Puuskainen tuuli on aiheuttanut vikoja verkkoalueellamme

Julkaistu 29.7.2023

Puuskainen tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja erityisesti jakelualueemme eteläisissä osissa. Viankorjauksen arvioidaan aamun tilannekuvan perusteella etenevän kuitenkin varsin joutuisasti.

Puuskainen tuuli on aiheuttanut runsaasti jakeluhäiriöitä Savon Voima Verkon jakelualueen eteläisissä osissa. Puita on kaatunut sähkölinjoille monin paikoin ja vikojen erottelu on käynnissä. Tämän hetken tilannetiedon mukaan yksittäisiä vikapaikkoja on runsaasti, mutta viat ovat pääosin yksittäisiä puita linjoilla ja korjaustoiminnan arvioidaan etenevän varsin rivakasti.

Alueellamme on sähköttömiä asiakkaita klo 9 aikaan noin 2000. Enimmillään sähköttömiä oli noin 6000 pääosin alueemme eteläisissä osissa: Pieksämäellä, Varkaudessa, Leppävirralla, Hankasalmella ja Vehmersalmella.

HUOM!
Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä vuorokauden ympäri päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai mobiilisovelluksen avulla. Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa pitää heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme.

Nollavika

Hengenvaarallinen nollavika – näin tunnistat sen

Sähköverkon nollavika aiheutuu yleensä puiden kaatuessa sähkölinjalle. Pahimmillaan se saa aikaan jännitteen nousun, joka voi rikkoa kodin sähkölaitteita ja aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon vaaran.

Lue lisää nollaviasta