Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta myös mahdollisissa poikkeustilanteissa

Julkaistu 19.1.2023

Savon Voima laajentaa varaenergiayhteistyötä Höyrystys Oy:n kanssa. Nopeasti siirrettävä varalämpö- ja höyryntuotantokapasiteetti turvaa jatkossa kriittisten kohteiden lämmön ja höyryn saatavuuden häiriö- ja poikkeustilanteissa koko Savon Voiman toiminta-alueella. Aiemmin tämä valmius on ollut olemassa vain osalla paikkakunnista.

Höyrytyksen palvelu käsittää siirrettävän varaenergiakaluston, joka on siirrettävissä tietyssä vasteajassa mihin tahansa Savon Voiman kaukolämpöverkkoon/höyryntuotantokohteeseen tuottamaan energiaa. Savon Voimalla on myös omia kiinteitä varalämpökeskuksia, joilla turvataan kaukolämmön toimitusvarmuutta, mutta äärimmäisessä poikkeustilanteessa voidaan pikaisesti tarvita tällaista siirrettävää kalustoa turvaamaan kaukolämmön tuotantoa ja jakelua.

– Parannamme entisestään kaukolämmön toimitusvarmuutta laajentamalla yhteistyötämme Höyrytyksen kanssa. Toimitusvarmuuden parantamisen lisäksi Höyrytyksen palvelun avulla voimme välttää investointeja omiin varalämpökeskuksiin kaukolämpöverkoissamme ja tätä kautta paranee myös kaukolämmön kustannustehokkuus. Yhteistyöllämme Höyrytyksen varaenergiaratkaisuiden kanssa on pitkä historia ja on ollut hienoa nähdä, kuinka palvelua on saatu yhä kehitettyä viime vuosina. Tässä on myös hyvä esimerkki siitä, miten kaukolämpöyhtiö huolehtii asiakkaan puolesta toimitus- ja huoltovarmuudesta. Kiinteistökohtaisessa lämmitysratkaisussa nämä asiat jäävät aina asiakkaan huolehdittaviksi, toteaa Savon Voiman kaukolämmön tuotantopäällikkö Kari Anttonen.

Lisätietoja:
Kari Anttonen
tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
+358 44 723 7562
kari.anttonen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuussa

Maanantaina 20.5. klo 7.30 – 13.30 on keskeytys lämmönjakelussa Joensuussa Patotien, Luototien sekä Riuttatien alueilla.
Lue lisää

Häiriöt,
16.5.2024

Muuttolintujen aiheuttamia sähkökatkoja havaittu runsaasti Iisalmen alueella

Olemme viime aikoina saaneet ilmoituksia Iisalmen alueilta lyhyistä sähkökatkoista, jotka ovat tapahtuneet erityisesti aamuisin ja iltaisin.
Lue lisää

Häiriöt,
15.5.2024

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Joensuun Noljakassa kaukolämmön toimituksen katko

Joensuussa Noljakassa Kortetiellä on sattunut kaivuun yhteydessä kaukolämpöputkivaurio, josta johtuen kaukolämmön toimituksessa on katko. Vikaa korjataan ja alustavasti arvioituna vika saadaan korjattua perjantain 10.5. alkuiltapäivän aikana.
Lue lisää

Häiriöt,
10.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä

Maanantaina 6.5.2024 klo 9–16 on kaukolämpöverkoston vaurion korjauksesta johtuva keskeytys lämmönjakelussa Kiuruvedellä Asematien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
3.5.2024