Savon Voiman juhlavuoden lahjoituksella parannetaan kalojen lisääntymismahdollisuuksia Kuvansinjoessa

Julkaistu 6.2.2023

Savon Voiman 75-vuotisjuhlavuoden 2 000 euron lahjoituksen saajaksi valikoitui Saimaan Lohikalojen Ystävät ry, joka on perustettu vuonna 2016. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on erilaisin hankkein edistää koko Saimaan alueen lohikalakantojen elinvoimaisuutta ja yleistä tietoisuutta niiden tilasta.

Käytännön toimenpiteinä yhdistys tekee sekä mädin, että lohikalojen istutuksia ja kunnostaa Saimaan vesistöalueella jokia ja puroja niin, että lohi- ja taimenkannat voisivat jatkossa lisääntyä niissä luontaisesti.

– Savon Voiman lahjoituksen osalta saimme itse etsiä kyseiselle summalle mielestämme parhaan kohteen ja sellaiseksi valitsimme Varkauden ja Joroisten kuntarajalla virtaavan Kuvansijoen. Siellä meillä on tavoitteena tehdä koskien kalataloudellista kunnostusta, ja sillä pyritään parantamaan kalojen luontaisia lisääntymismahdollisuuksia kyseisellä alueella. Sähkökalastuksen perusteella kyseinen kohde on hyvin potentiaalinen, sillä merkkejä niin järvilohen, kuin taimenenkin esiintymisestä sieltä saatiin, toteaa Saimaan Lohikalojen Ystävät ry:n puheenjohtaja Pekka Huupponen.

Tämän alkuvuoden aikana yhdistys ja paikalliset toimijat kilpailuttavat ja valitsevat kohteelle suunnittelijan. Suunnitelman valmistuttua haetaan töiden aloittamiseksi aluehallintovirastosta vesitalouslupaa. Kun lupa- ja rahoitusasiat ovat kunnossa, voidaan kunnostustyöt aloittaa. Arvion mukaan tämä tapahtuu aikahaarukassa vuosina 2024–2026.

– Poikasistutuksia alueelle pyritään tekemään koko ajan myös ennen kunnostustöitä, jolloin kalakantojen elvytys saadaan heti käyntiin. Alueelle istutetaan järvilohta, järvitaimenta ja myös harjuksen osalta kohde voisi olla otollinen, arvio Huupponen.

Juhlavuoden lahjoituksen yhteydessä järjestimme myös asiakasarvonnan, johon asiakkaat pystyivät Väppi-palvelun palautelomakkeen kautta osallistumaan ja samalla jokainen sitä kautta lähetetty osallistuminen kasvatti myös lahjoituspotin suuruutta. Palkintona olleen TahkoSpa-viikonloppupaketin voitti Hilkka K Lapinlahdelta.

Mitä uutta?

Haemme asentajaa kaukolämpötoimintaan

Haemme kunnossapidon moniosaajaa eteläiselle tuotantoalueellemme, pääpaikkana Suonenjoki.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
24.3.2023

Savon Voima etsii startup-kumppaneita Tahkon Ski Lift Pitch -tapahtumassa

Savon Voima aikoo avata energiankäytön dataa startup-kumppaneiden hyödynnettäväksi. Yhteistyön ainoana ehtona on, että lopputulemana on asiakkaille hyötyä tuottava palvelu tai tuote.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pielaveden Virtelantien alueella

Keskiviikkona 22.3.2023 kello 8.00-16.00 välisenä aikana on lämmönjakelun keskeytys Pielaveden Virtelantien alueella.
Lue lisää

Häiriöt,
21.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Suonenjoella

Torstaina 16.3.2023 kello 8–20 on kaukolämpöverkoston vauriokorjauksesta johtuva lämmönjakelun keskeytys Suonenjoella.
Lue lisää

Häiriöt,
15.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Siilikujalla Joensuussa

Kaukolämmön jakelukeskeytys Siilikujalla Joensuussa
Lue lisää

Häiriöt,
13.3.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Tiistaina 7.3.2023 kello 9.00-11.00 välisenä aikana on Pieksämäellä lämmönjakelun keskeytys Ruusalantien alueella
Lue lisää

Häiriöt,
3.3.2023