Savon Voiman juhlavuoden lahjoituksella parannetaan kalojen lisääntymismahdollisuuksia Kuvansinjoessa

Julkaistu 6.2.2023

Savon Voiman 75-vuotisjuhlavuoden 2 000 euron lahjoituksen saajaksi valikoitui Saimaan Lohikalojen Ystävät ry, joka on perustettu vuonna 2016. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on erilaisin hankkein edistää koko Saimaan alueen lohikalakantojen elinvoimaisuutta ja yleistä tietoisuutta niiden tilasta.

Käytännön toimenpiteinä yhdistys tekee sekä mädin, että lohikalojen istutuksia ja kunnostaa Saimaan vesistöalueella jokia ja puroja niin, että lohi- ja taimenkannat voisivat jatkossa lisääntyä niissä luontaisesti.

– Savon Voiman lahjoituksen osalta saimme itse etsiä kyseiselle summalle mielestämme parhaan kohteen ja sellaiseksi valitsimme Varkauden ja Joroisten kuntarajalla virtaavan Kuvansijoen. Siellä meillä on tavoitteena tehdä koskien kalataloudellista kunnostusta, ja sillä pyritään parantamaan kalojen luontaisia lisääntymismahdollisuuksia kyseisellä alueella. Sähkökalastuksen perusteella kyseinen kohde on hyvin potentiaalinen, sillä merkkejä niin järvilohen, kuin taimenenkin esiintymisestä sieltä saatiin, toteaa Saimaan Lohikalojen Ystävät ry:n puheenjohtaja Pekka Huupponen.

Tämän alkuvuoden aikana yhdistys ja paikalliset toimijat kilpailuttavat ja valitsevat kohteelle suunnittelijan. Suunnitelman valmistuttua haetaan töiden aloittamiseksi aluehallintovirastosta vesitalouslupaa. Kun lupa- ja rahoitusasiat ovat kunnossa, voidaan kunnostustyöt aloittaa. Arvion mukaan tämä tapahtuu aikahaarukassa vuosina 2024–2026.

– Poikasistutuksia alueelle pyritään tekemään koko ajan myös ennen kunnostustöitä, jolloin kalakantojen elvytys saadaan heti käyntiin. Alueelle istutetaan järvilohta, järvitaimenta ja myös harjuksen osalta kohde voisi olla otollinen, arvio Huupponen.

Juhlavuoden lahjoituksen yhteydessä järjestimme myös asiakasarvonnan, johon asiakkaat pystyivät Väppi-palvelun palautelomakkeen kautta osallistumaan ja samalla jokainen sitä kautta lähetetty osallistuminen kasvatti myös lahjoituspotin suuruutta. Palkintona olleen TahkoSpa-viikonloppupaketin voitti Hilkka K Lapinlahdelta.

Mitä uutta?

Asiakaspalvelun aukioloajat viikolla 10

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteinen asiakaspalvelupiste on suljettuna viikolla 10.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakaspalvelu,
21.2.2024

Viikonlopulle ennustettu rankka lumisade nostaa sähkökatkojen riskiä toimialueellamme

Perjantai-iltana ja lauantaina Savon Voima Verkon alueelle saapuva rankka lumisade voi aiheuttaa sähkökatkoja koko jakelualueella. Pyydämme asiakkaitamme varautumaan.
Lue lisää

Ajankohtaista, Verkossa,
16.2.2024

Uusien mittarien myötä kulutusta voi seurata Väpissä aiempaa reaaliaikaisemmin

Aidon 7000-sarjan sähkömittarien lähettämä kulutusmittausdata on nyt luettavissa Väppi-sovelluksessa 1–3 tunnin viiveellä.
Lue lisää

Ajankohtaista, Sähkö,
12.2.2024

Kaukon päivä tulee jälleen – tervetuloa polskimaan ilmaiseksi!

Kutsumme kaiken ikäiset uintimaisterit polskimaan maksutta kuuteen alueemme uimahalliin sunnuntaina 3.3.2024.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
12.2.2024

Kuopion Energian ja Savon Voiman Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma tarjoaa kesätöitä alaikäisille

Energia-alan houkuttelevuus on ollut matalalla viime vuosina nuorten keskuudessa, minkä vuoksi Kuopion Energia ja Savon Voima järjestävät tänä kesänä yhdessä nuorille suunnatun Tutustu ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma.
Lue lisää

Ajankohtaista,
9.2.2024

Energia-ala tutuksi – hae 2 viikon harjoittelujaksolle nyt!

Me Savon Voimalla ja Kuopion Energialla etsimme nyt reippaita 15–17-vuotiaita peruskoululaisia ja lukiolaisia tutustumaan energia-alan monipuolisiin työtehtäviin!
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
9.2.2024