Savon Voima Verkko Oy uudistaa yhdessä ENP Power Oy:n kanssa 110 kV sähkölinjan Alapitkän ja Siilinjärven välillä

Julkaistu 17.1.2024

Savon Voima Verkko Oy on aloittanut 110 kV sähkönsiirtolinjan uudistamisen Alapitkän ja Siilinjärven välille. Hankkeen urakoitsijana toimii Savon Voima Verkon kanssa ensimmäistä kertaa ENP Power Oy. Uudistettavan linjan pituus on yhteensä noin 15 kilometriä ja se kattaa 110 kV sähkölinjan osuuden Alapitkän ja Siilinjärven välillä sekä lyhyen välin Alapitkän ja Pielaveden välillä. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 3,2 miljoonaa euroa.

Sähkölinjan rakennustyöt aloitetaan helmi–maaliskuun 2024 aikana ja hankeaikataulun mukaisesti linjan olisi määrä valmistua 22.5.2025 mennessä. ENP Power Oy hyödyntää hankkeessa lukuisia aliurakoitsijoita ja tahtotilana on tarjota työtä hankkeen parissa myös paikallisille yrityksille sekä maanomistajille esimerkiksi huoltoteiden auraamiseen ja kunnossapitoon liittyvissä tehtävissä. ENP Powerin kautta projekti työllistää hankkeen aikana noin 10–25 henkeä.

– Alapitkän ja Siilinjärven välille saneerattavan 110 kV sähkölinjan merkitys on tärkeä Savon Voima Verkon kannalta, koska se tukee merkittävästi alueen sähkönsiirron käyttövarmuutta, sekä kasvattaa voimajohdon siirtokapasiteettia. Tämä mahdollistaa energiamurroksen myötä tapahtuvan sähkönsiirron kasvun alueella, kertoo Savon Voima Verkon verkostotöiden projektipäällikkö Jasu Heikkinen.

Alapitkä–Siilinjärvi 110 kV sähkölinjan rakentamisen tiimi: Marko Elorinne, Jouni Lapinkorpi ja Markku Tuomela ENP Power Oy:stä sekä Jasu Heikkinen ja Jari Ruotsalainen Savon Voima Verkko Oy:stä

Saneerauksessa uusi linja tullaan rakentamaan pääosin vanhalle lunastetulle maa-alueelle. Linjan rakentamisen aikana sähkönsyöttö on varasyöttöjärjestelyjen varassa.

– Nyt laaditun suunnitelman mukaisesti asiakkaille linjan rakentamisesta koituvien sähkökatkojen määrät pystytään minimoimaan ja mahdollisista katkoksista tullaan ilmoittamaan asiakkaille hyvissä ajoin etukäteen, Heikkinen vakuuttaa.

Pääurakoitsijana toimivan ENP Power Oy:n osalta hankkeen projektipäällikkönä toimii Markku Tuomela ja työmaapäällikkönä Jouni Lapinkorpi. Saneerattavan linjan suunnittelu on viimeistelyvaiheessa ja sen teknisestä yleis- ja pääsuunnittelusta vastaa Despro Oy.

– Me olemme erittäin innoissamme päästessämme rakentamaan Alapitkä–Siilinjärvi linjaa yhdessä Savon Voima Verkon kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus yhdistää yritystemme voimat ja rakentaa pitkälle tulevaisuuteen tähtäävää yhteistyötä, ENP Power Oy:n toimitusjohtaja Marko Elorinne summaa.

Lisätietoja:

Jasu Heikkinen
Projektipäällikkö, verkostotyöt
P. 050 403 6661
jasu.heikkinen(at)savonvoima.fi

Markku Tuomela
Projektipäällikkö
P. 050 473 0240
markku.tuomela(at)enp.fi

Mitä uutta?

Myrskyihin varautuminen vaatii ennakointia, investointeja ja hyviä käytäntöjä

Savon Voima Verkko on sitoutunut pitämään sähköverkon kunnossa ja turvallisena, jotta myrskyt eivät aiheuttaisi merkittäviä häiriöitä asiakkaillemme. Lisäksi kehitämme ja investoimme verkkoon vuosittain kymmeniä miljoonia säävarmuuden sekä verkon kapasiteetin parantamiseksi.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
16.7.2024

Savon Voiman Joensuun voimalaitoksen uusi kaukolämpöakku on saavuttanut lakikorkeutensa

Valmistuva kaukolämpöakku tarjoaa Savon Voiman Joensuun voimalaitokselle mahdollisuuden entistä joustavampaan energian tuotantoon sekä lisää merkittävän keinon lämmöntuotanto- ja ohjausjärjestelmän optimointiin.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
11.7.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024

Sähköverkon lentotarkastukset jatkuvat maanantaista 17.6.2024 alkaen

Savon Voima Verkon lentotarkastukset ilmajohtoverkon kunnonhallintaa varten jatkuvat viikoilla 25 ja 26.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö, Säävarma,
14.6.2024