Savon Voima Oyj -konserni etsii toimitusjohtajaa

Julkaistu 13.9.2023

Suomen suurimpiin energia-alan toimijoihin kuuluva Savon Voima -konserni etsii tulevaisuuteen katsovaa toimitusjohtajaa. Savon Voiman strategian tavoitteena on olla hiilineutraali 2030 mennessä sekä mahdollistaa asiakkaillemme laadukkaat vihreän siirtymän palvelut.

Toimitusjohtajana vastaat konsernin kokonaisvaltaisesta johtamisesta, kehittämisestä ja toiminnan tuloksellisuudesta, toimien kiinteässä yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Lähestyt liiketoiminnan pitkäjänteistä kehittämistä ratkaisukeskeisesti ja näet toimintaympäristön muutoksen mahdollisuutena. Olet aikaansaava ja luottamusta herättävä henkilö, joka arvostaa toimialan tärkeää ja vastuullista yhteiskunnallista tehtävää sekä asiakkaidemme hyvää palvelua.

Odotamme Sinulta soveltuvan akateemisen tutkinnon lisäksi monipuolista energialiiketoimintojen tuntemusta sekä laaja-alaista johtamiskokemusta energia-alalta. Tunnet energiajärjestelmän ja -markkinoiden kokonaisuuden ja sinulla on kokemusta energiamurroksen strategisesta johtamisesta. Omaat investointien suunnitteluun liittyvää talousosaamista, hyvät vuorovaikutus- ja henkilöjohtamistaidot sekä osaamista yrityskaupoista. Työssäsi tarvitset myös sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa.

Lisätietoja tehtävästä antavat 18.9. klo 15–17 sekä 26.9. klo 16–18 Savon Voima Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koukka puh. 050 598 9567 sekä MPS-konsultit Jarkko Sipiläinen puh. 040 700 8161 sekä Harri Viitanen puh. 040 719 9411.

Jätä CV ja hakemuksesi viimeistään 1.10.2023 tästä linkistä.

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Itä-Suomen Biomassa Oy. Muita merkittäviä omistuksia alan yrityksissä konsernilla on Väre Oy:stä 46,2 %, Varkauden Aluelämpö Oy:stä 19,9 % sekä Kymppivoima Oy:stä 17,1 %. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto ja kaukolämpö. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 231,7 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa työskentelee noin 215. Savon Voima Oyj:n omistaa kokonaan Savon Energiaholding Oy, jonka omistajia ovat 20 sähköverkkoalueemme kuntaa.

Kaukolämpöä tarjoamme 22 kaukolämpöverkossa 13 kunnan alueella. Lämmön tuotannosta 72 % saadaan uusiutuvista lämmönlähteistä.  Savon Voima tuottaa sähköä 11 vesivoimalaitoksessaan sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantona Iisalmen, Pieksämäen ja Joensuun voimalaitoksissa. Paikallisesti tuotetun sähkön määrä oli yhteensä noin 350 gigawattituntia ja lisäksi konsernin omistamien tuotanto-osuuksien kautta sähköntuotantoa oli 169 gigawattituntia.

Savon Voima Verkko Oy vastaa yli 120 000 asiakkaan sähkön siirrosta ja muista verkkopalveluista Pohjois- ja Etelä-Savon sekä osin Keski-Suomen alueilla. Sähköverkkoa yhtiöllä on noin 27 800 kilometriä. Savon Voima Verkko Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 99,5 miljoonaa euroa ja noin 43 % liikevaihdosta käytettiin sähköverkon kehittämiseen säävarma-investointiohjelman mukaisesti.

Päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa.

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024