Savon Voima ja Keitele Energy yhteistyöhön lämmön toimituksesta Keiteleen kaukolämpöverkkoon

Julkaistu 10.2.2023

Yhteistyössä Keitele Energyn tuottama lämpö siirretään Savon Voiman Keiteleen kunnan kaukolämpöverkkoon. Tavoitteena on, että yli 97 prosenttia Keiteleen kaukolämpöverkon energiasta toimitettaisiin Keitele Timberin sahalta.

Savon Voima ja Keitele Energy ovat allekirjoittaneet sopimuksen lämmön toimituksesta. Yhteistyössä Keitele Timberin sahalla tuotettu lämpö siirretään Savon Voiman Keiteleen kaukolämpöverkkoon. Sopimus on jatkoa 2005 aloitetulle lämmöntoimitussopimukselle. Nyt solmittava sopimus jatkuu vuoteen 2030.

Keitele Energyn lämmön lämpökeskuksella tuotetaan kaukolämpöverkkoon vuosittain noin 8 000 MWH energiaa, mikä tarkoittaa noin 400 omakotitalon energiankulutusta. Tavoitteena on, että se kattaa yli 97 prosenttisesti koko Keiteleen kaukolämpöverkon lämmön tarpeen.

”Olemme tyytyväisiä, että yhteistyö Keitele Energyn kanssa saa jatkoa uuden lämmöntoimitussopimuksen myötä. Yhteistyö mahdollistaa olemassa olevan energiatuotantokapasiteetin fiksun ja tehokkaan hyötykäytön. Keiteleläiset kodit saavat jatkossakin lämpönsä paikallisen toimijan energiantuotannosta ja paikallisen yrityksen toimittamana. Yhteistyössä yhdistyy sekä tavoitteemme tuoda asiakkaillemme lämpöä läheltä että käyttää tuotannossa uusiutuvia lämmön lähteitä”, kertoo Savon Voiman energiantuotannosta vastaava liiketoimintajohtaja Juha Räsänen.

”Kaukolämmön toimitussopimuksen uudistaminen on luontainen jatkumo pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Keitele Energy on määrätietoisesti kehittänyt lämmöntuotantoaan uusimalla 15MW bioenergialaitoksen ja asentamalla savukaasupesurit Keiteleen lämpölaitokselle. Näin lämpöenergia saadaan maksimaalisesti talteen, eikä hukkalämpöä synny. Keiteleläiset kaukolämpöasiakkaat saavat kotimaista, puhdasta uusiutuvaa energiaa käyttöönsä”, Keitele Timberin toimitusjohtaja Matti Kylävainio toteaa.

Lisätietoja:

Juha Räsänen
Savon Voima, Liiketoimintajohtaja, Energiantuotanto
JuhaP.Rasanen@savonvoima.fi

Matti Kylävainio
Keitele Timber, toimitusjohtaja
matti.kylavainio@keitelegroup.fi

Mitä uutta?

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024

Kari Anttonen aloittanut Savon Voiman kaukolämmön ja sähkötuotannon liiketoimintajohtajana

Huhtikuun alussa liiketoimintajohtajana aloittaneen Kari Anttosen mukaan asiakkaiden energiapalvelutarpeeseen vastaaminen ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen ovat Savon Voiman tärkeimpiä tehtäviä.
Lue lisää

Ajankohtaista,
10.4.2024

Savon Voima Oyj:n yhtiökokoustiedote

Savon Voima Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 9.4.2024 Siilinjärvellä. Emoyhtiön ja konsernin tuloslaskelma ja tase edelliseltä tilikaudelta vahvistettiin yhtiökokouksessa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.4.2024