Töihin energia-alalle

Julkaistu 13.4.2022

Energia-ala on täynnä mielenkiintoisia työtehtäviä. Lisääntyvän digitalisaation ja ilmastonmuutoksen aiheuttamien haasteiden ansiosta työtehtävien luonne muuttuu ja monipuolistuu jatkuvasti. Millaista sitten on tehdä uraa verkkoyhtiössä?

Joel Kari aloitti kesäkuun alussa yleissuunnittelijana Savon Voima Verkko Oy:ssä.  

– Tehtävänäni on verkostostrategian vieminen käytäntöön. Se tarkoittaa sähköverkon kehittämistä ja pitkän tähtäimen suunnittelua sekä hankkeiden eteenpäinviemistä. Yhteydenpito kumppaneiden kanssa on tiivistä ja työ monipuolista. Vastaan ei ole vielä tullut kahta samanlaista päivää, kertoo Joel Kari.

Joel sai kosketuksen alalle käytännön kokemuksen kautta.  

Pääsin ammattikorkeakouluopintojen aikana töihin käyttökeskukseen sähköverkon valvontatehtäviin. Siitä se kipinä syttyi alalle. Verkkopuolen tehtävät tuntuivat alueelta, jossa haluan työskennellä ja kehittyä. Samalla löytyi myös pääaine, kun jatkoin opiskelua yliopistossa.  

Mikä työssä on parasta? Mikä haastavaa? 

– Sähkön saannin turvaaminen on tärkeää työtä, sillä on iso konkreettinen merkitys alueen ihmisille. Uteliaana katson myös tulevaisuuteen. Tässä tehtävässä olen aitiopaikalla seuraamassa kehitystä, niin tekniseltä kuin myös ilmastonmuutoksen kannalta. Pitää tehdä oikeita ratkaisuja. Sähköverkon tulee toimia myös tulevaisuudessa, vaikka maailma ja sähkönkäyttö muuttuvat. 

Miksi alalle kannattaa hakea? 

Sähköala on todella monipuolinen. Alan koulutus avaa monia ovia monenlaisiin tehtäviin ja työpaikkoihin. Voin lämpimästi suositella. 

Aiheesta lisää Linjoja pitkin -podcastin jaksossa 6.

Kuuntele lisää Linjoja pitkin -podcastista 

SARJAN PODCASTIT:

Jakso 1: Kestääkö sähköverkko? 

Kestääkö sähköverkko tulevaisuuden muutokset? Linjoilla ovat keskustelemassa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä sekä Savon Voima Verkko Oy:n toimitusjohtaja Lauri Siltanen.

Jakso 2: Tulevaisuuden mahdollistaja 

Sähköverkon toimitusvarmuutta on parannettu suurilla investoinneilla, mikä on samalla nostanut verkkopalvelumaksuja. Miten uusi sähkömarkkinalaki vaikuttaa investointeihin? Keskustelemassa Arto
Rajala Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Jouni Pylvänäinen Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä.

Jakso 3: Kuinka säilytämme maakuntien elinvoiman globaaleissa muutoksissa?

Miten säilytämme alueellisen elinvoiman? Mikä rooli on sähköverkoilla ja sähkö-
verkkoyhtiöillä? Keskustelemassa Pohjois-
Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitus-
johtaja Pertti Menonen.

Jakso 4: Kunnat ilmastotavoitteiden edessä 

Millaisia ratkaisuja ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii ja kuinka energiayhtiöiden osaaminen valjastetaan kuntien avuksi. Keskustelemassa Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska ja Suur-Savon Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

Jakso 5: Sujuva yhteistyö verkonrakentamisen lupakäytännöissä 

Sujuva yhteistyö on tärkeää niin verkkoyhtiöille kuin maanomistajillekin. Kuinka sitä voisi kehittää edelleen? Keskustelemassa Tuomo Hakkarainen Kymenlaakson Sähköverkosta ja Vesa Kallio MTK Etelä-Savosta.

Jakso 6: Energia – monien mahdollisuuksien ala

Onko energia-ala kiinnostava nuorille ja kuinka saada kiinnostumaan alasta? Keskustelemassa nuoret työntekijät Tatja Syrjämäki Järvi-Suomen Energiasta ja Joel Kari Savon Voimasta, sekä Maiju Korhonen Energiateollisuudesta.

Mitä uutta?

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Rautalammilla

Torstaina 18.4. kello 8.00–14.00 on kaukolämpöverkoston huoltotöistä johtuva lämmönjakelun keskeytys Rautalammilla.
Lue lisää

Häiriöt,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024