Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Julkaistu 9.2.2024

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.

Teollisuuden alalla on harvemmin kesätöitä tarjolla alaikäisille, mutta Kuopion Energian ja Savon Voiman yhteinen Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma tarjoaa 15–17-vuotiaille nuorille mahdollisuuden työllistyä tänä kesänä energia-alalle. Ohjelman aikana nuoret tutustuvat energiayhtiöiden toimintaan monipuolisesti.

”Sen sijaan, että alaikäiselle nuorella olisi yksittäinen tehtävä, jota hän tekee pari viikkoa, halusimme tehdä ohjelman, jonka kautta nuoret pääsevät näkemään ja kokeilemaan laajemmin eri työtehtäviä energia-alalta. Jakson aikana nuoret pääsevät tutustumaan muun muassa voimalaitoksen toimintaan, sähkönsiirtoon sekä asiakaspalveluun. He saavat kokeilla erilaisia työtehtäviä ammattilaisten ohjauksessa. Uskomme, että näin sekä nuoret että työnantajat saamme enemmän hyötyä”, kertoo Savon Voiman HR Business Partner Hanne-Marie Forsström.

Hänen mukaansa ohjelmaan voivat hakea 15–17-vuotiaat peruskoululaiset tai lukiolaiset, jotka haluavat tulla tutustumaan energia-alaan. Pääsyvaatimuksena on, että nuoret ovat reippaita ja että heillä on halua oppia energia-alasta.

Alaikäisten kesätyöt vaativat tarkkaa suunnittelua

Teollisuuden ja erityisesti energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa. Teollisuuden alalla alaikäisen työllistäminen vaatii työnantajalta paljon, koska työt ovat usein hyvin erikoistuneita ja osa töistä voi vaatia pidempää perehdytystä. Alaikäisten työntekoa ohjaa myös lainsäädäntö ja siksi mahdollisesti vaarallisia työtehtäviä tai erikoisosaamista vaativilla aloilla heille mielekkäiden kesätöiden tarjoaminen on vaikeaa.

”Tarvitsemme energia-alalle nuoria nyt ja tulevaisuudessa. Sen vuoksi halusimme tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua lähemmin energia-alaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Samalla tarjoamme tilaisuuden tehdä jotain konkreettista nuorelle sopivaa työtä”, kertoo Kuopion Energian henkilöstö- ja työsuojelupäällikkö Satu Nurminen.

Kuopion Energia ja Savon Voiman järjestämä kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelujakso on 3.-14.6.2024. Jakson aikana osallistujat pääsevät mm. tutustumaan voimalaitoksen toimintaan, kaukolämmön-, kaukojäähdytyksen- ja sähköntuotantoon, sähköverkon toimintaan ja sähkönsiirtoon sekä asiakaspalveluun. He pääsevät myös kokeilemaan erilaisia työtehtäviä ammattilaisten ohjauksessa. Harjoittelujakson ajalta maksetaan palkkaa 365 euroa kahdelta viikolta sisältäen lomakorvauksen. Työaika on keskimäärin 30 tuntia viikossa. 

Mukaan ohjelmaan voit hakea täällä.

Lue lisää verkkosivuiltamme.

Lisätietoja:
Hanne-Marie Forsström
Savon Voiman HR Business Partner
Hanne-Marie.Forsstrom@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024

Optimointi pienentää päästöjä ja säästää energiaa

Valmet Technologies Oy:n Juankosken viiratehtaalla toteutettiin lämmitysjärjestelmän optimointi osana koko Juankosken kaukolämpöverkoston optimointia, jota Savon Voima teki yhdessä Savonia Ammattikorkeakoulun kanssa.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
9.2.2024