Savon Voima ja Keitele Energy yhteistyöhön lämmön toimituksesta Keiteleen kaukolämpöverkkoon

Julkaistu 10.2.2023

Yhteistyössä Keitele Energyn tuottama lämpö siirretään Savon Voiman Keiteleen kunnan kaukolämpöverkkoon. Tavoitteena on, että yli 97 prosenttia Keiteleen kaukolämpöverkon energiasta toimitettaisiin Keitele Timberin sahalta.

Savon Voima ja Keitele Energy ovat allekirjoittaneet sopimuksen lämmön toimituksesta. Yhteistyössä Keitele Timberin sahalla tuotettu lämpö siirretään Savon Voiman Keiteleen kaukolämpöverkkoon. Sopimus on jatkoa 2005 aloitetulle lämmöntoimitussopimukselle. Nyt solmittava sopimus jatkuu vuoteen 2030.

Keitele Energyn lämmön lämpökeskuksella tuotetaan kaukolämpöverkkoon vuosittain noin 8 000 MWH energiaa, mikä tarkoittaa noin 400 omakotitalon energiankulutusta. Tavoitteena on, että se kattaa yli 97 prosenttisesti koko Keiteleen kaukolämpöverkon lämmön tarpeen.

”Olemme tyytyväisiä, että yhteistyö Keitele Energyn kanssa saa jatkoa uuden lämmöntoimitussopimuksen myötä. Yhteistyö mahdollistaa olemassa olevan energiatuotantokapasiteetin fiksun ja tehokkaan hyötykäytön. Keiteleläiset kodit saavat jatkossakin lämpönsä paikallisen toimijan energiantuotannosta ja paikallisen yrityksen toimittamana. Yhteistyössä yhdistyy sekä tavoitteemme tuoda asiakkaillemme lämpöä läheltä että käyttää tuotannossa uusiutuvia lämmön lähteitä”, kertoo Savon Voiman energiantuotannosta vastaava liiketoimintajohtaja Juha Räsänen.

”Kaukolämmön toimitussopimuksen uudistaminen on luontainen jatkumo pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Keitele Energy on määrätietoisesti kehittänyt lämmöntuotantoaan uusimalla 15MW bioenergialaitoksen ja asentamalla savukaasupesurit Keiteleen lämpölaitokselle. Näin lämpöenergia saadaan maksimaalisesti talteen, eikä hukkalämpöä synny. Keiteleläiset kaukolämpöasiakkaat saavat kotimaista, puhdasta uusiutuvaa energiaa käyttöönsä”, Keitele Timberin toimitusjohtaja Matti Kylävainio toteaa.

Lisätietoja:

Juha Räsänen
Savon Voima, Liiketoimintajohtaja, Energiantuotanto
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Matti Kylävainio
Keitele Timber, toimitusjohtaja
matti.kylavainio@keitelegroup.fi

Mitä uutta?

Keskiviikon puuskatuulet voivat aiheuttaa sähkökatkoja Pohjois-Savon eteläisellä alueella

Ennusteen toteutuessa tuulenpuuskat aiheuttavat sähkökatkoja erityisestä Joroisten ja Kangaslammin alueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Häiriöt,
3.10.2023

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytyksiä Joensuussa

Keskiviikkona 27.9. kello 7.30–10.30 on Joensuussa Rauhankadun ja Vanamokadun alueella sekä torstaina 28.9. kello 7.30–13.30 Vanatien alueella keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
26.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmen Paloisvuorentiellä

Keskiviikkona 27.9.2023 kello 8–18 välisenä aikana on Iisalmessa kaukolämpöverkoston saneerauksesta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys.
Lue lisää

Häiriöt,
25.9.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella
Lue lisää

Häiriöt,
25.9.2023