Savon Voima Oyj -konserni etsii toimitusjohtajaa

Julkaistu 13.9.2023

Suomen suurimpiin energia-alan toimijoihin kuuluva Savon Voima -konserni etsii tulevaisuuteen katsovaa toimitusjohtajaa. Savon Voiman strategian tavoitteena on olla hiilineutraali 2030 mennessä sekä mahdollistaa asiakkaillemme laadukkaat vihreän siirtymän palvelut.

Toimitusjohtajana vastaat konsernin kokonaisvaltaisesta johtamisesta, kehittämisestä ja toiminnan tuloksellisuudesta, toimien kiinteässä yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Lähestyt liiketoiminnan pitkäjänteistä kehittämistä ratkaisukeskeisesti ja näet toimintaympäristön muutoksen mahdollisuutena. Olet aikaansaava ja luottamusta herättävä henkilö, joka arvostaa toimialan tärkeää ja vastuullista yhteiskunnallista tehtävää sekä asiakkaidemme hyvää palvelua.

Odotamme Sinulta soveltuvan akateemisen tutkinnon lisäksi monipuolista energialiiketoimintojen tuntemusta sekä laaja-alaista johtamiskokemusta energia-alalta. Tunnet energiajärjestelmän ja -markkinoiden kokonaisuuden ja sinulla on kokemusta energiamurroksen strategisesta johtamisesta. Omaat investointien suunnitteluun liittyvää talousosaamista, hyvät vuorovaikutus- ja henkilöjohtamistaidot sekä osaamista yrityskaupoista. Työssäsi tarvitset myös sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa.

Lisätietoja tehtävästä antavat 18.9. klo 15–17 sekä 26.9. klo 16–18 Savon Voima Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koukka puh. 050 598 9567 sekä MPS-konsultit Jarkko Sipiläinen puh. 040 700 8161 sekä Harri Viitanen puh. 040 719 9411.

Jätä CV ja hakemuksesi viimeistään 1.10.2023 tästä linkistä.

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Itä-Suomen Biomassa Oy. Muita merkittäviä omistuksia alan yrityksissä konsernilla on Väre Oy:stä 46,2 %, Varkauden Aluelämpö Oy:stä 19,9 % sekä Kymppivoima Oy:stä 17,1 %. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto ja kaukolämpö. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 231,7 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa työskentelee noin 215. Savon Voima Oyj:n omistaa kokonaan Savon Energiaholding Oy, jonka omistajia ovat 20 sähköverkkoalueemme kuntaa.

Kaukolämpöä tarjoamme 22 kaukolämpöverkossa 13 kunnan alueella. Lämmön tuotannosta 72 % saadaan uusiutuvista lämmönlähteistä.  Savon Voima tuottaa sähköä 11 vesivoimalaitoksessaan sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantona Iisalmen, Pieksämäen ja Joensuun voimalaitoksissa. Paikallisesti tuotetun sähkön määrä oli yhteensä noin 350 gigawattituntia ja lisäksi konsernin omistamien tuotanto-osuuksien kautta sähköntuotantoa oli 169 gigawattituntia.

Savon Voima Verkko Oy vastaa yli 120 000 asiakkaan sähkön siirrosta ja muista verkkopalveluista Pohjois- ja Etelä-Savon sekä osin Keski-Suomen alueilla. Sähköverkkoa yhtiöllä on noin 27 800 kilometriä. Savon Voima Verkko Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 99,5 miljoonaa euroa ja noin 43 % liikevaihdosta käytettiin sähköverkon kehittämiseen säävarma-investointiohjelman mukaisesti.

Päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa.

Mitä uutta?

Asunto Oy Vuorelan Välke hyödyntää maa- ja kaukolämpöä

Siilinjärvelle vuonna 2023 valmistunut taloyhtiö Asunto Oy Vuorelan Välke lämpenee Savon Voiman palveluna toteuttamalla maalämmön sekä kaukolämmön hybridijärjestelmällä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu, Kaukolämpö,
14.5.2024

Säävarmaa sähköverkkoa valmistui Karttulan ja Pihkainmäen alueelle

Verkkoa on muutettu säävarmaksi verkostostrategian mukaisesti. Vanhaa verkkoa on kaapeloitu ja ilmajohdot on rakennettu teiden varsille.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
6.5.2024

Lapinlahden Hyvä Eväs pitää grillin kuumana läpi kesän

Lapinlahdella 5-tien varressa maamerkiksi muodostunut grilli Hyvä Eväs on toiminut Salonsalmen levähdysalueella vuodesta 2005 saakka.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Sähkö,
1.5.2024

Tule vaikuttamaan tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen – anna palautetta kehittämissuunnitelmaan

Avasimme sivuston, jonka kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan sähköverkon kehityssuunnitelmaan. Tule mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden verkon kehittämiseen ja anna palautetta 2.6.2024 mennessä!
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
30.4.2024

Asiakaspalvelun aukioloajat vapun ja helatorstain aikaan

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna 9.–10.5. Myös puhelinpalvelussa on poikkeusaikataulu.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
30.4.2024

Vesannolla suoritetaan verkon tarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää akustista verkon tarkastusta Vesannolla.
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.4.2024