Viikonlopun ukkoset vaivasivat sähkönjakelua Pohjois-Savossa

Julkaistu 3.6.2024

Ukkoset ja paikalliset rajut vesisateet vaivasivat Savon Voima Verkon sähkönjakelua viikonloppuna lauantai-iltapäivällä painottuen verkkoalueen kaakkoisosiin ja sunnuntaina aamusta iltaan painottuen lounaisosiin. Muualla verkossa ilmeni ukkosista ja sateista johtuen joitain yksittäisiä vikoja. Ukkosen aiheuttamien vikojen vuoksi sunnuntaina asiakkaistamme keskimäärin sähköttömiä oli noin 500 yhtäaikaisesti, ja enimmillään sähköt olivat poikki noin 4500 asiakkaaltamme.

Kaikki tiedossa olevat sähköverkon viat saatiin korjattua sunnuntain aikana. Ukkosen aiheuttamien muuntajavikojen korjaaminen kesti pisimpään. Laajan ukkosrintaman seurauksena rikkoontui muun muassa sähköverkossa muuntajia, ylijännitesuojia, keskijänniteverkon kytkemö, katkenneita ilmajohtoja, palaneita sulakkeita, sähkömittareita sekä asiakaslaitteita (keskusvaurioita, pääsulakkeita). Muutamat ilmenneistä vioista olivat kestoltaan asiakkaille vakiokorvauksiin oikeuttavia.

Ukkosen rikkomien sähkömittareiden vaihtoja jatketaan edelleen ja toimimattomia mittareita luultavimmin paljastuu arjen jatkuessa lisää. Mahdollisiin uusiin vikoihin varaudutaan, koska ukkoset voivat rasittaa sähköverkon komponentteja ja laitteita niin, että vaikka ne salaman välittömästi aiheuttamat jänniterasitukset kestäisivätkin, voivat ne vikaantua edelleen vielä lähiaikoina.

Lue lisää: Näin toimit sähkökatkotilanteessa

Väppi-sovelluksen Häiriövahti lähettää viestit sähkökatkoista ja -vioista

Väppi-sovelluksen Häiriövahti-palvelu lähettää sinulle automaattisesti viestin tiedossamme olevista keskijänniteverkon sähkökatkoista heti vian ilmettyä tekstiviestinä. Tämä edellyttää, että meillä on käytössä ajan tasalla oleva puhelinnumerosi. Puhelinnumeron voit tarkistaa ja tarvittaessa päivittää Väppi-sovelluksessa. Häiriövahtiin voit lisätä useamman vastaanottajan numeron häiriöviesteille sekä asettaa halutun ajan hälytyksien vastaanottamiselle. Näin voit rajata esimerkiksi yöaikaan saapuvat viestit pois. Voit tilata häiriöilmoitukset myös sähköpostiin ja esimerkiksi ilmoittaa meille havaintoja vikapaikoista.

Katso ohjeet Häiriövahdin aktivoimiseksi:

Mitä uutta?

Kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa

Tiistaina 25.6.2024 kello 08.00–18.00 on kaukolämpöverkoston huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Iisalmessa. Keskeytys koskee kiinteistöjä Päiviönkadun, Riistakadun, Rantakadun, Haukiniemenkadun, Iivolankadun, Kirkkopuistonkadun ja Louhenkadun alueilla.
Lue lisää

Häiriöt,
20.6.2024

Kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä

Maanantaina 24.6.2024 kello 10–16 on kaukolämpöverkoston huollosta johtuva kaukolämmön jakelukeskeytys Pieksämäellä.
Lue lisää

Häiriöt,
19.6.2024

Suonenjoen Pakkasmarjan prosessin hukkalämmöt hyödynnetään kaukolämmöksi

Ratkaisu hukkalämpöjen hyödyntämiseen löytyi Savon Voiman kaukolämmön kaksisuuntaisuuden mahdollistamasta energian talteenotosta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kaukolämpö,
18.6.2024

Kesäkuussa tutustuttiin ja tienattiin

Me Savon Voimalla yhdistimme tänä keväänä voimamme Kuopion Energian kanssa ja järjestimme 15–17-vuotiaille suunnatun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.6.2024

Pieksämäellä kaukolämmön toimituksessa äkillinen katko

Pieksämäellä on sattunut kaukolämpöverkostoon putkirikko, mistä johtuen Pieksämäellä on tällä hetkellä äkillinen kaukolämmön jakelukatko.
Lue lisää

Häiriöt,
18.6.2024

Savon Voima investoi voimakkaasti sähköiseen lämmöntuotantoon – yhtiö rakentaa lämpöpumppulaitoksen Joensuun voimalaitokselle

Savon Voiman tavoitteena on olla energiantuotannossa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja nyt käynnistyvä laitoshanke on merkittävä panostus päästöttömään ja sähköistyvään kaukolämmön tuotantoon.
Lue lisää

Ajankohtaista, Kaukolämpö, Ympäristö,
17.6.2024