimitusjohtaja, Savon Voima Oyj
p. 044 703 3130

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Suunnittele lisäeristäminen hyvin ja rakennuksen ehdoilla

Yläpohjan eristäminen on järkevä tapa pienentää energiakuluja. Hyvä suunnittelu on tärkeää. Aina kannattaa tutustua oman rakennuksen toimintaan ja rakenteisiin kunnolla ja tehdä päätökset niiden mukaan.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
20.9.2023

Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle

Savon Voiman sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle. Rakentamisen yhteydessä sähköä ohjataan varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.9.2023

Sonkajärvellä pilotoidaan sähköverkon kuntotarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää keskijänniteverkon kuntotarkastusta
Lue lisää

Ajankohtaista,
15.9.2023

Väppi-sovellusta kehitetään asiakasnäkökulmasta

Savon Voiman, Väreen sekä Kuopion Energian yhdessä asiakkailleen tarjoama Väppi-energiasovellus on jatkuvasti kehittyvä asiakasrajapinta.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Sähkö,
15.9.2023