Syysmyräkkä katkoo sähköjä Savon Voima Verkon jakelualueella

Julkaistu 20.9.2023

Lounaasta puhaltava sateinen syysmyrsky on rantautunut Savon Voima Verkon jakelualueelle katkoen sähköjä erityisesti Kuopion eteläpuoleisella alueella.

Lounaasta puhaltava sateinen syysmyrsky on rantautunut Savon Voima Verkon jakelualueelle katkoen sähköjä Kuopion eteläpuoleisella alueella. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä myrsky antoi jo esimakua Kuopion pohjoispuolella, kun puuskatuulet katkoivat sähköjä noin kello 1.00 alkaen.

Tällä hetkellä kello 9.00 sähköttömiä käyttöpaikkoja on runsaat 6000 ja tilanteen ennustetaan heikentyvän päivän edetessä – kuitenkin niin, että pahin myräkkä olisi ohi klo 16.00 mennessä. Asentajat ovat olleet töissä läpi yön ja resursseja on varattu koko jakelualueelle, jotta viat saadaan korjattua mahdollisimman pian. Työturvallisuudesta ei kuitenkaan tingitä, vaan täydellä teholla viankorjaus saadaan käyntiin, kun säätilanne on rauhoittunut ja työnteko on turvallista.

Viat ovat pääosin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamia. Tällaiseen vuodenaikaan, kun puissa on vielä lehvästön vuoksi paljon tuulipinta-alaa ja maa ei ole jäässä, puut ovat erityisen herkkiä kaatumaan. Tällöin jo 14 m/s tuuli riittää aiheuttamaan sähkökatkoja.

Asiakaspalvelumme on tilanteen vuoksi kuormittunut, joten pyydämme asiakkaitamme kiireettömissä asioissa olemaan yhteydessä sähköpostitse tai siirtämään asiointiaan myöhemmäksi, kunnes tilanne on normalisoitunut.

Lue lisää: Näin varaudut sähkökatkoon ja toimit häiriötilanteessa

Huom!

Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa olevan tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä vuorokauden ympäri päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai Väppi-mobiilisovelluksen avulla.

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa pitää heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalveluun.

Lue lisää: Hengenvaarallinen nollavika – näin tunnistat sen

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä

Tiistaina 21.5. kello 7.30–15.00 välisenä aikana on kaukolämpöverkoston saneeraustöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuun Rantakylässä. Keskeytys koskee kiinteistöjä kaduilla Aallontie, Vihurintie, Tyrskytie ja Vanatie.
Lue lisää

Häiriöt,
21.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joroisissa

Torstaina 23.5. kello 8–14 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Joroisissa.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Keskiviikkona 22.5. kello 8–12 välisenä aikana on kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä. Keskeytys johtuu kaukolämpöverkoston huoltotöistä.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Varpaisjärvellä

Tiistaina 21.5. klo 6.00 – 10.00 on keskeytys lämmönjakelussa Varpaisjärven koulun ympäristössä, tarkemmin alueella Koivuniementie, Koulutie, Kirjastontie, Kauppatie ja Rivitie.
Lue lisää

Häiriöt,
20.5.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Joensuussa

Maanantaina 20.5. klo 7.30 – 13.30 on keskeytys lämmönjakelussa Joensuussa Patotien, Luototien sekä Riuttatien alueilla.
Lue lisää

Häiriöt,
16.5.2024

Muuttolintujen aiheuttamia sähkökatkoja havaittu runsaasti Iisalmen alueella

Olemme viime aikoina saaneet ilmoituksia Iisalmen alueilta lyhyistä sähkökatkoista, jotka ovat tapahtuneet erityisesti aamuisin ja iltaisin.
Lue lisää

Häiriöt,
15.5.2024