Onko sinulla kipinää energia-alalle? Hae meille – haku on käynnistynyt!

Julkaistu 18.1.2023

Tarjoamme tänäkin vuonna Kipinä-kampanjassamme kesätyö-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja eri alojen opiskelijoille.

Haluatko päästä tekemään oikeasti merkityksellisiä työtehtäviä lupsakassa työyhteisössä?

Meillä pääset tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin tai kehittämään uusia, kestäviä ratkaisuja ja palveluja energiantuotantoon, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja itäsuomalaisten arkeen. Tarjoamme kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyötehtäviä monille eri aloille Kipinä-kesäharjoitteluohjelman kautta kesälle 2023.

Vuosittain noin 20 kesätyöntekijäharjoittelijaa pääsee kehittämään omaa energia-alan asiantuntemustaan ja saa tärkeää työkokemusta tulevaisuuteen. Reilut 200 energia-alan ammattilaistamme on valmiita opastamaan ja tukemaan polullasi alalle.

Hakuaika 18.1.-13.2.2023. Lisätietoja: henkilostopalvelut@savonvoima.fi

Alla kattaus tehtäviä, joita meillä on tälle kesälle tarjolla:


Taloushallinnon harjoittelija, Siilinjärvi

Taloushallinnon kesätyöpaikka, jossa pääpaino ostoreskontran hoitamisessa ja lisäksi pääset tekemään myös muita taloushallinnon tehtäviä (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Iisalmi, Joensuu, Pieksämäki ja Siilinjärvi

Energiantuotannon ja kaukolämmön kesätyöpaikkoja (sähkö-/automaatio-/mekaaninen kunnossapito) on tarjolla voimalaitoksissamme Iisalmessa, Pieksämäellä, Joensuussa sekä kaukolämpökeskuksissa Siilinjärvellä toukokuusta elokuulle. Sopivimpia koulutustaustoja ovat sähkö- ja konetekniikka, LVI- tai hitsausala, prosessi-, energia- sekä ympäristötekniikka.


Tekninen palvelu, Siilinjärvi

Tekninen harjoittelija liittymä-, verkkopalvelun ja asiakkuuden hallinnan tehtäviin. Koulutukseltasi olet sähkötekniikan opiskelija ja sinulla on kiinnostusta tehdä työtä asiakasrajapinnassa teknisessä asiakaspalvelussamme Siilinjärven Lentokapteenin toimipisteessämme. Tehtäviin liittyvä työpaikka on Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa sijaitsevassa päätoimipaikassamme (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Kaukolämmön kehitystehtävät, Siilinjärvi

Kaukolämmön kehitystehtävät liittyen energiantuotantoon ja kaukolämmön jakeluun. (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä)


Kaukolämpöverkoston rakentaminen, Joensuu

Kesätyötehtävät rakentamistehtävissä (asennustyöt) Joensuun kaupungin alueella sijaitsevan kaukolämpöverkon parissa.


Metsäalan harjoittelija, Siilinjärvi

Tarjoamme kesätyöpaikan metsäalan opiskelijalle. Kesätyössä pääset tutustumaan energiayhtiön toimintaan sekä sähköverkon että energiantuotannon näkökulmasta. Työ painottuu kuitenkin sähköverkon teettämien hakkuiden ja raivausten valvontaan. Työhönottopaikka on Toivalassa Siilinjärvellä ja tehtävä edellyttää oman auton käyttömahdollisuutta ja maastossa liikkumista (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Sähköverkon kesätyöt ja opinnäytetyöpaikat, Siilinjärvi

Haemme sähköverkon suunnittelun ja rakennuttamisen harjoittelijoita/kesätyöntekijöitä. Tehtävien pääpaino on sähköverkon avustavassa suunnittelussa, rakennuttamisessa ja/tai sähköverkon dokumentoinnin tehtävissä. Tarjolla on myös opinnäytetyöaiheita kuten loistehon kompensointi, verkon optimointi. Tehtäviin liittyvä työpaikka on Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa sijaitsevassa päätoimipaikassamme (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Mitä uutta?

Haemme kunnossapitovastaavaa vesivoiman tuotantoon

Tuotamme uusiutuvaa sähköenergiaa 11 vesivoimalaitoksellamme Pohjois- ja Etelä-Savossa. Luotettava ja ympäristöystävällinen vesivoimalaitosten toiminta varmistetaan osaavalla ja huolellisella tuotantokoneiston ylläpidolla ja käytöllä. Haemme nyt teknistä asiantuntijaa vesivoimalaitosten käyttö- ja kunnossapitotehtäviin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
27.1.2023

Haemme voimalaitosoperaattoria Iisalmeen

Tehtävässä toimit voimalaitoksen kunnossapitotehtävissä konekunnossapidossa sekä tarvittaessa erilaisissa käyttötehtävissä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
27.1.2023

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta myös mahdollisissa poikkeustilanteissa

Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
19.1.2023

Kaukolämpöasiakkaiden ei kannata avata kuumavesihanoja sähkökatkojen aikana

Kaukolämpöasiakkaiden ei kannata avata kuumavesihanoja sähkökatkojen aikana
Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaa säästämässä, Kaukolämpö, Sähköpula,
28.12.2022

Kaukolämpö on valinnanvapautta

Energiasektori on tällä hetkellä ennennäkemättömässä myllerryksessä. Hinnat heittelevät ja huoltovarmuusasiat mietityttävät. Mikä energialähde olisi nyt juuri valintasi?
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö,
28.12.2022

Savon Voiman kaukolämpöasiakkaille on tarjolla jopa 6000 euron ARA:n avustus kaukolämpölaitteiden uusintaan

Matalalämpöinen kaukolämpöverkko edistää lämmöntuotannon hiilineutraalisuutta, koska se mahdollistaa myös muiden, kuin polttamiseen perustuvien tuotantomuotojen yleistymistä. Näistä yhtenä on hukkalämpöjen hyödyntäminen lämmöntuotannossa. Esimerkiksi Savon Voiman kaukolämpöverkoista Siilinjärvellä lähes koko keskustaajaman kaukolämpö tuotetaan nykyisin Yaran lannoitetehtaan hukkalämmöillä. Avustusta voi hakea kaikilla Savon Voiman kaukolämpöpaikkakunnilla, sillä verkkomme täyttävät ehtona olevan vaateen siitä, että asiakkaan laitteiston uusiminen edistää kaukolämpöverkon […]
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
19.12.2022