Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Julkaistu 9.2.2024

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.

Teollisuuden alalla on harvemmin kesätöitä tarjolla alaikäisille, mutta Kuopion Energian ja Savon Voiman yhteinen Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma tarjoaa 15–17-vuotiaille nuorille mahdollisuuden työllistyä tänä kesänä energia-alalle. Ohjelman aikana nuoret tutustuvat energiayhtiöiden toimintaan monipuolisesti.

”Sen sijaan, että alaikäiselle nuorella olisi yksittäinen tehtävä, jota hän tekee pari viikkoa, halusimme tehdä ohjelman, jonka kautta nuoret pääsevät näkemään ja kokeilemaan laajemmin eri työtehtäviä energia-alalta. Jakson aikana nuoret pääsevät tutustumaan muun muassa voimalaitoksen toimintaan, sähkönsiirtoon sekä asiakaspalveluun. He saavat kokeilla erilaisia työtehtäviä ammattilaisten ohjauksessa. Uskomme, että näin sekä nuoret että työnantajat saamme enemmän hyötyä”, kertoo Savon Voiman HR Business Partner Hanne-Marie Forsström.

Hänen mukaansa ohjelmaan voivat hakea 15–17-vuotiaat peruskoululaiset tai lukiolaiset, jotka haluavat tulla tutustumaan energia-alaan. Pääsyvaatimuksena on, että nuoret ovat reippaita ja että heillä on halua oppia energia-alasta.

Alaikäisten kesätyöt vaativat tarkkaa suunnittelua

Teollisuuden ja erityisesti energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa. Teollisuuden alalla alaikäisen työllistäminen vaatii työnantajalta paljon, koska työt ovat usein hyvin erikoistuneita ja osa töistä voi vaatia pidempää perehdytystä. Alaikäisten työntekoa ohjaa myös lainsäädäntö ja siksi mahdollisesti vaarallisia työtehtäviä tai erikoisosaamista vaativilla aloilla heille mielekkäiden kesätöiden tarjoaminen on vaikeaa.

”Tarvitsemme energia-alalle nuoria nyt ja tulevaisuudessa. Sen vuoksi halusimme tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua lähemmin energia-alaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Samalla tarjoamme tilaisuuden tehdä jotain konkreettista nuorelle sopivaa työtä”, kertoo Kuopion Energian henkilöstö- ja työsuojelupäällikkö Satu Nurminen.

Kuopion Energia ja Savon Voiman järjestämä kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelujakso on 3.-14.6.2024. Jakson aikana osallistujat pääsevät mm. tutustumaan voimalaitoksen toimintaan, kaukolämmön-, kaukojäähdytyksen- ja sähköntuotantoon, sähköverkon toimintaan ja sähkönsiirtoon sekä asiakaspalveluun. He pääsevät myös kokeilemaan erilaisia työtehtäviä ammattilaisten ohjauksessa. Harjoittelujakson ajalta maksetaan palkkaa 365 euroa kahdelta viikolta sisältäen lomakorvauksen. Työaika on keskimäärin 30 tuntia viikossa. 

Mukaan ohjelmaan voit hakea täällä.

Lue lisää verkkosivuiltamme.

Lisätietoja:
Hanne-Marie Forsström
Savon Voiman HR Business Partner
Hanne-Marie.Forsstrom@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Tiistaina 25.6.2024 kello 08.00–18.00 on kaukolämpöverkoston huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa. Keskeytys koskee kiinteistöjä Päiviönkadun, Riistakadun, Rantakadun, Haukiniemenkadun, Iivolankadun, Kirkkopuistonkadun ja Louhenkadun alueilla.
Lue lisää

Häiriöt,
20.6.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Maanantaina 24.6.2024 kello 10–16 on kaukolämpöverkoston huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä.
Lue lisää

Häiriöt,
19.6.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Pieksämäellä kaukolämmön toimituksessa äkillinen katko

Pieksämäellä on sattunut kaukolämpöverkostoon putkirikko, mistä johtuen Pieksämäellä on tällä hetkellä äkillinen kaukolämmön jakelukatko.
Lue lisää

Häiriöt,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024