Savon Voima aloitti yhteistyön Inoran kanssa höyryenergian tuottamisesta Iisalmessa

Julkaistu 22.8.2023

Yhteistyöllä parannetaan tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Elokuun alussa alkaneen yhteistyön merkeissä Savon Voima huolehtii jatkossa kokonaisvaltaisesti höyryn tuottamisesta Inoran eriste- ja muovituotetehtaalle Inoran omistamalla höyrykeskuksella.

Päätavoitteena on kehittää yhteistyössä Inoran tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Myös tehtaalla syntyvien hukkalämpövirtojen hyödyntämistä Iisalmen kaukolämpöverkossa selvitetään.

Savon Voimalla on samansuuntaiset tavoitteet alueen toimijoiden kanssa kehittää omaa energiantuotantoaan ja kaukolämpöä ympäristöystävällisemmäksi ja hiilineutraaliksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten synergiat hyödyntäen pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaista palvelua energia-asioihin liittyen. Osaamisemme avulla samaa kehitystä voidaan tehdä myös alueen toimijoiden ja teollisuusyritysten kanssa, kertoo tuotantopäällikkö Kari Anttonen Savon Voimalta.

– Haimme luotettavaa ja osaavaa kumppania pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Tämä energiaratkaisu tukee omaa kehitystyötämme, josta esimerkkinä ovat uudet biomassapohjaiset Inora Luonto -eristeet, joiden hiilijalanjälki on negatiivinen, toteaa toimitusjohtaja Matti Aronen Inoralta.

Lisätietoa:

Kari Anttonen, tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
p. 044 723 7562
kari.anttonen(at)savonvoima.fi

Matti Aronen, toimitusjohtaja, Inora Oy
p. 040 834 8830
matti.aronen(at)inora.fi

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Suunnittele lisäeristäminen hyvin ja rakennuksen ehdoilla

Yläpohjan eristäminen on järkevä tapa pienentää energiakuluja. Hyvä suunnittelu on tärkeää. Aina kannattaa tutustua oman rakennuksen toimintaan ja rakenteisiin kunnolla ja tehdä päätökset niiden mukaan.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
20.9.2023

Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle

Savon Voiman sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle. Rakentamisen yhteydessä sähköä ohjataan varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.9.2023

Sonkajärvellä pilotoidaan sähköverkon kuntotarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää keskijänniteverkon kuntotarkastusta
Lue lisää

Ajankohtaista,
15.9.2023

Väppi-sovellusta kehitetään asiakasnäkökulmasta

Savon Voiman, Väreen sekä Kuopion Energian yhdessä asiakkailleen tarjoama Väppi-energiasovellus on jatkuvasti kehittyvä asiakasrajapinta.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Sähkö,
15.9.2023