Savon Voima Verkko Oy uudistaa yhdessä ENP Power Oy:n kanssa 110 kV sähkölinjan Alapitkän ja Siilinjärven välillä

Julkaistu 17.1.2024

Savon Voima Verkko Oy on aloittanut 110 kV sähkönsiirtolinjan uudistamisen Alapitkän ja Siilinjärven välille. Hankkeen urakoitsijana toimii Savon Voima Verkon kanssa ensimmäistä kertaa ENP Power Oy. Uudistettavan linjan pituus on yhteensä noin 15 kilometriä ja se kattaa 110 kV sähkölinjan osuuden Alapitkän ja Siilinjärven välillä sekä lyhyen välin Alapitkän ja Pielaveden välillä. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 3,2 miljoonaa euroa.

Sähkölinjan rakennustyöt aloitetaan helmi–maaliskuun 2024 aikana ja hankeaikataulun mukaisesti linjan olisi määrä valmistua 22.5.2025 mennessä. ENP Power Oy hyödyntää hankkeessa lukuisia aliurakoitsijoita ja tahtotilana on tarjota työtä hankkeen parissa myös paikallisille yrityksille sekä maanomistajille esimerkiksi huoltoteiden auraamiseen ja kunnossapitoon liittyvissä tehtävissä. ENP Powerin kautta projekti työllistää hankkeen aikana noin 10–25 henkeä.

– Alapitkän ja Siilinjärven välille saneerattavan 110 kV sähkölinjan merkitys on tärkeä Savon Voima Verkon kannalta, koska se tukee merkittävästi alueen sähkönsiirron käyttövarmuutta, sekä kasvattaa voimajohdon siirtokapasiteettia. Tämä mahdollistaa energiamurroksen myötä tapahtuvan sähkönsiirron kasvun alueella, kertoo Savon Voima Verkon verkostotöiden projektipäällikkö Jasu Heikkinen.

Alapitkä–Siilinjärvi 110 kV sähkölinjan rakentamisen tiimi: Marko Elorinne, Jouni Lapinkorpi ja Markku Tuomela ENP Power Oy:stä sekä Jasu Heikkinen ja Jari Ruotsalainen Savon Voima Verkko Oy:stä

Saneerauksessa uusi linja tullaan rakentamaan pääosin vanhalle lunastetulle maa-alueelle. Linjan rakentamisen aikana sähkönsyöttö on varasyöttöjärjestelyjen varassa.

– Nyt laaditun suunnitelman mukaisesti asiakkaille linjan rakentamisesta koituvien sähkökatkojen määrät pystytään minimoimaan ja mahdollisista katkoksista tullaan ilmoittamaan asiakkaille hyvissä ajoin etukäteen, Heikkinen vakuuttaa.

Pääurakoitsijana toimivan ENP Power Oy:n osalta hankkeen projektipäällikkönä toimii Markku Tuomela ja työmaapäällikkönä Jouni Lapinkorpi. Saneerattavan linjan suunnittelu on viimeistelyvaiheessa ja sen teknisestä yleis- ja pääsuunnittelusta vastaa Despro Oy.

– Me olemme erittäin innoissamme päästessämme rakentamaan Alapitkä–Siilinjärvi linjaa yhdessä Savon Voima Verkon kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus yhdistää yritystemme voimat ja rakentaa pitkälle tulevaisuuteen tähtäävää yhteistyötä, ENP Power Oy:n toimitusjohtaja Marko Elorinne summaa.

Lisätietoja:

Jasu Heikkinen
Projektipäällikkö, verkostotyöt
P. 050 403 6661
jasu.heikkinen(at)savonvoima.fi

Markku Tuomela
Projektipäällikkö
P. 050 473 0240
markku.tuomela(at)enp.fi

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024