Savon Voima jatkaa yhteistyötä Sakupen kanssa Siilinjärvellä

Julkaistu 17.7.2023

Savon Voima on tehnyt jatkosopimuksen Siilinjärven Sakupen pesulan höyryn ja nestekaasun toimituksesta. Sopimus on jatkoa pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Sakupe on huoltovarmuuskriittinen toimija ja Savon Voima pystyy omalla osaamisellaan tarjoamaan energiantoimituksen, joka täyttää asiakkaan vaatimat toimitusvarmuusvaatimukset.

Sakupe Oy tuottaa turvallista ja toimivaa tekstiilihuoltopalvelua asiakkailleen. Päätuotteina ovat erityisesti terveydenhuoltoalalle kohdennetut vuokratekstiilit sekä niiden pesulapalvelut. Korkean hygieniatason vaatimukset edellyttävät tekstiilien pesussa ja käsittelyssä erikoisprosesseja, joihin liittyy myös höyryn käyttö.

Sakupen tuotantolaitokset sijaitsevat Siilinjärvellä, Jyväskylässä sekä Joensuussa. Yhteistyössä korkea höyryn toimitusvarmuusvaatimus on otettu huomioon käytössä olevassa tuotantolaitteistossa ja varautumisessa mahdollisiin häiriöihin. Lisäksi yhteistyössä energia- ja kustannustehokkuus ovat isossa osassa. Tämä varmistetaan hyödyntämällä synergiaa Savon Voiman kaukolämmön tuotannon ja jakelun kanssa. Höyryn käytössä syntyvä lauhde otetaan talteen ja hyödynnetään uudelleen höyryn tuotantoprosessissa.

– Pystymme tarjoamaan yrityksille lämmön kokonaisketjun tuotantotilojen lämmityksestä asiakkaan prosessin vaatimaan höyryn toimittamiseen kustannukset ja energiatehokkuus huomioiden. Kokonaisuus voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan, kertoo Savon Voiman kaukolämmön käyttöpäällikkö Mika Sutinen

Lisätietoa:

Mika Sutinen
Käyttöpäällikkö, kaukolämpö
mika.sutinen(at)savonvoima.fi
P. 044 723 7397

 

Mitä uutta?

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024

Joroisen sähköaseman saneeraus jatkuu kesän aikana

Savon Voima Verkko jatkaa Joroisen sähköaseman saneerausta ja modernisoi sähköaseman keskijännitekojeistoa sekä uusii 110 kV ensiölaitteita. Aseman suunniteltu valmistuminen on 1.11.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Häiriöt,
14.6.2024

Ukkonen aiheutti sähkökatkon Iisalmessa

Ukkonen aiheutti Iisalmen kaupunkialueen eteläosan Marjahaan, Kangaslammen ja Paloisvuoren alueilla sähkökatkon 6.6.2024 klo 00.09 alkaen. Sähköt saatiin palautettua viimeisiin sähköttömiin kohteisiin klo 01.55.
Lue lisää

Ajankohtaista,
6.6.2024