Savon Voima aloitti yhteistyön Inoran kanssa höyryenergian tuottamisesta Iisalmessa

Julkaistu 22.8.2023

Yhteistyöllä parannetaan tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Elokuun alussa alkaneen yhteistyön merkeissä Savon Voima huolehtii jatkossa kokonaisvaltaisesti höyryn tuottamisesta Inoran eriste- ja muovituotetehtaalle Inoran omistamalla höyrykeskuksella.

Päätavoitteena on kehittää yhteistyössä Inoran tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Myös tehtaalla syntyvien hukkalämpövirtojen hyödyntämistä Iisalmen kaukolämpöverkossa selvitetään.

Savon Voimalla on samansuuntaiset tavoitteet alueen toimijoiden kanssa kehittää omaa energiantuotantoaan ja kaukolämpöä ympäristöystävällisemmäksi ja hiilineutraaliksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten synergiat hyödyntäen pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaista palvelua energia-asioihin liittyen. Osaamisemme avulla samaa kehitystä voidaan tehdä myös alueen toimijoiden ja teollisuusyritysten kanssa, kertoo tuotantopäällikkö Kari Anttonen Savon Voimalta.

– Haimme luotettavaa ja osaavaa kumppania pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Tämä energiaratkaisu tukee omaa kehitystyötämme, josta esimerkkinä ovat uudet biomassapohjaiset Inora Luonto -eristeet, joiden hiilijalanjälki on negatiivinen, toteaa toimitusjohtaja Matti Aronen Inoralta.

Lisätietoa:

Kari Anttonen, tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
p. 044 723 7562
kari.anttonen(at)savonvoima.fi

Matti Aronen, toimitusjohtaja, Inora Oy
p. 040 834 8830
matti.aronen(at)inora.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024