Onko sinulla kipinää energia-alalle? Hae meille – haku on käynnistynyt!

Julkaistu 18.1.2023

Tarjoamme tänäkin vuonna Kipinä-kampanjassamme kesätyö-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja eri alojen opiskelijoille.

Haluatko päästä tekemään oikeasti merkityksellisiä työtehtäviä lupsakassa työyhteisössä?

Meillä pääset tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin tai kehittämään uusia, kestäviä ratkaisuja ja palveluja energiantuotantoon, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja itäsuomalaisten arkeen. Tarjoamme kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyötehtäviä monille eri aloille Kipinä-kesäharjoitteluohjelman kautta kesälle 2023.

Vuosittain noin 20 kesätyöntekijäharjoittelijaa pääsee kehittämään omaa energia-alan asiantuntemustaan ja saa tärkeää työkokemusta tulevaisuuteen. Reilut 200 energia-alan ammattilaistamme on valmiita opastamaan ja tukemaan polullasi alalle.

Hakuaika 18.1.-13.2.2023. Lisätietoja: henkilostopalvelut@savonvoima.fi

Alla kattaus tehtäviä, joita meillä on tälle kesälle tarjolla:


Taloushallinnon harjoittelija, Siilinjärvi

Taloushallinnon kesätyöpaikka, jossa pääpaino ostoreskontran hoitamisessa ja lisäksi pääset tekemään myös muita taloushallinnon tehtäviä (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Iisalmi, Joensuu, Pieksämäki ja Siilinjärvi

Energiantuotannon ja kaukolämmön kesätyöpaikkoja (sähkö-/automaatio-/mekaaninen kunnossapito) on tarjolla voimalaitoksissamme Iisalmessa, Pieksämäellä, Joensuussa sekä kaukolämpökeskuksissa Siilinjärvellä toukokuusta elokuulle. Sopivimpia koulutustaustoja ovat sähkö- ja konetekniikka, LVI- tai hitsausala, prosessi-, energia- sekä ympäristötekniikka.


Tekninen palvelu, Siilinjärvi

Tekninen harjoittelija liittymä-, verkkopalvelun ja asiakkuuden hallinnan tehtäviin. Koulutukseltasi olet sähkötekniikan opiskelija ja sinulla on kiinnostusta tehdä työtä asiakasrajapinnassa teknisessä asiakaspalvelussamme Siilinjärven Lentokapteenin toimipisteessämme. Tehtäviin liittyvä työpaikka on Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa sijaitsevassa päätoimipaikassamme (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Kaukolämmön kehitystehtävät, Siilinjärvi

Kaukolämmön kehitystehtävät liittyen energiantuotantoon ja kaukolämmön jakeluun. (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä)


Kaukolämpöverkoston rakentaminen, Joensuu

Kesätyötehtävät rakentamistehtävissä (asennustyöt) Joensuun kaupungin alueella sijaitsevan kaukolämpöverkon parissa.


Metsäalan harjoittelija, Siilinjärvi

Tarjoamme kesätyöpaikan metsäalan opiskelijalle. Kesätyössä pääset tutustumaan energiayhtiön toimintaan sekä sähköverkon että energiantuotannon näkökulmasta. Työ painottuu kuitenkin sähköverkon teettämien hakkuiden ja raivausten valvontaan. Työhönottopaikka on Toivalassa Siilinjärvellä ja tehtävä edellyttää oman auton käyttömahdollisuutta ja maastossa liikkumista (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Sähköverkon kesätyöt ja opinnäytetyöpaikat, Siilinjärvi

Haemme sähköverkon suunnittelun ja rakennuttamisen harjoittelijoita/kesätyöntekijöitä. Tehtävien pääpaino on sähköverkon avustavassa suunnittelussa, rakennuttamisessa ja/tai sähköverkon dokumentoinnin tehtävissä. Tarjolla on myös opinnäytetyöaiheita kuten loistehon kompensointi, verkon optimointi. Tehtäviin liittyvä työpaikka on Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa sijaitsevassa päätoimipaikassamme (valitse hakulomakkeelta: Asiantuntijaharjoittelu ja Toivala/Lentokapteeni ja kirjoita lisätietoihin tehtävä).


Mitä uutta?

Joroisten Maaveden voimalaitoksella saneerataan vanhat reunapadot ja rakennetaan kalannousuväylä

Savon Voima saneeraa kesällä 2023 Joroisten Maaveden vesivoimalaitoksen kanavan reunapadot. Lisäksi vesivoimalaitoksen lähelle Vasaralankoskeen rakennetaan luonnonmukainen kalannousuväylä. Väylä mahdollistaa vaelluskalan nousun vesivoimalaitoksen ohi ja tukee vaelluskalojen elinolosuhteita alueella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
5.6.2023

Sähköverkon lentotarkastukset alkavat – tarkastuksilla parannetaan kunnonhallintaa ja toimitusvarmuutta

Savon Voima Verkko teettää lentotarkastuksia ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten tänä kesänä noin 2 000 johtokilometriä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
31.5.2023

Savon Voima Verkko aloittaa sähkömittareiden vaihdot – ensimmäisenä Joroinen

Uusia sähkömittareita vaihdetaan käyttöikänsä päähän tulleiden mittareiden tilalle kesäkuusta 2023 alkaen Joroisissa. Savon Voima Verkko lähettää asiakkailleen kirjeitse lisätietoja vaihdosta. Uudenajan mittarit tukevat energiansäästöä ja uusiutuvan energiantuotannon yleistymistä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
29.5.2023

Haemme asentajia kaukolämpötoimintaan

Haemme Suonenjoen ja Pieksämäen seudulle kunnossapidon moniosaajaa ja Iisalmeen itsenäiseen sähkötyöhön pätevää sähköasentajaa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
29.5.2023

Siilinjärven taajaman uusi 110 kilovoltin toimitusvarmuutta parantava sähköverkko otettiin käyttöön – suunnittelussa ja rakentamisessa huomioitu myös liito-oravat

Erityishuomiota vaati alueelle sijoittuva liito-oravien elinympäristö. Saneerauksen myötä voimajohto siirtyi osittain valtatien kanssa samaan infrakäytävään ja vanha johto purkautui pois asuinalueelta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Säävarma, Ympäristö,
23.5.2023

Savon Voima mukana järvitaimenen mätirasiaistutuksissa Kuvansinjoella

Savon Voiman 75-vuotisjuhlavuoden lahjoituksen viime vuonna saanut Saimaan Lohikalojen ystävät ry valitsi lahjoitussumman käyttökohteeksi Varkauden ja Joroisten kuntarajalla virtaavan Kuvansinjoen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
18.4.2023