Savon Voiman ympäristöjärjestelmälle ISO-sertifikaatti

Julkaistu 1.9.2022

Riippumaton sertifiointiyritys Inspecta Sertifiointi on myöntänyt Savon Voimalle ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatin. Sertifikaatti on merkki, että Savon Voiman ympäristöjärjestelmä täyttää standardin mukaiset vaatimukset.

Savon Voiman kaukolämmön ja sähkön tuotannon sekä jakelun ympäristöjärjestelmä on saanut ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatin. Sertifikaatti on merkki, että Savon Voiman toiminta täyttää standardin asettamat vaatimukset ja on sitoutunut jatkuvaan parantamiseen ympäristöasioiden hallinnassa. Sertifioidun hallintamallin avulla Savon Voima tunnistaa toiminnastaan aiheutuvat ympäristövaikutukset sekä asettaa tavoitteita ja päämääriä ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Sertifikaatti kattaa sekä Savon Voima Verkon että Savon Voiman kaukolämmön ja sähköntuotannon toiminnot mukaan lukien kaukolämmön- ja sähköntuotantolaitokset, sähköasemat ja kaukolämpöverkot. Sertifikaatti tuli voimaan 18.8.2022 alkaen.

”Tämä on hieno merkkipaalu Savon Voiman ympäristötyössä. Me olemme ylisukupolvinen yritys ja siksi myös ympäristöarvot ovat olleet jo pitkään luonnollinen osa kaikkea toimintaamme. Tämä ISO-sertifikaatti vahvistaa, että tekemämme työ on aidosti vaikuttavaa ja merkittävää. Jatkamme ympäristön eteen tekemämme työn kehittämistä ja lisäämme työntekijöidemme ympäristötietoisuutta, ja näin teemme osamme ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseksi”, sanoo Savon Voiman toimitusjohtaja Arto Sutinen.

Sertifiointiarvioinnin suoritti riippumaton testaus-, tarkastus- ja sertifiointiyritys Inspecta Sertifiointi Oy.

Lisätietoja:
Sanna Turunen, Savon Voima, ympäristöpäällikkö, sanna.turunen@savonvoima.fi

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023