Savon Voima Oyj -konserni etsii toimitusjohtajaa

Julkaistu 13.9.2023

Suomen suurimpiin energia-alan toimijoihin kuuluva Savon Voima -konserni etsii tulevaisuuteen katsovaa toimitusjohtajaa. Savon Voiman strategian tavoitteena on olla hiilineutraali 2030 mennessä sekä mahdollistaa asiakkaillemme laadukkaat vihreän siirtymän palvelut.

Toimitusjohtajana vastaat konsernin kokonaisvaltaisesta johtamisesta, kehittämisestä ja toiminnan tuloksellisuudesta, toimien kiinteässä yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Lähestyt liiketoiminnan pitkäjänteistä kehittämistä ratkaisukeskeisesti ja näet toimintaympäristön muutoksen mahdollisuutena. Olet aikaansaava ja luottamusta herättävä henkilö, joka arvostaa toimialan tärkeää ja vastuullista yhteiskunnallista tehtävää sekä asiakkaidemme hyvää palvelua.

Odotamme Sinulta soveltuvan akateemisen tutkinnon lisäksi monipuolista energialiiketoimintojen tuntemusta sekä laaja-alaista johtamiskokemusta energia-alalta. Tunnet energiajärjestelmän ja -markkinoiden kokonaisuuden ja sinulla on kokemusta energiamurroksen strategisesta johtamisesta. Omaat investointien suunnitteluun liittyvää talousosaamista, hyvät vuorovaikutus- ja henkilöjohtamistaidot sekä osaamista yrityskaupoista. Työssäsi tarvitset myös sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa.

Lisätietoja tehtävästä antavat 18.9. klo 15–17 sekä 26.9. klo 16–18 Savon Voima Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koukka puh. 050 598 9567 sekä MPS-konsultit Jarkko Sipiläinen puh. 040 700 8161 sekä Harri Viitanen puh. 040 719 9411.

Jätä CV ja hakemuksesi viimeistään 1.10.2023 tästä linkistä.

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Itä-Suomen Biomassa Oy. Muita merkittäviä omistuksia alan yrityksissä konsernilla on Väre Oy:stä 46,2 %, Varkauden Aluelämpö Oy:stä 19,9 % sekä Kymppivoima Oy:stä 17,1 %. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto ja kaukolämpö. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 231,7 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa työskentelee noin 215. Savon Voima Oyj:n omistaa kokonaan Savon Energiaholding Oy, jonka omistajia ovat 20 sähköverkkoalueemme kuntaa.

Kaukolämpöä tarjoamme 22 kaukolämpöverkossa 13 kunnan alueella. Lämmön tuotannosta 72 % saadaan uusiutuvista lämmönlähteistä.  Savon Voima tuottaa sähköä 11 vesivoimalaitoksessaan sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantona Iisalmen, Pieksämäen ja Joensuun voimalaitoksissa. Paikallisesti tuotetun sähkön määrä oli yhteensä noin 350 gigawattituntia ja lisäksi konsernin omistamien tuotanto-osuuksien kautta sähköntuotantoa oli 169 gigawattituntia.

Savon Voima Verkko Oy vastaa yli 120 000 asiakkaan sähkön siirrosta ja muista verkkopalveluista Pohjois- ja Etelä-Savon sekä osin Keski-Suomen alueilla. Sähköverkkoa yhtiöllä on noin 27 800 kilometriä. Savon Voima Verkko Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 99,5 miljoonaa euroa ja noin 43 % liikevaihdosta käytettiin sähköverkon kehittämiseen säävarma-investointiohjelman mukaisesti.

Päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa.

Mitä uutta?

Savon Voima Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2023: Toimintaympäristön heikentyneet näkymät haastavat kannattavuutta 

Konsernin liikevaihto oli 147,7 miljoonaa euroa ja pieneni edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 0,5 %.  Konsernin liikevoitto oli 33,9 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2,7 %.  
Lue lisää

Ajankohtaista,
29.9.2023

Iisalmen voimalaitoksella käyttöönotetaan uudet polttoaineenkäsittely- ja näytteenottolaitokset

Savon Voiman Iisalmen Parkatin voimalaitoksella tehdyt mittavat investoinnit kiinteän polttoaineenkäsittelyyn ja -näytteenottoon liittyen ovat edenneet käyttöönottovaiheeseen.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
28.9.2023

Sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle

Savon Voiman sähköasemasaneerauksesta johtuvat jakeluverkon poikkeusjärjestelyt lisäävät sähkökatkoherkkyyttä Pielaveden ja Kiuruveden alueilla lokakuun puolelle. Rakentamisen yhteydessä sähköä ohjataan varasyöttöjen varaan, mikä lisää sähkökatkoherkkyyttä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
19.9.2023

Sonkajärvellä pilotoidaan sähköverkon kuntotarkastusta dronella

Savon Voima Verkko Oy sekä Insplan Oy pilotoivat dronella tehtävää keskijänniteverkon kuntotarkastusta
Lue lisää

Ajankohtaista,
15.9.2023

Savon Voima tukee United Northern Skaters ry:tä

Savon Voima on sopinut yhteistyösopimuksen luisteluseura United Northern Skaters ry:n kanssa tulevalla sopimuskaudella.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.9.2023

Savon Voima Verkon alueella jälleen luvassa aurinkopaneeleiden huippuvuosi  

Toukokuussa 2023 saavutettiin Savon Voima Verkon alueella aurinkosähköjärjestelmien verkkoon liittämisen kaikkien aikojen ennätyskuukausi. Yli 90 prosenttia järjestelmistä tulee yhä yksityishenkilöiden käyttöön. Suosiosta huolimatta verkkoon liitettyjen järjestelmien nimellisteho on pysynyt viime vuodet tasaisena.  
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
11.9.2023