Syysmyräkkä katkoo sähköjä Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 20.9.2023

Lounaasta puhaltava sateinen syysmyrsky on rantautunut Savon Voima Verkon jakelualueelle katkoen sähköjä erityisesti Kuopion eteläpuoleisella alueella.

Lounaasta puhaltava sateinen syysmyrsky on rantautunut Savon Voima Verkon jakelualueelle katkoen sähköjä Kuopion eteläpuoleisella alueella. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä myrsky antoi jo esimakua Kuopion pohjoispuolella, kun puuskatuulet katkoivat sähköjä noin kello 1.00 alkaen.

Tällä hetkellä kello 9.00 sähköttömiä käyttöpaikkoja on runsaat 6000 ja tilanteen ennustetaan heikentyvän päivän edetessä – kuitenkin niin, että pahin myräkkä olisi ohi klo 16.00 mennessä. Asentajat ovat olleet töissä läpi yön ja resursseja on varattu koko jakelualueelle, jotta viat saadaan korjattua mahdollisimman pian. Työturvallisuudesta ei kuitenkaan tingitä, vaan täydellä teholla viankorjaus saadaan käyntiin, kun säätilanne on rauhoittunut ja työnteko on turvallista.

Viat ovat pääosin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamia. Tällaiseen vuodenaikaan, kun puissa on vielä lehvästön vuoksi paljon tuulipinta-alaa ja maa ei ole jäässä, puut ovat erityisen herkkiä kaatumaan. Tällöin jo 14 m/s tuuli riittää aiheuttamaan sähkökatkoja.

Asiakaspalvelumme on tilanteen vuoksi kuormittunut, joten pyydämme asiakkaitamme kiireettömissä asioissa olemaan yhteydessä sähköpostitse tai siirtämään asiointiaan myöhemmäksi, kunnes tilanne on normalisoitunut.

Lue lisää: Näin varaudut sähkökatkoon ja toimit häiriötilanteessa

Huom!

Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa olevan tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä vuorokauden ympäri päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai Väppi-mobiilisovelluksen avulla.

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa pitää heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalveluun.

Lue lisää: Hengenvaarallinen nollavika – näin tunnistat sen

Mitä uutta?

Juha Räsänen Savon Voiman uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta alkaen

Savon Voima Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi DI Juha Räsäsen 1.12.2023 alkaen. Juha Räsänen on toiminut vuodesta 2019 alkaen Savon Voiman energiantuotannon ja kaukolämmön liiketoimintajohtajana.
Lue lisää

Ajankohtaista,
30.11.2023

Savon Voima Oyj lisää varavoimaa Joensuussa

Savon Voima Oyj on investoinut Joensuun alueen lämmöntuotantoon uuden sähkön varavoimakoneen vuoden 2023 aikana.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö,
27.11.2023

Joensuun voimalaitoksen alueella muurattiin biohiilitehtaan peruskivi

Joensuun Iiksenvaaralle on rakentumassa moderni energiayhteisö, johon kuuluvat muun muassa Savon Voiman CHP-voimalaitos ja rakenteilla oleva Taalerin omistama Joensuu Biocoalin Euroopan suurin teollisen mittaluokan torrefioidun biomassan tuotantolaitos. Torstaina 23.11.2023 juhlistettiin projektin etenemistä peruskiven muurauksella.
Lue lisää

Ajankohtaista, Ympäristö,
24.11.2023

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Keskiviikkona 22.11. on Iisalmessa kaukolämpövaurionkorjauksesta johtuva keskeytys kaukolämmön jakelussa.
Lue lisää

Häiriöt,
22.11.2023

Sähkönmyyntiyhtiö Väre kasvaa – 80 000 asiakasta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen.
Lue lisää

Ajankohtaista,
21.11.2023

Äkillinen kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Vuotokorjauksen yhteydessä vaurioituneen kaukolämpöputken vuoksi joudumme keskeyttämään kaukolämmön jakelun Iisalmessa maanantaina 20.11.2023. Putken korjaus on aloitettu välittömästi ja arvion mukaan lämmönjakelu saadaan normalisoitua alkuiltaan mennessä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.11.2023