Savon Voima Verkko ei laskuta asiakkailtaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta

Julkaistu 14.10.2022

Savon Voima Verkko jättää laskuttamatta joulukuun 2022 verkkopalvelun perusmaksut asiakkaidensa sähkönsiirtolaskuilla. Päätöksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jossa kantaverkkomaksuja ilmoitettiin jätettävän perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tiettyinä kuukausina. Savon Voima Verkko siirtää päätöksestä saatavan hyödyn suoraan asiakkailleen.

Kantaverkkoyhtiö tiedotti keskiviikkona jättävänsä tänä ja ensi vuonna yhteensä neljän kuukauden kantaverkkomaksut perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä. Jakeluverkkoyhtiöt ovat sisällyttäneet nämä maksut yhtenä eränä asiakkaiden sähkönsiirron verkkopalvelumaksuihin.

Savon Voima Verkko on päättänyt siirtää syntyneen hyödyn suoraan asiakashintoihinsa. Savon Voima Verkon asiakkailta ei tulla laskuttamaan sähkön verkkopalvelun perusmaksua joulukuulta 2022. Asiakkaiden laskuissa tämä näkyy automaattisesti tammikuusta 2023 alkaen.

”Haluamme tulla asiakkaitamme vastaan, kun siihen on mahdollisuus. Kuluva vuosi on ollut energiamarkkinoilla poikkeuksellinen ja toivomme, että tämä päätös toisi tukea asiakkaillemme haastavaan talveen”, sanoo Savon Voima Verkon toimitusjohtaja Lauri Siltanen.

Savon Voima Verkko ohjaa kustannussäästön kokonaisuudessaan asiakasmaksuihin ja kattaa lisäksi itse osan alennuksesta. Siltasen mukaan tänä ja ensi vuonna kertyvä hyöty halutaan siirtää asiakkaille ennakoivasti jo tämän vuoden puolella.

”Tämä oli meille selkeä päätös, vaikka samalla inflaatio, yleinen kustannusten ja korkojen nousu sekä vaikea energiamarkkina ovat aiheuttaneet nostopaineita myös jakeluyhtiöille. Kantaverkkomaksujen muutos on määräaikainen, emmekä halua tehdä suuria rakenteellisia muutoksia hinnoitteluun sen pohjalta. Tarkastelemme kuitenkin tilannetta jatkuvasti ja teemme pitkäjänteisiä ratkaisuja niin, että voimme jatkaa merkittäviä investointeja sähköverkkoon ja toimia samalla mahdollisimman asiakaslähtöisesti”, Siltanen sanoo.

Lisätietoja:
Lauri Siltanen
Savon Voima Verkko, toimitusjohtaja
lauri.siltanen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024