Marjaana Heikkinen on valmiina ensi viikon Pariisin parayleisurheilun MM-kisoihin

Julkaistu 7.7.2023

Marjaana valmistautumassa Joensuun GP- kilpailun ensimmäiseen heittoonsa 5.7.2023

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkisen ja Savon Voiman yhteistyöllä on meneillään kymmenes vuosi ja näiden vuosien aikana Marjaanan menestys parayleisurheilun arvokisoissa on ollut upea. Yksi hopea- ja kaksi pronssimitalia paralympialaisista, kolme hopeaa MM-kisoista sekä kolme Euroopan mestaruutta + hopea ja pronssi.

Ja mitaliodotukset ovat jälleen korkealla ensi viikolla alkavissa parayleisurheilun MM-kisoissa, jotka järjestetään Charléty Stadiumila Pariisissa. Marjaana heitti Pihtiputaalla viime viikolla oman tämän kauden kärkituloksen 17,11m ja sillä hän on oman F34- luokkansa toisella sijalla tämän vuoden maailmantilastossa.  

Marjaana ja valmentajansa Olavi Parjanen

Tapasimme Marjaanan Joensuun GP-kisoissa eilen keskiviikkona ja siellä hän kertoili omia ajatuksiaan ensi viikon tiistaina edessä olevasta MM-urakasta ja myös Joensuun kisasuorituksestaan.

– Matkamme Pariisiin starttaa lauantaina ja oma kilpailuni on tiistaina 11. heinäkuuta alkuillasta kello 18.30 paikallista aikaa. Sääennusteen mukaan siellä pitäisi olla tuolloin noin 24 asteen lämpötila, mikä on aavistuksen omaa mieluisinta heitto-olosuhdetta korkeampi, mutta ei onneksi ole aivan vuoden 2021 Tokion tilanne, jossa kuumuus kyllä vaikutti jo lopputulokseen.

– Kävin viime vuonna heittämässä tällä samaisella stadionilla GP-kisoissa ja pidin niin heittopaikasta, kuin myös stadionin olosuhteista. Se on ylhäältä avoin, eikä mikään linnunpesä. Myös tuulten osalta koin paikan helposti hallittavaksi. Nyt voikin sanoa, että tuo kisa kannatti käydä heittämässä, sillä stadionin osalta asenteeni ovat jo ennakkoon positiiviset.

– Kisojen tavoitteena on tietysti aina se korkein eli maailmanmestaruus. Realiteetti on kuitenkin se, että lajia hallinnut ja maailman rankingin ykkönen Kiinan Zou on kovin ennakkosuosikki ja Pariisissakin hänen kukistamisensa tulee olemaan erittäin vaikeaa. Muista mitalisijoista sen sijaan tullaan käymään kova kisa, sillä tämän vuoden tulosten perusteella olemme kahden muun heittäjän kanssa hyvin lähellä toistemme kauden parhaita tuloksia. Mitalisija on kuitenkin oma tavoitteeni ja sanotaan vaikka niin, että mitä kirkkaampi sen parempi.

Lisämausteen tämänvuotisiin MM-kilpailuihin tuo myös se, että siellä jaetaan neljälle parhaalle maapaikat eli osallistumisoikeudet ensi vuoden paralympialaisiin, jotka järjestetään myös Pariisissa. Suorituspaikkana tosin tuolloin on Pariisin olympiastadion. Maapaikka siis oikeuttaa kyseistä maata lähettämään urheilijan ensi kesän kisoihin, mutta urheilijan kyseinen maa valitsee myöhemmin.

– Joensuu GP-kilpailulla oli hyvä valmistava rooli. Heittovarmuutta osoitti se, että kaikki kisaheittoni olivat mitattavissa eli yksikään ei tullut alas täysin lappeelleen. Lisäksi siellä kuvatuista videoista löysimme valmentajani Olavi Parjasen kanssa vielä pientä viilattavaa keihään taaksevientiin. Tällä muutoksella pyritään saamaan keihäs vieläkin optimaalisempaan lentoasentoon. Ennen kilpailua sää Joensuussa oli surkea. Uhkana oli toisen ääripään olosuhteet eli kisa kylmässä ja tuulisessa sadesäässä. Onneksi noista ei toteutunut kuin tuo tuulisuus, joka tosin vaikutti hieman heittojen pituuteen.

– Savon Voimalle haluan myös osoittaa kiitokseni tähänastisesta ja on ollut ilo kulkea matkaa kanssanne. Samalla toivotan kaikille, niin asiakkaille kuin henkilöstölle iloa kesään ja elämään.

T: Marjaana

Kooste Pariisin kilpaluista on katsottavissa TV2-kanavalta 11.7.2023 kello 22.40 alkaen

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Suunnittele lisäeristäminen hyvin ja rakennuksen ehdoilla

Yläpohjan eristäminen on järkevä tapa pienentää energiakuluja. Hyvä suunnittelu on tärkeää. Aina kannattaa tutustua oman rakennuksen toimintaan ja rakenteisiin kunnolla ja tehdä päätökset niiden mukaan.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
20.9.2023

Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle

Savon Voiman sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle. Rakentamisen yhteydessä sähköä ohjataan varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.9.2023

Sonkajärvellä pilotoidaan sähköverkon kuntotarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää keskijänniteverkon kuntotarkastusta
Lue lisää

Ajankohtaista,
15.9.2023

Väppi-sovellusta kehitetään asiakasnäkökulmasta

Savon Voiman, Väreen sekä Kuopion Energian yhdessä asiakkailleen tarjoama Väppi-energiasovellus on jatkuvasti kehittyvä asiakasrajapinta.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Sähkö,
15.9.2023