Onko sinulla kipinää energia-alalle? Hae meille – haku on käynnistynyt!

Julkaistu 18.1.2023

Tarjoamme tänäkin vuonna Kipinä-kampanjassamme kesätyö-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja eri alojen opiskelijoille.

Haluatko päästä tekemään oikeasti merkityksellisiä työtehtäviä lupsakassa työyhteisössä?

Meillä pääset tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin tai kehittämään uusia, kestäviä ratkaisuja ja palveluja energiantuotantoon, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja itäsuomalaisten arkeen. Tarjoamme kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyötehtäviä monille eri aloille Kipinä-kesäharjoitteluohjelman kautta kesälle 2023.

Vuosittain noin 20 kesätyöntekijäharjoittelijaa pääsee kehittämään omaa energia-alan asiantuntemustaan ja saa tärkeää työkokemusta tulevaisuuteen. Reilut 200 energia-alan ammattilaistamme on valmiita opastamaan ja tukemaan polullasi alalle.

Hakuaika 18.1.-13.2.2023. Lisätietoja: henkilostopalvelut@savonvoima.fi

Alla kattaus tehtäviä, joita meillä on tälle kesälle tarjolla:


Taloushallinnon harjoittelija, Siilinjärvi

Taloushallinnon kesätyöpaikka, jossa pääpaino ostoreskontran hoitamisessa ja lisäksi pääset tekemään myös muita taloushallinnon tehtäviä (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Iisalmi, Joensuu, Pieksämäki ja Siilinjärvi

Energiantuotannon ja kaukolämmön kesätyöpaikkoja (sähkö-/automaatio-/mekaaninen kunnossapito) on tarjolla voimalaitoksissamme Iisalmessa, Pieksämäellä, Joensuussa sekä kaukolämpökeskuksissa Siilinjärvellä toukokuusta elokuulle. Sopivimpia koulutustaustoja ovat sähkö- ja konetekniikka, LVI- tai hitsausala, prosessi-, energia- sekä ympäristötekniikka.


Tekninen palvelu, Siilinjärvi

Tekninen harjoittelija liittymä-, verkkopalvelun ja asiakkuuden hallinnan tehtäviin. Koulutukseltasi olet sähkötekniikan opiskelija ja sinulla on kiinnostusta tehdä työtä asiakasrajapinnassa teknisessä asiakaspalvelussamme Siilinjärven Lentokapteenin toimipisteessämme. Tehtäviin liittyvä työpaikka on Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa sijaitsevassa päätoimipaikassamme (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Kaukolämmön kehitystehtävät, Siilinjärvi

Kaukolämmön kehitystehtävät liittyen energiantuotantoon ja kaukolämmön jakeluun. (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä)


Kaukolämpöverkoston rakentaminen, Joensuu

Kesätyötehtävät rakentamistehtävissä (asennustyöt) Joensuun kaupungin alueella sijaitsevan kaukolämpöverkon parissa.


Metsäalan harjoittelija, Siilinjärvi

Tarjoamme kesätyöpaikan metsäalan opiskelijalle. Kesätyössä pääset tutustumaan energiayhtiön toimintaan sekä sähköverkon että energiantuotannon näkökulmasta. Työ painottuu kuitenkin sähköverkon teettämien hakkuiden ja raivausten valvontaan. Työhönottopaikka on Toivalassa Siilinjärvellä ja tehtävä edellyttää oman auton käyttömahdollisuutta ja maastossa liikkumista (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Sähköverkon kesätyöt ja opinnäytetyöpaikat, Siilinjärvi

Haemme sähköverkon suunnittelun ja rakennuttamisen harjoittelijoita/kesätyöntekijöitä. Tehtävien pääpaino on sähköverkon avustavassa suunnittelussa, rakennuttamisessa ja/tai sähköverkon dokumentoinnin tehtävissä. Tarjolla on myös opinnäytetyöaiheita kuten loistehon kompensointi, verkon optimointi. Tehtäviin liittyvä työpaikka on Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa sijaitsevassa päätoimipaikassamme (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Mitä uutta?

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Savon Voima toimittaa PeeÄssälle lämmön ja jäähdytyksen Tahkolla

Savon Voima Oyj ja Osuuskauppa PeeÄssä ovat sopineet Break Sokos Hotel Tahkon uudisosan lämmittämisestä ja viilentämisestä lämpöpumpputeknologian ja kaukolämmön yhdistelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
15.11.2023

Savon Voima mukana Itä-Suomen Taloyhtiöpäivillä Kuopiossa ja Joensuussa

Savon Voima on mukana Kuopion musiikkikeskuksella 20.11. ja Joensuussa Tiedepuistossa 21.11. järjestettävillä Itä-Suomen Taloyhtiöpäivillä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
9.11.2023

Sähköllä haetaan kustannussäästöjä kaukolämmöntuotantoon Joensuussa

Savon Voiman Joensuun CHP-voimalaitoksen erillinen sähkökattila tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää edullista markkinasähköä kaukolämmöntuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Blogi, Kaukolämpö,
13.10.2023

Aste alemmas auttaa saavuttamaan jo 5 % säästön lämmitysenergiassa

Energiansäästöviikko on jälleen täällä ja haluamme nostaa esille vinkkejä, kuinka vähentää omaa energiankulutusta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Blogi, Energiaa säästämässä,
9.10.2023