Savon Voima lisää kaukolämmön toimitusvarmuutta myös mahdollisissa poikkeustilanteissa

Julkaistu 19.1.2023

Savon Voima laajentaa varaenergiayhteistyötä Höyrystys Oy:n kanssa. Nopeasti siirrettävä varalämpö- ja höyryntuotantokapasiteetti turvaa jatkossa kriittisten kohteiden lämmön ja höyryn saatavuuden häiriö- ja poikkeustilanteissa koko Savon Voiman toiminta-alueella. Aiemmin tämä valmius on ollut olemassa vain osalla paikkakunnista.

Höyrytyksen palvelu käsittää siirrettävän varaenergiakaluston, joka on siirrettävissä tietyssä vasteajassa mihin tahansa Savon Voiman kaukolämpöverkkoon/höyryntuotantokohteeseen tuottamaan energiaa. Savon Voimalla on myös omia kiinteitä varalämpökeskuksia, joilla turvataan kaukolämmön toimitusvarmuutta, mutta äärimmäisessä poikkeustilanteessa voidaan pikaisesti tarvita tällaista siirrettävää kalustoa turvaamaan kaukolämmön tuotantoa ja jakelua.

– Parannamme entisestään kaukolämmön toimitusvarmuutta laajentamalla yhteistyötämme Höyrytyksen kanssa. Toimitusvarmuuden parantamisen lisäksi Höyrytyksen palvelun avulla voimme välttää investointeja omiin varalämpökeskuksiin kaukolämpöverkoissamme ja tätä kautta paranee myös kaukolämmön kustannustehokkuus. Yhteistyöllämme Höyrytyksen varaenergiaratkaisuiden kanssa on pitkä historia ja on ollut hienoa nähdä, kuinka palvelua on saatu yhä kehitettyä viime vuosina. Tässä on myös hyvä esimerkki siitä, miten kaukolämpöyhtiö huolehtii asiakkaan puolesta toimitus- ja huoltovarmuudesta. Kiinteistökohtaisessa lämmitysratkaisussa nämä asiat jäävät aina asiakkaan huolehdittaviksi, toteaa Savon Voiman kaukolämmön tuotantopäällikkö Kari Anttonen.

Lisätietoja:
Kari Anttonen
tuotantopäällikkö, Savon Voima Oyj
+358 44 723 7562
kari.anttonen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023