Sähköverkon myrskyvaurioita korjattu pitkin päivää – tilanne palautuu normaaliksi iltaan mennessä

Julkaistu 20.9.2023

Varpu-myrskyn vauriokorjaukset ovat edenneet ripeästi päivän aikana. Aamupäivällä alkaneet voimakkaat puuskat kaatoivat puita linjoille pääasiassa Kuopion eteläpuoleisella alueella ja sähköt olivat poikki enimmillään noin 7400 käyttöpaikasta.

20.9.2023 kello 16.00

Keskijännitevikoja kirjattiin koko myrskyn aikana 49 kappaletta, joista 45 oli eteläisellä alueella. Kuopion pohjoispuoli säästyi siis pahimmalta, vaikkakin myrsky kävi siellä koputtelemassa aamuyön aikoihin. Vioista 29 kappaletta on korjattu ja lopuille vioille on nimetty asentajat korjaustöihin. Laajimmat vika-alueet ovat edelleen Soisalon saaressa Leppävirralla, jossa korjaustyöt jatkuvat iltaan saakka. Korjaustöissä keskitytään illan aikana keskijänniteverkon vikoihin ja viimeisimpiä pienjänniteverkon vikoja saadaan työn alle huomenna. Vika-alueiden kartoittamisessa on apuna myös helikopteri.

Arviomme mukaan uusia vikoja ei enää ilmene tai ne ovat yksittäisiä. Puuskat ovat alueella itäpainotteisia ja voimakkuudeltaan edelleen noin 10–15 m/s. Navakka tuuli voi nakella risuja tai kaataa aiempien puuskien heikentämiä puita sähkölinjoille. Sääennusteen mukaan puuskat hellittävät iltaa kohden noin kello 16–17 aikoihin. On hyvä huomioida, että viankorjaustöihin liittyvistä kokeilukytkennöistä voi edelleen aiheutua lyhyitä sähkökatkoja sellaisillekin asiakkaille ja alueille, joille sähköt on jo palautuneet.

Lue lisää: Näin varaudut sähkökatkoon ja toimit häiriötilanteessa

Huom!

Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa olevan tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä vuorokauden ympäri päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai Väppi-mobiilisovelluksen avulla.

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa pitää heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalveluun.

Lue lisää: Hengenvaarallinen nollavika – näin tunnistat sen

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023