Savon Voima aloitti yhteistyön Inoran kanssa höyryenergian tuottamisesta Iisalmessa

Julkaistu 22.8.2023

Yhteistyöllä parannetaan tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Elokuun alussa alkaneen yhteistyön merkeissä Savon Voima huolehtii jatkossa kokonaisvaltaisesti höyryn tuottamisesta Inoran eriste- ja muovituotetehtaalle Inoran omistamalla höyrykeskuksella.

Päätavoitteena on kehittää yhteistyössä Inoran tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Myös tehtaalla syntyvien hukkalämpövirtojen hyödyntämistä Iisalmen kaukolämpöverkossa selvitetään.

Savon Voimalla on samansuuntaiset tavoitteet alueen toimijoiden kanssa kehittää omaa energiantuotantoaan ja kaukolämpöä ympäristöystävällisemmäksi ja hiilineutraaliksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten synergiat hyödyntäen pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaista palvelua energia-asioihin liittyen. Osaamisemme avulla samaa kehitystä voidaan tehdä myös alueen toimijoiden ja teollisuusyritysten kanssa, kertoo tuotantopäällikkö Kari Anttonen Savon Voimalta.

– Haimme luotettavaa ja osaavaa kumppania pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Tämä energiaratkaisu tukee omaa kehitystyötämme, josta esimerkkinä ovat uudet biomassapohjaiset Inora Luonto -eristeet, joiden hiilijalanjälki on negatiivinen, toteaa toimitusjohtaja Matti Aronen Inoralta.

Lisätietoa:

Kari Anttonen, tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
p. 044 723 7562
kari.anttonen(at)savonvoima.fi

Matti Aronen, toimitusjohtaja, Inora Oy
p. 040 834 8830
matti.aronen(at)inora.fi

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024