100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle

Julkaistu 26.2.2024

Tampereen Energia Oy ja Väre Oy ovat sopineet järjestelystä, jonka mukaan Tampereen Energian sähkön vähittäismyynnin kuluttaja- ja yritysasiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi 1.7.2024. Tampereen Energialla on noin 100 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea.

Sopimusten siirto ei vaikuta Tampereen Energian asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät sellaisenaan hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle ja säilyvät entisellään: määräaikaiset sopimukset määräajan loppuun ja toistaiseksi voimassa olevat jatkuvat sopimusehtojen mukaisesti. Asiakkaan ei tarvitse tehdä itse mitään sopimusten siirron osalta.

Väreen toimitusjohtajan Juha Keski-Karhun mukaan Väre on etsinyt pitkään ja systemaattisesti laajentumismahdollisuuksia sähkön vähittäismyynnissä Suomessa. Nyt tehty kauppa on osa Väreen strategista etenemistä ja Tampereen Energian sähkön vähittäismyyntiliiketoiminta on yksi kiinnostavimpia laajentumismahdollisuuksia Suomessa. Väre haluaa täysin kotimaisena toimijana varmistaa, että suomalaisten yhtiöiden kyky pärjätä kansainvälistyvillä energiamarkkinoilla paranee.

– Kauppa on osa Suomessa jo pitkään käynnissä ollutta sähkön vähittäismyynnin konsolidaatiokehitystä. Suuntaus on kohti yhä suurempaa yrityskokoa, joka mahdollistaa parempien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen kasvavia ja monimuotoistuvia asiakastarpeita varten. On ollut jo pitkään selvää, että vihreä murros onnistuu vain, jos sähkönkäyttäjät pystytään motivoimaan siihen osallistumiseen, sekä tarjoamaan heille helpot ja edulliset palvelut sitä varten. Sähkön vähittäismyyjien rooli vihreässä murroksessa on tästä syystä hyvin keskeinen, Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu toteaa.

– Nyt on oikea hetki keskittyä siihen, minkä me osaamme parhaiten, eli kotikaupunkimme vastuulliseen lämmittämiseen. Väre puolestaan on edelläkävijä ratkaisuissa, joilla sähkönkäyttäjät voivat vähentää energiankulutustaan ja sen kautta osallistua vihreään siirtymään. Väre on paras mahdollinen koti asiakkaillemme, kertoo Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Tampereen Energian asiakkaille Väre tarjoaa laajan sähkösopimusvalikoiman ja uusia palveluja, kuten sopimuksiin sisältyvän Väppi-energiasovelluksen, jonka avulla asiakas voi seurata omaa sähkönkulutustaan ja vaikuttaa kulutuksen optimointiin. Keski-Karhun mukaan isompi yrityskoko mahdollistaa myös kilpailukykyisten sopimusten ja palveluiden tarjoamisen asiakkaille hyvin voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla.

– Kaupan myötä Väreestä tulee suurimpia sähkönmyyjiä Tampereen Energian verkkoalueella. Väre haluaa jatkossakin tarjota alueen asiakkaille sellaiset sähkösopimukset ja palvelut, jotka asiakkaat haluavat valita aina uudelleen. Väreen tavoitteena on olla Suomen arvostetuin energiapalveluiden tarjoaja, Juha Keski-Karhu toteaa.

– Väre ja Tampereen Energia ovat päättäneet toteuttaa kaupan keskenään, mikä on osoitus siitä, että osapuolilla on yhtenevä käsitys siitä, mihin osaan sähkön arvoketjua kannattaa keskittyä, sekä keskinäinen luottamus siihen, että valittu kumppani on paras mahdollinen, Keski-Karhu summaa.

Osapuolet ovat sopineet, että järjestelyn ehtoja tai kauppasummaa ei julkisteta. Järjestelyn myötä kahdeksan Tampereen Energian työntekijää siirtyy Väreen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kyseessä oleva sopimusten siirtyminen on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi se vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Väre tiedotti viime marraskuussa edellisestä sopimuksesta, jossa Kymenlaakson Sähkön noin 80 000 sähkösopimusasiakasta siirtyi Väreen asiakkaaksi vuoden 2024 alusta.

Savon Voima Oyj omistaa Väreestä 37,8 %.

Lue lisää Väreen tiedotteesta ja asiakkaille suunnatulta infosivulta Väreen verkkopalvelusta.

Tampereen Energia on monipuolinen energiatalo, jossa työskentelee lähes 400 uusiutuvan energian ammattilaista. Yhtiö tuottaa ja jakelee kotimaista uusiutuvaa energiaa ja kehittää aktiivisesti tulevaisuuden energiaratkaisuja niin koteihin, työpaikoille kuin julkisiin tiloihin. Tampereen Energian vision mukaan tamperelaiset kodit ja kiinteistöt lämpiävät hiilinegatiivisesti viimeistään vuonna 2040.

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa. Väreen tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää.

Väre on syntynyt vuonna 2018, kun Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy, Alva-yhtiöt Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyyntiin keskittyvästä energiapalveluyhtiöstä. Vuoden 2024 alusta Kymenlaakson Sähkö Oy (KSOY) ja Väre Oy yhdistivät voimansa ja KSOY liittyi mukaan omistajayhtiöksi. Tämän myötä KSOY:n sähkönmyyntiasiakkaat siirtyivät Väre Oy:n asiakkaiksi.

Mitä uutta?

Hukkalämpö hyödyksi: Savon Voiman ja PKO:n pioneerityössä hukkalämpö siirretään takaisin kaukolämpöverkkoon

Sokos-Vaakuna-korttelin uusilla lämpöpumpuilla voidaan ensi kertaa siirtää hukkalämpöä Savon Voiman Joensuun kaukolämpöverkkoon. Vastaavaa ei ole aiemmin Joensuun yrityskentässä tehty.
Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat,
22.4.2024

Etsimme voimalaitosoperaattoreita Joensuun voimalaitokselle

Täydennämme käynnistyvän biohiilituotannon myötä Joensuun voimalaitoksen vuorovahvuutta rekrytoimalla voimalaitosoperaattoreita kolmivuorotyöhön.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
19.4.2024

Haemme teknistä palveluvastaavaa sähköverkkopalvelut-tiimiin

Etsimme liittymä- ja verkkopalvelutiimin toiminnasta vastaavaa asiakassuuntautunutta ja kokenutta teknistä asiantuntijaa Palvelukeskus-yksikköömme.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
18.4.2024

Sähköiset maksumuistutukset käyttöön laskutuksessa

Mikäli unohdat maksaa laskusi eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen samassa sähköisessä kanavassa, johon olet alkuperäisen laskusi vastaanottanut. Sähköinen maksumuistutus on nopea sekä vaivaton tapa reagoida maksamattomaan laskuun.
Lue lisää

Ajankohtaista,
17.4.2024

Etsimme Savon Voimalle tuotantopäällikköä

Tuotantopäällikkönä johdat kaukolämmön ja sähköntuotannon noin 70 ammattilaisen tuotantotiimiä ja vastaat tehokkaasta toiminnasta sekä tuotannon toimintavarmuudesta.
Lue lisää

Ajankohtaista, Työpaikat,
16.4.2024

Kevään sulamisvesitilanteen ennakoidaan olevan normaali – vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa

Menneen talven lumen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri Savon Voiman alueella, mutta kevään edistymisen myötä on voitu ennakoida, että tulevalle keväälle ei ole luvassa lumien sulamisesta johtuvaa poikkeuksellista kevättulvaa.
Lue lisää

Ajankohtaista,
11.4.2024