Savon Voima jatkaa yhteistyötä Sakupen kanssa Siilinjärvellä

Julkaistu 17.7.2023

Savon Voima on tehnyt jatkosopimuksen Siilinjärven Sakupen pesulan höyryn ja nestekaasun toimituksesta. Sopimus on jatkoa pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Sakupe on huoltovarmuuskriittinen toimija ja Savon Voima pystyy omalla osaamisellaan tarjoamaan energiantoimituksen, joka täyttää asiakkaan vaatimat toimitusvarmuusvaatimukset.

Sakupe Oy tuottaa turvallista ja toimivaa tekstiilihuoltopalvelua asiakkailleen. Päätuotteina ovat erityisesti terveydenhuoltoalalle kohdennetut vuokratekstiilit sekä niiden pesulapalvelut. Korkean hygieniatason vaatimukset edellyttävät tekstiilien pesussa ja käsittelyssä erikoisprosesseja, joihin liittyy myös höyryn käyttö.

Sakupen tuotantolaitokset sijaitsevat Siilinjärvellä, Jyväskylässä sekä Joensuussa. Yhteistyössä korkea höyryn toimitusvarmuusvaatimus on otettu huomioon käytössä olevassa tuotantolaitteistossa ja varautumisessa mahdollisiin häiriöihin. Lisäksi yhteistyössä energia- ja kustannustehokkuus ovat isossa osassa. Tämä varmistetaan hyödyntämällä synergiaa Savon Voiman kaukolämmön tuotannon ja jakelun kanssa. Höyryn käytössä syntyvä lauhde otetaan talteen ja hyödynnetään uudelleen höyryn tuotantoprosessissa.

– Pystymme tarjoamaan yrityksille lämmön kokonaisketjun tuotantotilojen lämmityksestä asiakkaan prosessin vaatimaan höyryn toimittamiseen kustannukset ja energiatehokkuus huomioiden. Kokonaisuus voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan, kertoo Savon Voiman kaukolämmön käyttöpäällikkö Mika Sutinen

Lisätietoa:

Mika Sutinen
Käyttöpäällikkö, kaukolämpö
mika.sutinen(at)savonvoima.fi
P. 044 723 7397

 

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Suunnittele lisäeristäminen hyvin ja rakennuksen ehdoilla

Yläpohjan eristäminen on järkevä tapa pienentää energiakuluja. Hyvä suunnittelu on tärkeää. Aina kannattaa tutustua oman rakennuksen toimintaan ja rakenteisiin kunnolla ja tehdä päätökset niiden mukaan.
Lue lisää

Energiaa säästämässä,
20.9.2023

Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle

Savon Voiman sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle. Rakentamisen yhteydessä sähköä ohjataan varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.9.2023

Sonkajärvellä pilotoidaan sähköverkon kuntotarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää keskijänniteverkon kuntotarkastusta
Lue lisää

Ajankohtaista,
15.9.2023

Väppi-sovellusta kehitetään asiakasnäkökulmasta

Savon Voiman, Väreen sekä Kuopion Energian yhdessä asiakkailleen tarjoama Väppi-energiasovellus on jatkuvasti kehittyvä asiakasrajapinta.
Lue lisää

Blogi, Kaukolämpö, Sähkö,
15.9.2023