Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Julkaistu 18.6.2024

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman. Saimme valtaisan määrän hakemuksia, joista kiitämme kaikkia hakijoita vielä lämpimästi. Harmillista on myös, ettemme voineet ottaa kaikkia hakeneita harjoitteluun, niin hyviä hakemukset olivat, että mieli olisi tehnyt!

Harjoitteluun valittiin yhteensä kuusi nuorta, kolme Savon Voimalle ja kolme Kuopion Energialle. Harjoitteluohjelma koostui monipuolisesta tutustumisesta energia-alaan ja sen ammatteihin ja työtehtäviin. Osa ohjelmasta järjestettiin yhdessä kaikille harjoittelijoille ja osan ajasta harjoittelijat pääsivät tutustumaan työtehtäviin omassa harjoittelupaikassaan.

Harjoittelu alkoi tuhdilla perehdytyspaketilla energia-alan maailmaan harjoittelijoiden osallistuessa sekä Savon Voiman että Kuopion Energian kesäharjoittelijoiden perehdytyspäiviin. Tietoa saatiin esimerkiksi turvallisuus- ja ympäristöasioista sekä energiayhtiöiden liiketoiminnoista; kaukolämmöstä ja -kylmästä, sähköntuotannosta sekä sähkön jakelusta.

Yhteisinä tutustumispäivinä harjoittelijat pääsivät vierailemaan Savon Voiman sähköverkkotyömaalla sekä käyttöpääkeskuksessa, Savon Voiman Juankosken vesivoimalaitoksessa sekä sähkömuseossa, Kuopion Energian kaukojäähdytyslaitoksessa sekä Kuopion Energian kaukolämpöverkostotyömailla.

Savon Voiman harjoittelijoilla oli myös mahdollisuus päästä päiväksi johtajan mukaan seuraamaan johtoryhmän jäsenten työpäivää. Johtajan mukana päästiin esimerkiksi kommentoimaan strategiatyötä, vierailemaan Pieksämäen kaupungilla sekä tekemään turvallisuuskierros voimalaitoksella.

Työpäivinä harjoittelijat pääsivät vuorollaan avustamaan työtehtävissä niin asiakkuusvastaavaa, kaukolämpöasentajaa kuin sähköverkon suunnittelijoita. Asiakkuusvastaavan kanssa tehtiin lopputarkastuksia asiakkaiden kohteisiin, kaukolämpöasentajan kanssa korjailtiin yhtä ja toista lämpölaitoksillamme sekä sähköverkon suunnittelijoiden apuna skannattiin vanhoja karttoja sähköiseen muotoon ja tarkistettiin valvomosta käsin muuntajia öljyvuotojen varalta.

Mieleenpainuvimmat muistot taisivat jäädä palautteen perusteella harjoittelijoille päivästä kaukolämpöasentajan matkassa sekä vierailusta vesivoimalaitokseen. Molemmat osaltaan varmasti osaavien ammattilaisten hyvän opastuksen johdosta! Kaiken kaikkiaan harjoittelijoiden tiivistämänä takana on antoisat ja mukavat pari viikkoa täynnä asiaa ja kohtaamisia.

Toivottavasti kipinä energia-alalle on syttynyt!

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024

Joroisen sähköaseman saneeraus jatkuu kesän aikana

Savon Voima Verkko jatkaa Joroisen sähköaseman saneerausta ja modernisoi sähköaseman keskijännitekojeistoa sekä uusii 110 kV ensiölaitteita. Aseman suunniteltu valmistuminen on 1.11.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Häiriöt,
14.6.2024