Savon Voima Verkko ei laskuta asiakkailtaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta

Julkaistu 14.10.2022

Savon Voima Verkko jättää laskuttamatta joulukuun 2022 verkkopalvelun perusmaksut asiakkaidensa sähkönsiirtolaskuilla. Päätöksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jossa kantaverkkomaksuja ilmoitettiin jätettävän perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tiettyinä kuukausina. Savon Voima Verkko siirtää päätöksestä saatavan hyödyn suoraan asiakkailleen.

Kantaverkkoyhtiö tiedotti keskiviikkona jättävänsä tänä ja ensi vuonna yhteensä neljän kuukauden kantaverkkomaksut perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä. Jakeluverkkoyhtiöt ovat sisällyttäneet nämä maksut yhtenä eränä asiakkaiden sähkönsiirron verkkopalvelumaksuihin.

Savon Voima Verkko on päättänyt siirtää syntyneen hyödyn suoraan asiakashintoihinsa. Savon Voima Verkon asiakkailta ei tulla laskuttamaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta 2022. Asiakkaiden laskuissa tämä näkyy automaattisesti tammikuusta 2023 alkaen.

”Haluamme tulla asiakkaitamme vastaan, kun siihen on mahdollisuus. Kuluva vuosi on ollut energiamarkkinoilla poikkeuksellinen ja toivomme, että tämä päätös toisi tukea asiakkaillemme haastavaan talveen”, sanoo Savon Voima Verkon toimitusjohtaja Lauri Siltanen.

Savon Voima Verkko ohjaa kustannussäästön kokonaisuudessaan asiakasmaksuihin ja kattaa lisäksi itse osan alennuksesta. Siltasen mukaan tänä ja ensi vuonna kertyvä hyöty halutaan siirtää asiakkaille ennakoivasti jo tämän vuoden puolella.

”Tämä oli meille selkeä päätös, vaikka samalla inflaatio, yleinen kustannusten ja korkojen nousu sekä vaikea energiamarkkina ovat aiheuttaneet nostopaineita myös jakeluyhtiöille. Kantaverkkomaksujen muutos on määräaikainen, emmekä halua tehdä suuria rakenteellisia muutoksia hinnoitteluun sen pohjalta. Tarkastelemme kuitenkin tilannetta jatkuvasti ja teemme pitkäjänteisiä ratkaisuja niin, että voimme jatkaa merkittäviä investointeja sähköverkkoon ja toimia samalla mahdollisimman asiakaslähtöisesti”, Siltanen sanoo.

Lisätietoja:
Lauri Siltanen
Savon Voima Verkko, toimitusjohtaja
lauri.siltanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024