Savon Voima Verkko ei laskuta asiakkailtaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta

Julkaistu 14.10.2022

Savon Voima Verkko jättää laskuttamatta joulukuun 2022 verkkopalvelun perusmaksut asiakkaidensa sähkönsiirtolaskuilla. Päätöksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jossa kantaverkkomaksuja ilmoitettiin jätettävän perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tiettyinä kuukausina. Savon Voima Verkko siirtää päätöksestä saatavan hyödyn suoraan asiakkailleen.

Kantaverkkoyhtiö tiedotti keskiviikkona jättävänsä tänä ja ensi vuonna yhteensä neljän kuukauden kantaverkkomaksut perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä. Jakeluverkkoyhtiöt ovat sisällyttäneet nämä maksut yhtenä eränä asiakkaiden sähkönsiirron verkkopalvelumaksuihin.

Savon Voima Verkko on päättänyt siirtää syntyneen hyödyn suoraan asiakashintoihinsa. Savon Voima Verkon asiakkailta ei tulla laskuttamaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta 2022. Asiakkaiden laskuissa tämä näkyy automaattisesti tammikuusta 2023 alkaen.

”Haluamme tulla asiakkaitamme vastaan, kun siihen on mahdollisuus. Kuluva vuosi on ollut energiamarkkinoilla poikkeuksellinen ja toivomme, että tämä päätös toisi tukea asiakkaillemme haastavaan talveen”, sanoo Savon Voima Verkon toimitusjohtaja Lauri Siltanen.

Savon Voima Verkko ohjaa kustannussäästön kokonaisuudessaan asiakasmaksuihin ja kattaa lisäksi itse osan alennuksesta. Siltasen mukaan tänä ja ensi vuonna kertyvä hyöty halutaan siirtää asiakkaille ennakoivasti jo tämän vuoden puolella.

”Tämä oli meille selkeä päätös, vaikka samalla inflaatio, yleinen kustannusten ja korkojen nousu sekä vaikea energiamarkkina ovat aiheuttaneet nostopaineita myös jakeluyhtiöille. Kantaverkkomaksujen muutos on määräaikainen, emmekä halua tehdä suuria rakenteellisia muutoksia hinnoitteluun sen pohjalta. Tarkastelemme kuitenkin tilannetta jatkuvasti ja teemme pitkäjänteisiä ratkaisuja niin, että voimme jatkaa merkittäviä investointeja sähköverkkoon ja toimia samalla mahdollisimman asiakaslähtöisesti”, Siltanen sanoo.

Lisätietoja:
Lauri Siltanen
Savon Voima Verkko, toimitusjohtaja
lauri.siltanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Suunnittele lisäeristäminen hyvin ja rakennuksen ehdoilla

Yläpohjan eristäminen on järkevä tapa pienentää energiakuluja. Hyvä suunnittelu on tärkeää. Aina kannattaa tutustua oman rakennuksen toimintaan ja rakenteisiin kunnolla ja tehdä päätökset niiden mukaan.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
20.9.2023

Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle

Savon Voiman sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle. Rakentamisen yhteydessä sähköä ohjataan varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.9.2023

Sonkajärvellä pilotoidaan sähköverkon kuntotarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää keskijänniteverkon kuntotarkastusta
Lue lisää

Ajankohtaista,
15.9.2023

Väppi-sovellusta kehitetään asiakasnäkökulmasta

Savon Voiman, Väreen sekä Kuopion Energian yhdessä asiakkailleen tarjoama Väppi-energiasovellus on jatkuvasti kehittyvä asiakasrajapinta.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Sähkö,
15.9.2023