Savon Voima Verkko ei laskuta asiakkailtaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta

Julkaistu 14.10.2022

Savon Voima Verkko jättää laskuttamatta joulukuun 2022 verkkopalvelun perusmaksut asiakkaidensa sähkönsiirtolaskuilla. Päätöksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jossa kantaverkkomaksuja ilmoitettiin jätettävän perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tiettyinä kuukausina. Savon Voima Verkko siirtää päätöksestä saatavan hyödyn suoraan asiakkailleen.

Kantaverkkoyhtiö tiedotti keskiviikkona jättävänsä tänä ja ensi vuonna yhteensä neljän kuukauden kantaverkkomaksut perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä. Jakeluverkkoyhtiöt ovat sisällyttäneet nämä maksut yhtenä eränä asiakkaiden sähkönsiirron verkkopalvelumaksuihin.

Savon Voima Verkko on päättänyt siirtää syntyneen hyödyn suoraan asiakashintoihinsa. Savon Voima Verkon asiakkailta ei tulla laskuttamaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta 2022. Asiakkaiden laskuissa tämä näkyy automaattisesti tammikuusta 2023 alkaen.

”Haluamme tulla asiakkaitamme vastaan, kun siihen on mahdollisuus. Kuluva vuosi on ollut energiamarkkinoilla poikkeuksellinen ja toivomme, että tämä päätös toisi tukea asiakkaillemme haastavaan talveen”, sanoo Savon Voima Verkon toimitusjohtaja Lauri Siltanen.

Savon Voima Verkko ohjaa kustannussäästön kokonaisuudessaan asiakasmaksuihin ja kattaa lisäksi itse osan alennuksesta. Siltasen mukaan tänä ja ensi vuonna kertyvä hyöty halutaan siirtää asiakkaille ennakoivasti jo tämän vuoden puolella.

”Tämä oli meille selkeä päätös, vaikka samalla inflaatio, yleinen kustannusten ja korkojen nousu sekä vaikea energiamarkkina ovat aiheuttaneet nostopaineita myös jakeluyhtiöille. Kantaverkkomaksujen muutos on määräaikainen, emmekä halua tehdä suuria rakenteellisia muutoksia hinnoitteluun sen pohjalta. Tarkastelemme kuitenkin tilannetta jatkuvasti ja teemme pitkäjänteisiä ratkaisuja niin, että voimme jatkaa merkittäviä investointeja sähköverkkoon ja toimia samalla mahdollisimman asiakaslähtöisesti”, Siltanen sanoo.

Lisätietoja:
Lauri Siltanen
Savon Voima Verkko, toimitusjohtaja
lauri.siltanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Haemme asentajaa kaukolämpötoimintaan

Haemme kunnossapidon moniosaajaa eteläiselle tuotantoalueellemme, pääpaikkana Suonenjoki.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
24.3.2023

Savon Voima etsii startup-kumppaneita Tahkon Ski Lift Pitch -tapahtumassa

Savon Voima aikoo avata energiankäytön dataa startup-kumppaneiden hyödynnettäväksi. Yhteistyön ainoana ehtona on, että lopputulemana on asiakkaille hyötyä tuottava palvelu tai tuote.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.3.2023

Videoseuranta karjalankoskella antaa viitteitä kalateiden toimivuudesta

Kalatien rakentamisen tavoitteena on ollut palauttaa vaellusyhteys Kallaveden reitin järvialtailta Nilsiän reitin alaosan luontaisille, erittäin uhanalaisille järvitaimen lisääntymisalueille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
2.3.2023

Savon Voima -konsernin tilinpäätöstiedote 2022: Savon Voima teki kriisiytyneessä toimintaympäristössä vakaan tuloksen

Savon Voima -konsernin liikevaihto oli viime vuonna 231,7 (228,5) miljoonaa euroa ja se kasvoi edellisvuodesta 1,4 prosenttia.
Lue lisää

Ajankohtaista,
1.3.2023

Iisalmen kaukolämpöverkon toimintaa optimoidaan pian tekoälyn avulla

Savon Voimalla on käynnissä hanke, jossa Savon Voiman Iisalmen voimalaitoksen ja kaukolämpöverkoston toimintaa kehitetään energiatehokkaammaksi dataa ja tekoälyä hyödyntävän ohjelmiston avulla. Hankkeen ohjelmisto on määrä ottaa käyttöön syksyllä 2023.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
23.2.2023

Kaukon päivänä polskitaan ilmaiseksi!

Kutsumme jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin Kaukon päivän merkeissä perjantaina 3.3. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
22.2.2023